Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
prosím nemáte někdo překlenovací úvěr u Wustenrotu? potřebuju poradit s výpisem za předešlý rok
my máme…co potřebuješ? třeba budu vědět..ale výpis za lonsky rok, jeste nemame..
zajímalo by mě kde na tom výpisu zjistím kolik mi zbývá doplatit…a mám tam zůstatek na účtu 125 000+ kč a taky nevím co to znamená
Když jsem měla překlenovací úvěr, tak chodily dva výpisy. Na jednom byla částka + (spoření) a na druhým - (překl. úvěr) a když odečteš od tý mínusový částky tu plusovou mělo by to být to, co ti zbývá doplatit.
Jinak tady v pravo nahoře http://www.wuestenrot.cz/ se můžeš příhlásit a dej si aktuální saldo a nedoplatek máš tam.
Překlenovací úvěr funguje tak, že máte úvěr pořád ve výši, který jste si vzali a splácíte pouze úroky, vedle toho spoříte, to bude ta částka 125 tis. až tato částka dosáhne smluvené hodnoty - většinou to bývá 40% a splníte další podmínky stanovené bankou pro obdržení klasického úvěru, přetečou peníze ze stavebního spoření do překlenovacího úvěru, stane se z něj standarní úvěr a vy ho pomalu splatíte a nebudete mít ani naspořeno ani dluh … problém je, že do doby než dostanete klasický úvěr „platíte úroky defakto i z peněz, které jste naspořili“ pokud máte možnost zastavit nemovitost doporučuji porovnat s možností přefiancování pomocí klasické hypotéky, nebo se poradit s fiančním pradcem - důležitější než úroková sazba je Cash Flow, to si nastavte dobře!
Dobrý den chtěla bych se zeptat kamarád si zadal o úvěr na byt akorát má strach ze to nedostane čistý příjem má 20000 a výdaje jeho jsou těch 12tisic nemá nic nasporeno
@Vrtacka píše:Čistý příjem má 22tisic platí výživné 2000 Kč jinak bydlí u mě zatím a jeho výdaje jsou dohromady 12 tisic chce si půjčit milion sedm set
záleží taky, kolik krků živí a kolik si chce půjčit…