Je takový tlak v pořádku?

Anonymní
29.7.11 11:48

Je takový tlak v pořádku?

Ahoj,chci se zeptat nedávno jsem prošla internou a ekg v pořádku ,ale včera jsem si měřila tlak a měla jsem 133/103 docela mě to vyděsilo :-( jinak mám tlak spíše nižší,změřila jsem si ho za chvilku znovu a už byl v pořádku.Dnes ráno jsem si ho měřila opět a měla jsem 125/91 ten spodní tlak mě děsí…mám pul roku po porodu a sport apod. jde ted spranou že by to bylo špatnou životosprávou a nebo se to prostě stává?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4336
29.7.11 11:55

Čauky!
No, ideální tlak je tak 130/80. Máš pravdu, že ten spodní máš opravdu vyšší. Otázka ale taky je, jaký máš tonometr. Pokud digitální, chtělo by to spíš přeměřit klasickým rtuťovým, těm digitálům já moc nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
29.7.11 11:56

No je vyšší, je možný žes nebyla v klidu nebo po nějakým stresu atd. Jestli mate doma tlakomer tak si zkus kazdy rano zmerit tlak a zapsat a vecer treba taky, ale nestresuj se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
29.7.11 11:58

Ahoj, a máš správně nandanou manžetu? Je na ní vyznačená čárka a ta musí být na ruce při měření umístěná tam kudy vede rukou arterie,jinak to měří blbě.Taky si jí nedávej při měření přes oblečení.Jinak spodní TK 91 je v pohodě,až nad 100 je to horší, ale to bys musela mít dlouhodobě. Jinak pokud to měříš tím domácím elektronickým tlakoměrem nebrala bych to úplně vážně, neměří vůbec přesně. Kolik ti naměří při kontrole u doktorky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.11 11:59

Ano mám digitální (značka omron) je fakt,že toho moc nenaspím a lítám kolem miminka ,ale nezdá se mi to že by to byl důvod ze zvýšenemu tlaku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.11 12:01

u doktorky mi naměři vždy dobrý tlak,ale je to tak měsíc co jsem byla na kontrole…mám ho nasazený správně (podle návodu)

• Citovat
  • Upravit
10048
29.7.11 12:05

Já si myslím že je to uplně v poho, ikdyby to bylo krátkodobě nic se neděje. POkud by to bylo delší dobu naměřila by Tě doktorka.
Spíš ty tlakomery fakt klamou.Nelam si s tim hlavu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.11 12:08

Dice děkuju :kytka: asi jsem potřebovala uklidnit jsem tak trošku posera :lol:
Jinak jsem zapoměla že mám i vyšší tep(90),ale to přikládám špatné fyzičce

• Citovat
  • Upravit
andyn82
29.7.11 12:10

Já bych se nestresovala. Vysoký tlak se bere až třeba 150/100. Podle mě to byla náhoda,že ti vyšel ten spodní vyšší.Pokud by ti to vycházelo častěji,tak bych se domluvila s Dr. Ale ty domácí opravdu neměří moc dobře,mě jednou naměřil 74/42! Jinak ty rtuťový už se nepoužívaj,jsou zakázaný stejně jako ruťový teploměry (teda nevím jak v menších nemocnicích).

• Citovat
  • Upravit
6271
29.7.11 12:21

Já bych se taky nestresovala- bytečně si tím ten tlak akorát zvýšíš, Tyhle tlakoměry jsou stejně nepřesné. Ale diastolický tlak(spodní) nad 90 je už dost a není v pořádku, takže si to posleduj, omez sůl, uzeniny,alkohol atd,snaž se více pít nejlépe čistou vodu. A kdybys měla k tomu i obtíže např. silné bolesti hlavy, už bych to řešila s OL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
29.7.11 12:23

Taky si myslím, že je to docela v pohodě, já měla v těhotenství 205/150- a v podstatě nic nedělali. I po porodu to trvalo cca půl roku, než se to uklidnilo. Pokud mi naměří do spodního 100 tak je to prý v pohodě, ale každý to má jinak. :-) Navíc automaticky si naměříš vyšší, protože si nervózní a čekáš jaký bude ten tlak. Toto mi tvrdila sestřička. Prý si mám změřit tři tlaky po sobě a zprůměrovat. Já mám ještě takový tlak, že na jedné ruce mám vždy o 20 více než na druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
29.7.11 12:27

je to v pohodě, i lítání kolem mimča to způsobuje a ty hodnoty jsou fakt ok…já mám pár dní do porodu a ten spodní mám kolem 90 pořád :-( měla jsem tlakového holtera minulý týden, ale léky mi nakonec nedali, že prý jen 20-25 % mám jako hypertenzi…tak snad ví, co dělají…přikládám to zátěží ke konci těhu, tak u Tebe by to mohlo být také zátěží…doporučili mi psychický klid a dlouhé procházky :-) bohužel nepraktikuju ani jedno…jsem teď furt na.raná z toho kdy už to bude a na dlouhé procházky není počasí, u nás dva dny lilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
29.7.11 12:31

Ideální tlak je 120/80 (aspoň co nás učili ve škole..) já mám teď v těhu na skoro každé kontrole u dr. vysokej tlak, ALE dneska jsem byla v porodnici, měřili mi tam tlak digitálním tlakoměrem a vylítnul skoro na 150/100, což už je fakt hodně, za chvilku mi PA měřila tlak rtuťovým tlakoměrem a tam byl tlak 110/70… Koukala jsem na to jak tele na nový vrata, protože takovej rozdíl jsem fakt nečekala… A ona říkala, že je to normální, že ty digitální prostě tak přesně neměří… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
29.7.11 12:33

tak já mám těch 140/90 právě na rtuťovým a opakovaně…ale mslím, že 9 dní před TP je to fakt zátěží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
29.7.11 12:36

K.a.c.k.a- tak to je mazec takový tlak v těhu 8-o , to fakt koukám, že tohle nikdo neřešil

Jo a je sice fakt, že třeba každý to má jinak, ale dlouhodobě zvýšený tlak- zvlášť ten spodní dost zvyšuje riziko CMP, takže raději pohlídat, než být ve 30.letech ležákem po mrtvičce :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí