Hypotéka a bydlení jinde. Co dělat?

34473
22.1.19 14:03

Nestěhovala bych se za chlapem, obzvlášť pokud máš své zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
22.1.19 14:06

Zůstala bych a hledala si praci někde poblíž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
22.1.19 14:09
@Janiiska píše:
Dobrý den,
chci se zeptat, jak byste řešily situaci ve které se nacházím.
Bydlím s mamkou v bytě, hypotéka na tento byt je na mě napsaná. Mam pritele, který bydlí v jiném městě.45km. Partner sem bydlet nepůjde, je to maloměsto, praci by tady těžko hledal.Taky má své bydlení.
Ráda bych šla bydlet do města kde bydlí on. Nasla si práci tam, jsem teď od ledna bez práce.
Jenže když budu bydlet v jiném městě nebo u něj neutahnu tzv. bydleni ve dvou městech.
Platit hypotéku tady a tam platit nájem.
Přijdu si v začarovaném kruhu a nevím jak to udělat. Mluvila jsem o tom s bratrem, který má přítelkyni. Kdyz si ten byt převezme on, automaticky ztrácím svůj byt na hypotéku. A mamka pokud by to šlo, by šla bydlet do jeho menšího bytu. Otazka, jestli by to do mensiho bytu vyšlo, jsou okolo toho určité okolky. Pokud bychom se třeba někdy s partnerem rozešli, tak bych se už nevrátila do tohoto bytu.Uz by ho měl brácha.
Na druhou stranu, když ten byt někomu pronájmu, nevím a nemám jistotu, že by někdo řádně platil nájem. V tomhle je to riziko.
Pokud bych byt pronajala, aby mezitím sem si tzv. pojistila byt a zadní vrátka. Otazka je kam by šla mamka? :think:
Nevím jak tuto situaci řešit. Jak byste tohle řešily vy?

Jak jste spolu dlouho? Proč nejdeš bydlet k němu? A mamku nechat bydlet ve stejném bytě kam se můžeš kdyžtak vrátit. Je snad jedno jestli vodu a elektřinu budeš platit za svůj byt či za jeho. Kdybyste se rozešli, chtěla bys sama zůstat v tom jeho městě, že tam chceš zařizovat vlastní byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
22.1.19 14:17

@meduzza 3 roky.Kdyz nechám mamku tady bydlet asi to sama neutahne.A pokud budu bydlet u něj,tak tam nebudu bydlet zadarmo.Hypoteku pokud budu bydlet u něj už neutahnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
22.1.19 14:19

@terien @Tichošlápek pokud budeme každý bydlet zvlášť a v jiném městě nebude to tak navždy fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
22.1.19 14:19
@Janiiska píše:
@meduzza 3 roky.Kdyz nechám mamku tady bydlet asi to sama neutahne.A pokud budu bydlet u něj,tak tam nebudu bydlet zadarmo.Hypoteku pokud budu bydlet u něj už neutahnu.

Co na to vše říká partner? 3 roky je už docela dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
22.1.19 14:22

Janiiska. Jedině bráchovi nechat tvůj byt i s hypo, a na tebe napsat ten bráchův současný byt, ve ktrém by teda bydlela mamka. Píšeš, že to nějak nejde ten bráchův byt, nepíšeš v čem je problém, ale je to jediná možnost, jak neztratit jakousi svoji jistotu a zadní vrátka, protože stěhovat se za chlapem a tady všechno ztratit a nemít žádná zadni vratka, to bych já neudělala, já nějakou jistotu potřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
22.1.19 14:28

@meduzza nechává to na me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
22.1.19 14:29

@Anik brácha v tom menším bytě je v pronájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
22.1.19 14:30

@Janiiska Ahoj, jaké řešení navrhuje partner? Nebo ti jen říká, co ne, a vymyslet řešení máš sama?

edit - už vidím.

Je to věc, co by neměl nechávat na tobě. Předešli mu možnosti jaké jsou a zeptej se ho. Je to rozhodnutí na obou, s dopadem na oba. Zaplatit za tebe půl nákladů za nájem je asi podobná částka, jako kdyby za tebou dojížděl. Je také na něm, jak to chce.

Příspěvek upraven 22.01.19 v 14:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.1.19 14:31

@Janiiska no, já bych proste nepustila byt, kam se kdyžtak budeš moci vrátit. Ze to partner nechává na tobě je takové na nic - jak kdyby mu to bylo fuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
22.1.19 14:34

aha, tak v tom případě ne, nešla bych do toho.
A musela bys u přítele platit nájem? Nestačilo by, že budeš vařit pro dva /a i nakupovat,,,,,resp. jak nomálně fungují páry, já to ani moc nevím, jsem singl, ale taková klasika, že nájem zařizuje chlap, ženská jídlo, kdyžtak chlap vypomůže, mají většinou větší platy…

@Janiiska píše:
@Anik brácha v tom menším bytě je v pronájmu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
22.1.19 14:40

@Anik určitě bych musela platit nájem,kdybych u něj bydlela.Zdarma bych tam nemohla bydlet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
22.1.19 14:41

@Premek_Orac neříká mi co jo a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
22.1.19 14:45

@Janiiska Ale to by měl. Je to důležité rozhodnutí pro vás oba.
Osobně bych rozhodně držel vlastní byt. To je pro tebe vždy dobré. A hledal řešení k tomu. Tedy - pokud chceš, abych bydlela u tebe, mohu ti přispět nejvíce tolik, aby mi ještě zbylo na moje potřeby a závazky.
Pokud ti to nevyhovuje, navrhni jiné řešení.
Promiň, ale tohle není žádný úkol pro atomové vědce, v životě jsou partneři vystavování mnohem závažnějším rozhodnutím, a vždy je správné, když to rozhodnutí nečiní jen jeden z partnerů a neznamená ztrátu také jen pro jednoho z partnerů (což by vzdání se svého bytu v tvém případě bylo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová