Hrozí exekucí

67
21.1.12 14:11

Hrozi exekuci

Ahojky holky.
Tata uz s mamou neni a ona ma i jinde trvale bydliste.Rano psal, ze opet prisel dopis za nezaplaceni pojistneho na mamino auto.tata uz za ni jednou platil 5000 a ted znova.Nevim teda kolik to mi nerekl.Docetl se, ze jeji pohledavku(y) ma kancelar pojistitelu a pokud to mama nezaplati, tak hrozi exekuci.Problem je v tom, ze mama uz nema trvale bydliste tam, kde bydli tata, ale dopisy ji chodi k tatovi.Ten se boji, ze pokud nezaplati, tak exekutori prijdou k nemu do bytu a vyberou ho.Chci mu poradit, proto jsem sla hned sem a ptam se Vas jake ma udelat opatreni, aby se nestalo to co jsem psala jiz vyse.Jeste dodam, ze tata mamku kontaktoval, volal, psal sms, takze ona vi co se deje, ale neodpovida mu. Stve me jak je nezodpovedna.. :,( Doufam, ze v tom nebude mit maglajs a napsala jsem to srozumitelne. Diky za kazdou odpoved.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5476
21.1.12 14:14

Leda až exekutor přijde, snažit se mu vysvětlit, že v bytě matka věci nemá a nejlépe i říct, kde exekutor matku najde. Nebo to rovnou i napsat kanceláři pojistitelů, aby ji kontakovali na správnou adresu. Pokud by přesto exekutor věci sepsat, požádat ho o vyškrtnutí ze seznamu a pokud by neporošlo ani to, vylučovací žalobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
21.1.12 14:19

Zriušila bych jí trvalý bydliště to za prvé, pokud má jak dokázat, že se tam nezdržuje neměl by to být problém i bez jejího souhlasu. Pak by v případě exekuce se měl exekutor zajímat o jiná kontaktní místa, na kterých se zdržuje a jít tam. Tedy alespon takhle je to normálně, ale v přípaě manželství nevím jestli pokud nemá maminka jak splácet nemá táta povinnost za ní dluhy vlastně platit, pokud si je tedy nadělala, ještě před rozvodem.....v první řadě bych každopádně tatínkovi řekla, at zavolá tomu odkdud dopis přišel a řekne mu jaká je situace, neplatila bych to za ní, podle mě na to máma tak trošku hřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky anonym
21.1.12 14:22

V první řadě napsat na ČKP a sdělit jim, jak se věci mají. Že matka bydlí jinde a uvést adresu. Nebo ještě lépe - zavolat jim, (Pro informace volejte 221 772 773
v pracovních dnech od 8:00 do 18:00) a poradit se na telefonu. Ale okamžitě hned v pondělí (v prac. den)!

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
21.1.12 14:22

A oni jsou stále manželé? Auto si pořizovali kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky anonym
21.1.12 14:23
malamamca píše:
Zriušila bych jí trvalý bydliště to za prvé, pokud má jak dokázat, že se tam nezdržuje neměl by to být problém i bez jejího souhlasu. Pak by v případě exekuce se měl exekutor zajímat o jiná kontaktní místa, na kterých se zdržuje a jít tam. Tedy alespon takhle je to normálně, ale v přípaě manželství nevím jestli pokud nemá maminka jak splácet nemá táta povinnost za ní dluhy vlastně platit, pokud si je tedy nadělala, ještě před rozvodem.....v první řadě bych každopádně tatínkovi řekla, at zavolá tomu odkdud dopis přišel a řekne mu jaká je situace, neplatila bych to za ní, podle mě na to máma tak trošku hřeší

michalka87 psala, že má matka trv. bydliště jinde, informovala bych o tom ČKP.

