Osobní bankrot

500
19.1.12 13:15

osodní bankrot

Ahoj.
Měla bych na vás dotaz.Má známá má už několik let exekuci na plat a teď by chtěla vyhlásit osobní bankrot,ale bohužel neví všechny dluhy co má.
Nevíte jestli musí vědět přesně všechny dluhy,a pokud neudá všechno jestli to jde i tak nebo jestli ty co by zapoměla zjistí ta paní co jí ta zprostředkuje?
A jestě jak je to se zaměstnáním, teď má práci jistou ale chtěla by na nějakou dobu odjet za rodinou do zahraničí za prací, jak by to pak bylo?
Děkuji za odpověďi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
19.1.12 13:20

Nemusí udat všechny, věřitelé se musí přihlásit v době, kdy ji soud vyvěsí v insolvenčním rejstříku, ty které se nepřihlásí mají po uplynutí té doby co na to je smůlu… Ale je to teda síla nevědět, kde všude dlužím :think: Kdoví, zda ji oddlužení bude povoleno… Nesmí dlužit finančáku a zdravotní pojišťovně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
19.1.12 13:22

ale odlužení není žádná výhra bacha na to.. i když tvoje známá neví kde všude dluží tak tý to asi pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
19.1.12 13:32

Bohužel oni toho měli s manželem dost a prý ztratili přehled.
A prosím vás, kdyby jí to náhodou bylo povoleno, mohla by pak odjet dotoho zahraničí pracovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
19.1.12 13:33

Vím, že to není předmětem této diskuse, ale mně se vždycky u tématu osobní bankrot zvedá tlak. Někdo si bez rozmyslu naseká dluhy, pak vyhlásí osobní bankrot a paráda … a zmizí do zahraničí za prací :cert: A dlužníci mají smolíčka … no co, jejich chyba, nemají půjčovat podobným individuím, že?
„Normální“ zodpovědný člověk si vyhlášení osobního bankrotu dvakrát rozmyslí, protože to není jen tak mít takovouto historii … bohužel to však nahrává těmto typům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
19.1.12 13:36
pemi9 píše:
A prosím vás, kdyby jí to náhodou bylo povoleno, mohla by pak odjet dotoho zahraničí pracovat?

Předpokládám, že občanku nebo pas nikde odevzdávat nebude, tak kdo by jí asi tak mohl zabránit v tom, aby odjela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
19.1.12 13:41
Evikk píše:
Vím, že to není předmětem této diskuse, ale mně se vždycky u tématu osobní bankrot zvedá tlak. Někdo si bez rozmyslu naseká dluhy, pak vyhlásí osobní bankrot a paráda … a zmizí do zahraničí za prací :cert: A dlužníci mají smolíčka … no co, jejich chyba, nemají půjčovat podobným individuím, že?
„Normální“ zodpovědný člověk si vyhlášení osobního bankrotu dvakrát rozmyslí, protože to není jen tak mít takovouto historii … bohužel to však nahrává těmto typům.

Je jednoduché soudit, někodo o kterým někdo nic neví.Já bohužel teda taky nevím jak to mají, akorát se tady ptám a chci jí pomoct,teď už s tím nic nenadělá. A s tou prácí v zahraničí ona právě zjišťuje jestli by to nevadilo a jak by to potom bylo, má tam sestru a měla by možnost jet za ní ale jen nestli by to bylo možné. Já s tímto a ani z dluhama žádné zkušenosti naštěstí nemám, proto se ptám vás :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
19.1.12 13:43
Evikk píše:
pemi9 píše:
Předpokládám, že občanku nebo pas nikde odevzdávat nebude, tak kdo by jí asi tak mohl zabránit v tom, aby odjela?

No jí jde o to že teď je zaměstnaná na plný úvazek,tak jestli není podmínaka třeba zůstat v ČR zaměstnaná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.1.12 13:44

Tady něco o osobním bankrotu : http://www.osobni-bankroty.cz/…ankrotu.html .

Tak Ti přeji aby to vyšlo.

Edit : Po přečtení podmínek, upravuji jen na odkaz, přečti si bude Ti to jasnější.

Příspěvek upraven 19.01.12 v 13:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
awantia
19.1.12 13:47

No hlavne ji budou z vyplaty brat vsechny penize ,a nechaji ji jen nake zivotni minimum coz dela na cloveka nak 3500kc.A podminkou taky je ze nesmi nikam odcestovat musi byt v Cr dokud to nesplati.Jo a kdyz ji to uznaj tak ji ty vsechny dluhy seknou na polovinu a to ona musi splacet .A vsechny banky a tak budou oni uz vedet a nikde ji nepuci ani korunu ..jedine lichvari.

• Citovat
  • Upravit
500
19.1.12 13:49
Kallkapa píše:
Zabránit odjet Ti myslím nikdo nemůže. Tady něco o osobním bankrotu : http://www.osobni-bankroty.cz/…ankrotu.html .

děkuju. Ale opakuji není to kvůli mě :) mě je teprve 21, takže z této ztránky jsem čistá jako lilie. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.1.12 13:51
pemi9 píše:
Kallkapa píše:
Zabránit odjet Ti myslím nikdo nemůže. Tady něco o osobním bankrotu : http://www.osobni-bankroty.cz/…ankrotu.html .
děkuju. Ale opakuji není to kvůli mě :) mě je teprve 21, takže z této ztránky jsem čistá jako lilie. :D

:mrgreen: jej vždyť mi je úplně jedno jestli to dlužíš Ty, nebo tvá známá, neznám Vás ani jednu. Dobře, přeju tvé známé aby to vyšlo. Ale s tím odcestováním ze země jsem se nejspíš mýlila, pročti si odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
19.1.12 13:57

Děkuju všem za odpověďi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
19.1.12 14:27

Pemi, nevím jak teď, ale dřívě bylo podmínkou, aby nedošlo k exekuci - tzn. osobní bankrot soud povolil pouze v případě, kdy jsi začala své dluhy řešit včas a ne až po rozhodnutí soudu a uvalení exekuce. Je možné, že je změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
19.1.12 14:33
Evikk píše:
„Normální“ zodpovědný člověk si vyhlášení osobního bankrotu dvakrát rozmyslí, protože to není jen tak mít takovouto historii … bohužel to však nahrává těmto typům.

Nejsi sama,vždycky mě to zdvihne ze židle.Neříkám,člověk se může dostat do jakékoliv situace a třeba ani né vlastní vinou…ale nevědět,kde všude dlužím,to je jak sci-fi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel