Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj jdu pro radu, vim ze jsem hypochondr, ale jak vy poznate ze uz je fakt dobre jit k lekari?
Mám horečku, něco mě hodně bolí, nedostala jsem menstruaci, na kalendáři mám poznamenanou prevenci… ![]()
@Anonymní píše:
@Russet diky ja mam pocit ze se vsim musim hned bezet
A s cim by jsi chtela bezet tentokrat?
@tlustyhrosik tak me pomaha i to prodiskutovat s mudr po telefonu, tentokrat me boli od spatne pichnute injekce pred mesicem a pul zadek jde mi to az pod koleno, ted jsem si to podrazdila virivkou boli me to spis tvrdne kdyz vstavam ze zidle pak se rozejdu a dobry
zacnu premyslet jestli nemam trombouzu, dr ni rekla ze to prejde jen to chce cas a uz si nemam vymyslet
To ti asi napíchla špatně nerv
Nicméně k doktorovi asi pokaždé, když je to akutní, nebo když tě to moc stresuje. A když ti přijde, že tě to stresuje až příliš často, tak k terapeutovi ![]()
@Anonymní píše:
@Žena Vlk to je prave to me to prijde akutni nekolikrat do tydne
Rozumím tomu. Pak bych fakt popřemýšlela o terapii. Uleví se ti a za několik sezení dovedeš pomalu rozlišit, kdy je nějaký skutečný důvod, a kdy je to jen strach.
@Anonymní píše:
@Žena Vlk to ja zkousela ale ono mi to pry bejde moc vymluvit mi rekli
Co to bylo zač, takováhle terapie?
Nejde o to to někomu vymlouvat, ale nějak navýšit odolnost proti stresu, zapátrat po příčině, proč se tolik sleduješ a tolik bojíš, a ono se to pak upraví časem mimoděk. Třeba ne úplně, ale určitě znatelně.
Mozna by ti pomohla antidepresiva. Ja je mam prave na to same jako ty a od te doby uz se nemoci nebojim. Prosim anonym.
Tak pricinu to ja vim, tu nasli, ale tak to je tak vsechno, pak par rad jsem dostala dychat do bricha myslet na neco jineho a podobne
Anonymní, zkus nějakého jiného terapeuta. Jestli ti na prvních sezení řekl, že to nejde moc vymluvit,tak zarovna profesionálně to nevyznívá.
To nejdůležitější jsi zvládla, sebereflexi . že to je hypochondrie. Samozřejmě to pro doktora zřejmě není příjemné, když mu voláš,navštěvuješ ho tak často. Ale hypochondrie je nemoc, stejně jako třeba cukrovka. A lepší pacient, který chodí často a je slušný, než nějaký hulvát co chodí méně. Řešila bych to dál s nějakým jiným psychologem,ale nevyčítal bych si to. To jsi si tu nemoc nevybrala ani o ni nestojíš, sama tím trpíš,tak by ti to od profíka doktora nemělo být vyčítáno.
@Sexynohy
Také si to myslím. Nevzdávala bych se a zkusila delší terapii ![]()
Ja byla u nekolika, uz me to nebavi znovu a znovu prevypravet, dostanu rady jak zvysit sebevedomi a pripadne kdyby to neslo vydrzet tak si vzit prasek, ja se tomu dokazu zasmat
Ahoj jdu pro radu, vim ze jsem hypochondr, ale jak vy poznate ze uz je fakt dobre jit k lekari?