Ukončení pronájmu, problém ze strany majitelky

21
2.6.20 07:51

Ukončení pronájmu, problém ze strany majitelky

Dobrý den,

včera jsme předávali náš byt majitelce a ta při prohlídce nenašla žádná poškození. Byla nám vrácena celá kauce a my jsme si mysleli, že už to máme za sebou. Bohužel jsem zjistil, že mi majitelka po několika hodinách od předání poslala e-mail s poškozeními která prý našla po našem odchodu. Většina poškození byla už v bytě při našem nastěhování a podle mne jde pouze o opotřebení materiálu. Bohužel nevím jestli máme nějakou povinost majitelce něco proplácet, v papíře o ukončení pronájmu nemáme zapsané žádné poškození. Na internetu jsem se dočetl, že majitelka by musela prokázat že poškození bylo skryté a že ho nemohla najít při první kontrole a že musí prokázat že za poškození můžeme my. Neví někdo jak je to ve skutečnosti? Ať vím na co se připravit.

Díky za jakoukoliv radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
2.6.20 08:00

@Dernikos máte podepsaný předávací protokol, kde žádné škody uvedené nejsou? A opravdu se nejedná o skryté škody? Pokud už byly v bytě při vašem nastěhování, tak měly být uvedeny v protokolu už hned na začátku, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
2.6.20 08:00

Já bych jí nic nedávala. Myslím si že píšeš správně, že by to měla nějak prokázat, tohle by mohl udělat každý.. :think:

• Citovat
  • Upravit
21
2.6.20 08:04

Předávací protokol máme zapsaný s poškozením, ale i ty se pokusila připsát nám. Bohužel bylo vše narychlo a z naší strany nedošlo skoro k žádné kontrole. Vím udělam jsem chybu. Jen by mě zajímalo na čí straně stojí právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
2.6.20 08:53

Pokud už je vše napsané a nic nebylo poničené (papírově)nemůže nic. Kauci vrátila. Víc bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.6.20 11:36
@Dernikos píše:
Předávací protokol máme zapsaný s poškozením, ale i ty se pokusila připsát nám. Bohužel bylo vše narychlo a z naší strany nedošlo skoro k žádné kontrole. Vím udělam jsem chybu. Jen by mě zajímalo na čí straně stojí právo.

Máte předávací protokol, kdy jste se do nájmu stěhovali? Tam by měl být stav bytu popsán. Pokud máte pouze poslední předávací protokol, kde jsou poškození bytu zapsány a podepsali jste to, máte problém. Teď už záleží na tom, zda bude chtít jít majitelka do soudního sporu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21
2.6.20 11:42

Předávácí protokol z doby kdy jsme se tam stěhovali máme a máme tam zapsaná poškození. Jde mi o to, jestli má právo požadovat náhradu škody za poškození, která měla najít během našeho odevzdání bytu. Podle zákona může průběhem času nahlásit jen skryté poškození, a majitelka nám v e-mailu sama přiznala že to při první kontrole přehlédla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.6.20 11:52

@Dernikos záleží na tom, co je to za poškození. Pokud přehlídla rozbitý okno, je to její problém. Pokud jste vytrhali elektroinstalaci a zamaskovali to, budete to muset zaplatit. Asi budeš muset být víc konkrétní.

• Citovat
  • Upravit
21
2.6.20 11:56

Nic takového, prý poškrábaný displej na troubě, odloupla barva na zábradlý u schodu, poškrábané a špinavé kohoutky, nějaká ťupka ve schodu. Jak jsem pochopil tak můžeme i za to, že se nějaký pták vykadil na okno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.6.20 11:58

To je běžný opotřebení, to hoď za hlavu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný