Hypotéka a půjčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3580
3.6.20 09:19

Já koupila domek 3+1 těsně pod milion. Je to vesnice na jižní Moravě, se školkou, hospodou a obchůdkem, jedna zastávka vedle je město se vším. Ten domek je s dvorem a zahradou 600m. Já to mám sice jako chalupu, nicméně momentálně si to spravuju, chci to mít hezký a moderní, takže nová elektřina, nové rozvody vody/odpad, tónovaná podlaha-stěrka. S touto rekonstrukcí se vejdu do cca 200.000,– Kč,,,o tyto peníze mám navýšenou hypotéku právě na rekonstrukci. Z 3+1 jsem udělala 2+veliká kuchyň s jídelnou,,,tyto stavební práce jsem taky platila, páč na to nemám chlapa, takže vše zakázkou.

Jde to, opravdu jsou místa, kde je to reálné. Není to žádnej zbor, je to slušnej domek, dokonce jsem ho vyfoukla mladé rodině, která o něj taky měla zájem a chtěla tam celoročně bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15740
3.6.20 09:29

@Anik Ale to bylo v roce 1999 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
3.6.20 09:38

??? nechápu. Děje se to právě teď,,,ale kdo se chce smát, tak ať se směje, ale za mě to prostě jde,,,samozřejmě né v Praze a ve velkých městech.

@Zumpa píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.6.20 12:05
@Zumpa píše:

Bydlíš na špatným konci republiky, u nás je svět ještě v pořádku… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31475
4.6.20 09:55
@Martinamimi1 píše:
@Janli ne nemusela, psala jsem jak to máme my. Minulý rok jsme si brali hypotéku na byt 80% a 20% bylo z překlenovacích úvěrů. Žádnou zástavu nemáme. Když máte šikovného poradce tak to lze takto udělat. Samozřejmě né každá banka to umí, ale jde to. Každý tvrdí jak musíte mít 20% ze svého, ale vůbec to tak není.Příspěvek upraven 02.06.20 v 11:14

Tohle ale není 100% úvěru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
4.6.20 10:04

@Nimie já jsem psala, že nemusí mít 20% ze svého a ne že je to 100% hypotéka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
4.6.20 10:16
@Martinamimi1 píše:

Joo, už na to koukám, popletlo se mi to :hug: nicméě s tím úvěrem to taky není zázrak v praxi. Minimálně s ohledem na to, že se i tak musíš vejít do určitých ne úplně vysokých limitů a oni už jednu půjčku mají. Už na to banka nebude vůbec ráda koukat, natož pokud by zjistila že k tomu přibrali druhý úvěr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.6.20 10:19
@Martinamimi1 píše:

Musíš napsat “někdy” nemusí, protože tohle řešení nejde udělat u každého a spousta bank na toto nepřistoupí. Navíc je to dost rychlá cesta do pekla…zvlášť pokud někdo nemá ani pořádnou rezervu.

• Citovat
  • Upravit
31475
4.6.20 10:42
@Janli píše:
@aknadar při milionové hypotéce budou mít splátku cca 4000. Pochybuju, že za tu cenu sehnali někde nájem. Dřevem dneska topíš zadarmo, protože jsou ho plný lesy a nikdo ho nechce. Dřevo je dneska za vytěžení a za odvoz. Takže za nějakých 6tisíc budou mít pokrytou hypotéku a inkaso. To jí z mateřské zbydou ještě čtyři tisíce + celá jeho výplata. Zdá se ti to málo? Mě ne. Žiju v kraji, kde je tohle naprosto běžné. Záleží na jejich životním stylu a potřebách. Pokud jsou skromní a šikovní a zvládnou rekonstrukci sami, tak není důvod je z principu odrazovat. Já vím, že se to takhle zvládat dá, záleží už jen na nich, jak se k tomu postaví.

Heleď já bych do toho třeba fakt nešla… jsou tři (minimálně), příjem má chlap reálně kolik? Ani ne 25 tis.? Už jednu půjčku mají, i na tom Svitavsku jsou sice domy o dost levnější, ale prostě i baráky za milion a půl jsou na rekonstrukci a ne úplně malou. Ono si ještě vem že jedna věc je v čem mohou bydlet dospělí, ale když v tom bude mít jedno nebo dvě mimina… 1,5 mil. je samo o sobě splátka klidně kolem 6 tis. (a oni s takovým příjmem a počtem lidí a půjčkou ebudou úplně super bonitní v očích banky. Pokud by to přikrývali ještě dalším úvěrem, tak splátka pak ještě vyšší… k tomu mají ještě tu půjčku teď. Kolik pak celkově zaplatí jenom na půjčkách? :nevim: a kde máš peníze na rezervu? Kde peníze na rekonstrukci? A co když se něco stane a bude potřeba najednou nějaký větší výdej peněz? Náklady na dítko se taky budou jenom zvyšovat. Když se nedostane do školky, bude muset být o to déle doma nebo dojíždět…

Mě to přijde upřímně řečeno jako fakt strašné pálky na to v jaké finanční situaci jsou. A to se furt bavíme o tom, že by třeba fakt bydleli na tom Svitavsku a vyšlo jim to. Ale pokud budou jinde a budou to mít dražší… nebo fakt seženou domek sice za „krásných 1 - 1,5 mil.“, ale zjistěj, že do něj musí vrazit další půl milion, milion na to aby ho dali do kupy. A to jsme stále v období nízkých úroků :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
4.6.20 10:46
@Barny_nikola píše:
Dobry den
Vim ze tu je urcite hodne temat na tohle ale chtela bych kdyby mi nekdo poradil aktualne. Nejakou zkusenost.
Zajimalo by me zda nekdo zadal o hypoteku kdyz jste byli na rodicaku a manzel mel plat hrubeho 31.
Zda mame nejakou sanci?
Jeste do toho mame pujcku
Ale moc by jsme chteli do baraku jenze cekat 7 let nez se splati pujcka je dost
Dekuji predem za odpovedi

Kde bydlíte teď? Co a kolik tam platíte? Jak vysoký máš rodičák? Jaké máte reálné životní náklady v tuto chvíli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
4.6.20 10:51

@Janli pokud chtějí lidi vlastní bydlení tak na to musí mít příjem, my vyděláváme oba a půjčili by nám dokonce 4,5 milionu (vyděláváme běžný příjem v našem kraji), ale my bychom takové zatížení nechtěli. Je fajn si prvně zjistit kolik maximálně mi půjčí, ale nejít do toho maxima, protože kdo by chtěl mít hypotéku která by ho stála jeden celý plat měsíčně..bohužel rezervu dneska moc lidí nemá což je z mého pohledu hodně špatné, my ji máme bez toho to dneska nejde kdyby něco.. u nás je hypotéka cca 60% jednoho platu.

@Nimie ano to je jasné, jsou nějaké limity. Jak píši tak je potřeba si zjistit kolik banka půjčí, ale určitě nebrat maximální částku to je pak cesta do pekla, u nas to nebyl problém dofinancovat nám by půjčili 4,5milionu a brali jsme si 2,5milionu. Já bych počkala než začne zakladatelka pracovat, né každá banka vezme rodičák jako příjem a je pravda že také každá banka neumí dofinancování hypotéky. Manžel pracuje i částečně ve finanční sféře a je dost finančně gramotný, oba se snažíme šetřit, máme i finanční produkty na spoření peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný