Hypotéka a ivf

Anonymní
25.8.20 12:54

Hypotéka a ivf

Dobrý den všem. Anonym citlivé údaje. Plánovali jsme s manželem miminko, takže jsme se snažili a mezitím začali přemýšlet o stavbě domu. Dům už stavíme ale miminko ne a ne přijít. Po vysetrenich jsme zjistili, že musíme na IVF. Chtěla jsem se zeptat, zažila jste to některá? Mám strach skrz peníze(PN, opakované IVF, dům…) Teď máme příjmy dohromady cca 65 tisíc. Děkuji všem za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
25.8.20 13:00

Musíš si udělat finanční bilanci, příjmy, výdaje, započítat snížení příjmu u nemocenské… tohle ti tu nespočítáme. Sama musíš vědět, zda máte rezervy na úhradu IVF, což může dělat 20-80tisíc podle vašeho problému a zvolené léčby. Na neschopenku by jsi možná šla i u přirozeného těhotenství, to se opravdu liší jen tím počátečním vkladem u IVF.

• Citovat
  • Upravit
3707
25.8.20 13:11

Máte moc hezky příjem, hypoteku určitě dostanete, pokud nechcete stavět za 10mil. Nepíšeš nic úplně do detailu, proto chápu ivf za 20-80 000kc, co píše výše, ale pokud ti není 40,tak max 30 000kc ivf, z toho určitě budr nějaký mrazácek. No prostě nemusí to všechno stát tak strašně moc. Materskou mit taky budeš a nasetri si rezervy a určitě to bjdr dobrý. Pokud bys to chtěla konkretneji, poradte se s finančním poradcem, ale ten ani nikdo jiný vám neřekne, jak moc utratite za ivf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
25.8.20 13:13

U IVF nemusíš být na neschopence, já na ní byla jen po transferu, ale ani to není nutné. Na jeden pokus jsme dopláceli 25 000. Nikdo ti tu ale nemůže říct, kolik budete doplácet vy, kolik budete potřebovat pokusů, jak ti bude. :nevim: nevíme jaké máte výdaje, nezbyde vám než to zkusit, když to pro vás bude finančně hodně náročné, tak to vždycky můžete pozastavit a dát si případně pauzu před dalším pokusem :nevim: a ujišťuji tě, že to dítě samotné pak stojí o dost víc než IVF :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
25.8.20 13:41

Přesně tak, během pokusu IVF ani v případném následujícím těhotenství nemusíš být na neschopence. Sama jsem absolvovala 4 pokusy a na PN jsem šla až ve 28 týdnu, ale to hlavně z důvodu stěhování a také proto, ze mi bude za chvíli 38, pracuji už 15 let a za tu dobu jsem byla na PN jen 1 x asi před 8 lety a proste si to chci ještě aspoň chvilku užit, jelikož další dítě mít asi nebudu a nastupují hned po půl roční mateřské na částečný úvazek. Takže jaké si to uděláš, takové to mas. Výdajům je proste potřeba přizpůsobit příjmy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 14:01

Holky děkuji za odpovědi. PN jsem psala schválně, protože chci jít. Pracuji od 19 let(15 let) bez jediné neschopenky, vždy jsem si vše prelecila sama ATB (zdravotní sestra na JIP), takže se už upřímně těším, že na chvíli vypnu a budu bez stresu. Člověk počítá ivf cca kolem 30 tisíc, ale nikdo neví, kolik jich budeme muset podstoupit (chyba na straně muže). Hypotéka na 3 miliony (a to doufám že se vlezeme). Nechci kuchyň za 150 tisíc atd. Budeme se snažit šetřit, ale na něčem se šetřit nemůže(střecha, podlahy…) Vím že mimčo stojí peníze, právě jsme měli ušetřené, které teď ale použijeme na IVF. Za ty pěkné příjmy děkuji, i když se počítáme do průměru. Tady většinou co čtu, tak každý má usetreny milion a 150 tisíc měsíčně na výplatu :mrgreen: To mít nikdy nebudeme :lol:

• Citovat
  • Upravit
9022
25.8.20 15:20

Jo, jasně, tak to tu neschopenku chápu. Každopádně hodně štěstí, ať vám IVF vyjde na poprvé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
25.8.20 18:55

Někdy je realita úplně jiná než se zdá. Já jsem si taky myslela, že Ivf 30 tis :roll: prostě že se to podaří na poprvé. Nyní se pohybujeme na částce 120 tis a mimi nikde :oops: kdo ví na jakou částku se ještě vyšplháme. Snad se vám to podaří hned. Hlavně na nic nečekejte čas letí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.20 02:02

Já jsem rozený pesimista, takže počítám stim, že první ivf nevyjde :? :think: Na nic čekat už nechci, máme na to věk a já už se těším, jestli se to někdy podaří. Děkuji že chápete PN, já už se tak těším holky :D Doopravdy jsem vždy vše přecházela, nebyly a nejsou sestry. Už si sobecky zasloužím aspoň chvilku doma :dance: Šla bych už teď, ale neumím lhát, když mi nic není a chci ještě s nějakou korunou pomoct :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.20 07:08

Ahoj, taky jsem si myslela, že IVF nás vyjde v rozmezí 20-80 tisíc jak píšou holky výše. A jak to tady bylo už i zmíněno, realita může být i jiná. My jsme na 140 tisících a zatím nic, teď nás čeká další pokus za cca 40-50 tisíc. A to poslední na pojišťovnu, pak si to vůbec neumím představit. Moc ti přeju, ať ti to vyjde hned, ale moc s tím nečekejte, čím jsi mladší, tím je větší šance na úspěch :D Navíc ve tvých 34 letech (dle tvého příspěvku) je nejvyšší čas, já taky tak nějak začínala a je mi 37 a zatím bez dítěte :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.20 07:16

Holky já na nic nečekám, akorát nás teď posílají na různé vyšetření (andrologii, genetiku) a pak se uvidí. Mně spíš štve, že to tak dlouho trvá, ty výsledky, objednání - čekací lhůty… A jak už jsem psala, nepočítám stim, že budu patřit mezi ty co po prvním ivf otěhotní, to bych ani nebyla já :lol: Holky a vám přeji, ať už se podaří, zasloužíme si to přece :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
37
1.9.20 22:07

My jsme aktuálně na cca 150 tis., ale tentokrát to vypadá na dobré cestě a snad to dotáhneme. Jsme oba OSVČ a příjmy máme kolem 100 tis. měsíčně, ale samozřejmě směšně malou případnou neschopenku a mateřskou. Do toho bereme druhou hypotéku na výstavbu nové provozovny, abych to kdyžtak s děckem neměla tak daleko. Takže až vypadnou moje příjmy, budeme to mít hodně napjaté, ale tak to v životě prostě chodí. 2 IVF a 4 transfery jsem zvládla na 3 dny volna, jinak jsem pracovala normálně. Držím palce a jděte do toho, člověk se vždy dokáže uskromnit, když je to potřeba ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí