Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtěla bych vám přiblížit mou aktuální situaci, která mi nedá spát, rozchod… jsme bezdětní. Máme s přítelem společnou hypotéku, byt psán na oba, stejným podílem. Pak máme ještě auto, které splácíme společně + já do něj na začátku dala 30k.
Bohužel jsem před 3 mesici nastoupila do nové práce, kde jsou semnou spokojeni, ale je to tu tak, že nejprve je smlouva na určito na rok a pak dají na neurčito. Kdybych si měla brát stávající hypotéku pouze na sebe, dosáhla bych na ni. Ale nevím, jak bude banka koukat na tu smlouvu.
Máte někdo zkušenosti?
Byt by šel mě, dávala jsem do něj na začátku 300k spoření od rodiny.
Tohle je pripad od pripadu a banka od banky. Vim, ze to banky nevidi rady - casto uprednostnuji, pokud mas smlouvu na urcito, ktera uz ale byla alespon 1 prodlouzena. Zkusila bych se poptat primo u nich, pripadne Ti tu urcite poradi lepe nejaky banker. Drzim palecky, at to dobre dopadne
![]()
@j.a.n.i1 píše:
A ten uver na auto je taky psany na oba?
Pouze na nej, ale platíme ho napul
Tak tim lip, ze v nem nefigurujes. Ono stejne nic jineho, nez se zkusit zeptat v bance nepujde. A jinak budete muset pockat a prevod domu a hypo vyřídit az za ten necely rok.
Ahoj,
chtěla bych vám přiblížit mou aktuální situaci, která mi nedá spát, rozchod… jsme bezdětní. Máme s přítelem společnou hypotéku, byt psán na oba, stejným podílem. Pak máme ještě auto, které splácíme společně + já do něj na začátku dala 30k.
Bohužel jsem před 3 mesici nastoupila do nové práce, kde jsou semnou spokojeni, ale je to tu tak, že nejprve je smlouva na určito na rok a pak dají na neurčito. Kdybych si měla brát stávající hypotéku pouze na sebe, dosáhla bych na ni. Ale nevím, jak bude banka koukat na tu smlouvu.
Máte někdo zkušenosti?
Byt by šel mě, dávala jsem do něj na začátku 300k spoření od rodiny.