Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den
Vim ze tu je urcite hodne temat na tohle ale chtela bych kdyby mi nekdo poradil aktualne. Nejakou zkusenost.
Zajimalo by me zda nekdo zadal o hypoteku kdyz jste byli na rodicaku a manzel mel plat hrubeho 31.
Zda mame nejakou sanci?
Jeste do toho mame pujcku
Ale moc by jsme chteli do baraku jenze cekat 7 let nez se splati pujcka je dost
Dekuji predem za odpovedi
Asi bych počkala spíše až skončí rodičák. Taky záleží kolik platíte tu půjčku, kolik máte našetřeno…
Ahojki, ano. Ale měla jsem poradce, jinak bych to asi nezvládla a ani bych do toho sama nešla. Dokonce jsem si vzala hypo navýšenou, abych mohla tu původní půjčku splatit. Jsem sama s dcerou, příjem mám o facku nižší než tvůj manžel. Samo záleží na výši hypo, já si brala jen lehce přes milion.
Každopádně doporučuju poradce, oni umí zázraky,,,já měla „známého“ nezainteresovaného v žádné bance, ale i ten nezainteresovaný má nějaké spády, takže vlastně každý je někde zainteresovaný:))) ale neva, dobře to dopadlo,.
Hodně záleží, jak vysokou hypotéku chcete a jakou máte tu splátku půjčky. Jestli máte něco našetřeno a kolik. Bez bližších info ti nikdo nic asi neřekne ![]()
Dekuju aspon za nejake reakce a odpovedi to je prave problem nasetreno moc nemame
Tak pres milion na nejaky baracek 😁
My jsme žádali o hypo pár měsíců zpátky, když já byla na rd (brala jsem 3800,– a manžel bral cca. 32 tis., ale čistého. Půjčovali jsme si 2,6 mil. na 30 let a platíme na bydlení skoro 20 tis. (hypotéka + energie). Jiné půjčky jsme nikdy neměli.
U vás si myslím, že moc šancí na domek teď nemáte.
Máte se čím zaručit? My jsme museli ručit ještě dalším bytem + samozřejmě tím, na který jsme si půjčovali a pozemkem, abychom na ní vůbec dosáhli. Kolik byste si chtěli půjčit? Jakou máte rezervu? Jak dlouho budeš ještě na rd.? Kolik splácíte půjčku?
@Barny_nikola píše:
Dekuju aspon za nejake reakce a odpovedi to je prave problem nasetreno moc nemame
Chcete si půjčit přes milion na dům? Dívala si se v poslední době, kolik domy stojí?
@Barny_nikola píše:
Kde se dají koupit domy za milion? Být vámi počkam min.do konce mateřské. Určitě musíte mít 20% našetřeno z ceny domu. A určitě mít aspon těch 4-5 platu bokem, tzn. u vás cca 150tis mít bokem co kdyby něco a pak bych šla do hypotéky.
@Barny_nikola píše:
hmm tak barák lehce přes milion je neobyvatelná ratejna a nebo v exekuci
@Barny_nikola píše:
To je vtip ne? Za tu cenu koupíte tak psi boudu. A příjmy máte taky dost nízké.
Spočítej si vaše příjmy. Výplatu + rodičák. Celková splátka všech úvěrů nesmí dělat více než 45%příjmů. Na milion hypotéky vychází splátka kolem 4tisíc. Pokud už u vás seženete dům kolem milionu, tak potřebujete mít našetřeno 200tisíc vlastních prostředků, vyjímečně u některých bank 100 tisíc. Najděte si schopnýho finančního poradce, který to vyřeší za vás.
@Veru1987 my jsme si brali hypo loni a máme 80% a k tomu překlenovací úvěry já i manžel. Brali jsme celkem 2,5 milionu na byt po rekonstrukci.
@karkarka píše:
To je vtip ne? Za tu cenu koupíte tak psi boudu. A příjmy máte taky dost nízké.
Pořád jsou regiony, kde se dá kolem milionu sehnat obyvatelný dům a třicet tisíc je normální mzda.