Hypoaktivní 10leté dítě? Diagnoza podle učitelky

Anonymní
24.4.15 05:59

Hypoaktivní dítě

Zdravím. Máte někdo dítě s takovou diagnozou? Včera mi řekla učitelka mé dcery (10let), že si myslí, že je dcera hypoaktivní. I nás poslala už dřív do ped. psych. poradny, kde celkem nic nezjistili, dcera je v normě. S učitelkou máme dobré vztahy. Dcera je prý ve škole jakoby pomalejší a někdy trochu mimo. Doma se to neprojevuje. Učí se na jedničky, dvojky, hraje na housle, chodí na taneční kroužek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
24.4.15 06:07

A jak se projevuje ta její hyperaktivita?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.15 06:10

Právě že ne hyper, ale hypo. že je pomalejší a „mimo“. ještě jsem o tom neslyšela, ani tady na emiminu o tom nic není.

• Citovat
  • Upravit
518
24.4.15 06:13

Hypr mela kamarádka, hrozne pomalu mluvila, psala, vse pomalu dělala. Učitele z toho byli na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.4.15 06:18

Jo no vidíš :mrgreen: Už jsem si to přečetla pořádně. A ty na ní nějaký takový projevy pozoruješ? Jak dopadla v tý PPP? To už bys asi veděla od nich, ne? :nevim: Dcera je jediná ve třídě, s kým má učitelka „problém“?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.15 06:23

Dcera mluví normálně, vyjadřuje se i lépe než ostatní, ale v psaní a počítání je pomalejší, nosí dodělávky ze školy.

jo, ve třídě je asi jediná s tímto. některé další děti jsou spíš hyper.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
24.4.15 06:27
@Anonymní píše:
Dcera mluví normálně, vyjadřuje se i lépe než ostatní, ale v psaní a počítání je pomalejší, nosí dodělávky ze školy.jo, ve třídě je asi jediná s tímto. některé další děti jsou spíš hyper.

No to mě právě zajímá, jestli do poradny neposílá každý druhý dítě. Ne se stejnou diagnózou, s čímkoliv.

A co fyzická aktivita?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.15 06:55

A na co by jsi se chtěla zeptat, já mám dítě sice s hyperaktivitou, ale sama jsem hypoaktivní :)

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
24.4.15 06:58
@Anonymní píše:
A na co by jsi se chtěla zeptat, já mám dítě sice s hyperaktivitou, ale sama jsem hypoaktivní :)

Neber to, prosím, zle, ale můžu se k vám přijet podívat? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.15 07:33

zakladatelka

No chtěla jsem vědět, jak s takovými dětmi rodiče pracují. info jsem si teda našla tady:
http://www.pppfm.cz/…ktivita.html
ale tam píšou něco ve smyslu, že pokud se tlačí na zrychlení, vede to k neurotizaci…což vidím, že když dceru honím, aby např. „se už konečně rychle oblíkla“, tak panikaří.
pohybově je na tom asi průměrně, není vytrvalec na kole např., ale učitelka ji vybrala do skupiny nadaných dětí, které cvičí v baletním kroužku, tak tak zlé to asi nebude. a učitelka na housle si ji nemůže vynachválit.

• Citovat
  • Upravit
1251
24.4.15 07:52

Mám takový pocit, že dneska musí mít každé dítě nějakou diagnozu, „normální“ děti už asi nejsou. Řekla bych, že má prostě takovou povahu, prostě dělat pomalu, s rozmyslem, třeba se u toho zasní. Pokud jí to ve škole jinak jde a v běžném životě zvládá, jen bych potom podle toho vybrala budoucí povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.4.15 07:59
@Anonymní píše:
Zdravím. Máte někdo dítě s takovou diagnozou? Včera mi řekla učitelka mé dcery (10let), že si myslí, že je dcera hypoaktivní. I nás poslala už dřív do ped. psych. poradny, kde celkem nic nezjistili, dcera je v normě. S učitelkou máme dobré vztahy. Dcera je prý ve škole jakoby pomalejší a někdy trochu mimo. Doma se to neprojevuje. Učí se na jedničky, dvojky, hraje na housle, chodí na taneční kroužek.

Nějak nechápu, v čem je problém. Nechala bych ji být a vůbec bych se v tom nedloubala. Očividně je inteligentní, jen má své tempo. Nemusí být všichni jak vystřelení raketou, kterých je všude plno. Řekla bych, že hranice „normálnosti“ se posunují uměle směrem k přehnané aktivitě. Buď ráda, že máš zdravou dceru a hlavně jí nenechávej dávat žádnou diagnózu. Třeba se může v životě osvědčit v nějaké hloubavé intelektuální práci, kde rychlost není až tak důležitá. Nejsme všichni tryskomyši, já třeba jsem taky pomalejší a můj chlap taky, přesto žijeme normální život a přitel dokonce zastává velmi důležitou pozici co se IT týče ve firmě a je velký odborník. Nech to být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.4.15 08:02
@Anonymní píše:

Ještě mě napadlo, třeba má hodně vysokou intelitenci, někdy velmi inteligentní děti jsou takové zasněné a ve svém světě. Nejspíš má i introvertní povahu. Řekla bych, že tady není co „léčit“, každý jsme jiný. Nesnáším tady to škatulkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.4.15 08:13

A ta učitelka, co s tím přišla, ji učí na co? Mně to taky jako přijde zvláštní. Podle mě teda popisuješ normální dítě, který, narozdíl od dnešního normálu, nezlobí :lol:

• Citovat
  • Upravit
1187
24.4.15 08:40

Omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat