Hypotéka, když máme jeden úvěr

Anonymní
28.1.12 18:29

hypotéka když máme jeden úvěr

ahojky…potřebovala bych poradit prosím…s přítelem bydlíme v bytě v pronájmu, máme holčičku takže jsem ted momentálně na RD. Chtěli bychom si vzít hypotéku koupit si nějaký baráček, přítel bere cca 20tis. a já RD 7600tis. k tomu má přítel jeden úvěr který je měsíčně 1800kč myslíte si že by bylo možný dostat hypo do 1500000kč?? každý nám říká že to není vůbec možný tak se chci zeptat i jinde než tady v okolí příbuzných :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.1.12 18:30

omlouvám se za anonymitu ale na emimčo chodí spousta mých známých a nechci aby něco věděli…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.12 18:39

Já ti teda nevím, jestli je reálné aby vám hypotéku dali. Ale počítala jsi s tím, že splátka bude kolem 10 tisíc? Mi máme hypotéku na 30 let - 1,7 mil, v tuhle chvíli už jen 1,5 mil a splátka je 9,5 tisíce. Tak pokud vám tato částka nebude chybět tak bych o ní zkusila požádat. Popřípadě na internetu bývají kalkulačky kolik by jsi si mohla půjčit. Ale mi měli v době žádání o hypo příjem cca 45 tis. to jsme byli sami dva. Přes mateřkou to šlo, protože od 10 měsíců věku dítka jsem chodila do práce (dělala jsem z domu, a tak jeden den v týdnu jsem musela do kanceláře). Takže jsme na tom byli stejně jako před žádostí o hypo, ale s tím že jsem prostě nebyla 100 % doma s malým. Ale v mé nepřítomnosti s ním byl tatínek, babičky nemáme. Zvládali jsme.

• Citovat
  • Upravit
838
28.1.12 18:42

Já myslím že by bylo nejlepší zeptat se přímo v bance nebo v nějaké stavební spořitelně. Za zeptání nic nedáte a oni vám udělají přímo nějaký návth na kolik by jste dosáhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.12 18:43

tak my platíme ted taky 10000kč 1500000kč je nejvyšší částka líbí se nám jeden baráček který stojí 1000 000kč tak nevím no…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.12 18:44

Manžel má aktuálně potvrzený příjem 18,600 čistého, já RD 7600, 1 dítě, hypotéku nám na 1,800 000 mil. nedali. Veškeré dluhy a spáltky jsme uhradili, takže nemáme žádný dluh. I přesto jim příjem nedostačoval. Tak jsme to po 3 pokusech v bankách vzdali a za půl roku půjdu do práce, tak to zažádáme znovu na dva příjmy a snad pevně věřím to na 2 mil. vyjde. Naše společné příjmy by měly být 32-34 tisíc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.12 18:46

S tím,co máte tak 800 000. Víc určitě ne. Nebo sehnat ještě jednoho spolužadatele,co nemá žádné půjčky,dluhy,hypo,aby vám šel ručit a pak by to šlo. Myslím,že to utáhnete.

• Citovat
  • Upravit
3362
28.1.12 18:47

zkus kalkulačky na stránkách bank, nehraje roli zda už nějaký úvěr máte, ale zda jste schopni splácet, každá banka si určuje jinak povinné minimum pro tříčlennou rodinu, pak k tomu přičtou další výdaje jako třeba tu splátku na úvěr a vyjde jim kolik vám mohou půjčit…taky hraje roli kolik dáte ze svého, je pak nižší sazba a to hodně snižuje splátku hypotéky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.12 18:54

no my máme ten uvěr kvůli švagrovi a ten nám má dát ty peníze během 2 měsíců tak doufám že to snad jo…takže bysme měli ten uvěr splacený…pak by to možná šlo né? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7485
28.1.12 18:59

No my máme hypotéku 2,5 mil, splátku máme 15 tis. Když jsme o ní žádali měli jsme upravené příjmy na skoro 50 dohromady :nevim: Teď uvažujeme že si vezmeme hypo jinde, ale taky nevím zda by nám to dali :nevim: Jsem na RD a manžel má 20 hrubého :nevim: Takže za mě si myslím že s těmi příjmy by vám mohli schválit max milion :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
28.1.12 19:15
Tejchi píše:
No my máme hypotéku 2,5 mil, splátku máme 15 tis. Když jsme o ní žádali měli jsme upravené příjmy na skoro 50 dohromady :nevim: Teď uvažujeme že si vezmeme hypo jinde, ale taky nevím zda by nám to dali :nevim: Jsem na RD a manžel má 20 hrubého :nevim: Takže za mě si myslím že s těmi příjmy by vám mohli schválit max milion :nevim:

Manžel má 20 hrubého,ty rodičák a zvládáte splácet 15 tis. měsíčně?Tak to bych nedokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
28.1.12 19:17

Zakladatelko-píšeš že nyní platíte za bydlení 10 tisíc.Ale musíš počítat s tím,že bydlením v RD se vám částka jen sníží,ne že jí budete moci použít na splácení úvěru.A kolik vlastních prostředků máte našetřeno,kolik % z hodnoty RD budete platit z vlastních zdrovjů?To proto,aby vám stačila nemovitost jako zástava pro banku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
28.1.12 20:12

Lasičko no zvládáme, člověk musí snížit z nároků :nevim: :nevim:
Ad bydlení v rodinném domě, třeba by jste za hypo dali těch 10, ale na baráku máš ještě topení, elektrika, voda…a stále nějaké opravy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.12 20:46

Zkus Komerční banku, ta nabízí hypotéku až do výše 120% nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.1.12 23:38

Máme hypo na 2 100 000. Splátka 12700, inkaso 6000. Manžel denně dojíždí do práce hodinu autem, takže i benzín a opravy auta jsou velké položky. Syn má 13m, já jsem na mateřské. Dohromady máme 43000tis čístého a teda vycházíme tak tak. :nevim:
Mimochodem, když jsme žádali o hypo, tak jsme měli dohromady 60tis a pani nevěděla, jestli opravdu projdeme. Nestačila jako zástava náš barák, co jsme koupili, ještě se musel přidat mamčin barák. Hypo jsme dostali u ČS, kde máme dlouhodobě oba účty. Jiná banka se s náma nechtěla moc bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel