Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chci se zeptat na vaše zkušenosti s agresivitou u náměsíčných. Manžel už od malička v noci vykřikuje. Někdy si i sedne na posteli. Když byl menší, tak párkrát i chodit. Nebo když spí někde mimo domov. Třeba na služebce. Ale doma chodil vždy max na záchod a pak si to nepamatoval. Jenže teď začínám mít strach. Nedávno mě v noci škrábal po zádech. A dnes v noci jsem se vzbudila, on nade mnou a třásl se mnou za ramena. A vůbec si to nepamatuje. Mám se bát, že mi něco udělá? Nebo že něco udělá i dceři a nebude si to pamatovat? Jasně, že se ho pokusím dotlačit k doktoru, ale i kdyby svolil, tak než ho objednají a udělají vyšetření, bude to nějaký čas trvat. Jinak třeba když usne u televize a chci ho vzbudit, tak je v polospánku i agresivní. Dotknu se ho a on začne šermovat rukama kolem sebe a chce zmlátit toho, kdo ho „napadl“. Jeho mamina taky v noci vykřikuje, tak to asi budou mít dědičný.
Popravdě já jsem se s tím u nikoho nesetkala jen jednou u sestřenky, v noci začla něco mumlat a pak mě tak praštila rukou
vubec se neprobudila a ja pak měla fobie že třeba vstane a začne mě škrtit
nakonec dobrý. NO nevím co se s tímto dá dělat ale je to dost nepříjemný to věřím, jedině asi poradí nějaký odborník… ![]()
Ahoj tak to se mi stalo jednou s manželem(on teda náměsícný není ale jednou se mu zdál sen že po mě leze velký pavouk, normálně jsme spali on se začal ošívat,(byla jsem těhotná a pořád jsem se budila, tak mě to vzbudilo) on si najednou sedl oči tak napůl otevřené a ted vzal peřinu a chtěl ji na mě hodit, normálně jsem nevěděla co se děje, mluvila jsem na něj a on pořád šel na mě stou peřinou až jsem pak řekla něco hodně nahlas a on se probral, a pak mi říkal že se mu zdálo že je nademnou obří pavouk tak ho chtěl zabít tou peřinou. občas se stane že má třeba záchvat smíchu ze spaní, ale to já mívám prý taky. jinak nic vážného se nestalo ještě, to jsou fakt vyjímky. A taky se ti nedivím že se třeba bojíš, protože nevíš co zrovna může udělat.
Můj manžel to má uplně stejné, jakobych to psala já..
Věřím ti, že je to nepříjemné, ale mě to taky už vážně vadilo a štvalo, protože vykřikoval a budil mě, že někdo chodí okolo postele a nebo vyskočila běžel rozvístil pomalu celý byt, že někdo je na chodbě
..
I když je to asi drsné, tak jak něco tak hned na něho křiknu, aby se obudil, protože vím, že většina radí nebudit, že bude mět šok, ale většinou šok mám já,když třeba mě jednou zhodil z postele a enbo jsem šla spát a on vyskočil z postele, kdo ta jako jde..
Naštěstí to už neni tak časté, ale je to psychického původu
kvaček píše:
Můj manžel to má uplně stejné, jakobych to psala já..
Věřím ti, že je to nepříjemné, ale mě to taky už vážně vadilo a štvalo, protože vykřikoval a budil mě, že někdo chodí okolo postele a nebo vyskočila běžel rozvístil pomalu celý byt, že někdo je na chodbě..
I když je to asi drsné, tak jak něco tak hned na něho křiknu, aby se obudil, protože vím, že většina radí nebudit, že bude mět šok, ale většinou šok mám já,když třeba mě jednou zhodil z postele a enbo jsem šla spát a on vyskočil z postele, kdo ta jako jde..
Naštěstí to už neni tak časté, ale je to psychického původu
To je taky přesný, jdu si lehnout a on se na mě obobří, kdo jsem. Nebo skočí až na kraj postele a bojí se.
Když byl malej, tak na něj hodně bafali a lekali ho ![]()