• Citovat
  • Upravit
565
21.1.12 14:30
Taky anonym píše:
malamamca píše:
Zriušila bych jí trvalý bydliště to za prvé, pokud má jak dokázat, že se tam nezdržuje neměl by to být problém i bez jejího souhlasu. Pak by v případě exekuce se měl exekutor zajímat o jiná kontaktní místa, na kterých se zdržuje a jít tam. Tedy alespon takhle je to normálně, ale v přípaě manželství nevím jestli pokud nemá maminka jak splácet nemá táta povinnost za ní dluhy vlastně platit, pokud si je tedy nadělala, ještě před rozvodem.....v první řadě bych každopádně tatínkovi řekla, at zavolá tomu odkdud dopis přišel a řekne mu jaká je situace, neplatila bych to za ní, podle mě na to máma tak trošku hřeší
michalka87 psala, že má matka trv. bydliště jinde, informovala bych o tom ČKP.

jo už vidím, že jsem špatně koukla…tak já bych teda rovnou informovala toho kdo mi dopis poslal a všechno vysvětlila, udala nové trvalé bydliště a tohle jako zrušené a nadzar dál se s váma bavit nebudu protože ex tu nebydlí už tak a tak dlouho…každopádně táta dělá hloupost, že to řeší za ní a máma ještě větší, že dělá mrtvýho brouka, všechno se dá nějak řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
21.1.12 14:31

Jezis to je tak komplikovany? Trvaly bydliste uz u taty nema, ale dopisy ji tam chodej jeste nejaky. Tatka se me ptal, jestli bych mu nemohla pujcit, samozrejme, ze mohla, ale opravdu se mi nechce platit, kdyz o tom mama vi. A neni schopna je kontaktovat a vyresit to.Ale samo, ze bych penize poslala kdyby slo do tuhyho. Nemohl by treba tata jit k sousedum, ti by potvrdili, ze se tam mama uz nezdrzuje a tohle jim poslat nebo s tim nekam jit.Ja uz fakt nevim.Je mi z toho smutno.. Jinak malamamco mas recht, tata si taky mysli, ze kdyby to za ni zaplatil, tak to po case vysumi a mama mu neda ani korunu.Jeste mu tech predeslych 5000 nevratila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
21.1.12 14:36

Manzele jeste stale jsou a auto bylo porizene za manzelstvi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
21.1.12 14:42
michalka87 píše:
Jezis to je tak komplikovany? Trvaly bydliste uz u taty nema, ale dopisy ji tam chodej jeste nejaky. Tatka se me ptal, jestli bych mu nemohla pujcit, samozrejme, ze mohla, ale opravdu se mi nechce platit, kdyz o tom mama vi. A neni schopna je kontaktovat a vyresit to.Ale samo, ze bych penize poslala kdyby slo do tuhyho. Nemohl by treba tata jit k sousedum, ti by potvrdili, ze se tam mama uz nezdrzuje a tohle jim poslat nebo s tim nekam jit.Ja uz fakt nevim.Je mi z toho smutno.. Jinak malamamco mas recht, tata si taky mysli, ze kdyby to za ni zaplatil, tak to po case vysumi a mama mu neda ani korunu.Jeste mu tech predeslych 5000 nevratila..

Hle nevím jak s tím soudem, ale v případě rušení trv. bydliště to jde i bez toho člověka tak, že ti například sousedi podepíšou nějaký čestný prohlášení, že se tam ten člověk nezdržuje už nějakou dobu, takže bych to sepsala a sousedům nechala podepsat a to samé řekla i těm co mu poslali ten dopis tedy soudnímu vykonavateli nebo od koho to přišlo, ale fakt volat hned.....jinak pokud tatínek opravdu enchce dělat blbečka (a jakože já bych ho teda nedělala ani náhodou!), tak at si zkusí domluvit schůzku s někym z organizace Člověk v tísni, já se s nimi taky radila o dluhu, oni mu poradí a hlavně můžou zkusit sehnat i mámu a domluvit si schůzku i s ní a pokud je vážně ve finanční tísni určitě jí poradí co dál dělat, předpokládám totiž, že maminka spíš neví jak si s dluhem finančně poradit než že by to chtěla dělat horší a prostě neplatit…pokud ne tak bych jí kopla do zadku at se vzpamatuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
21.1.12 15:05

Diky holky.Uz jsem psala tatkovi email s cislem, radou at tam zavola hned v pondeli.Snad to dobre dopadne.Jeste jednou diky.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.1.12 15:06

a k tatovi na adresu uz nejaky dopis od exekutora prisel? exekutori si zjistuji trvale bydliste. pokud chodi jen dopisy od pojistovny o nezaplaceni pojistneho, nedelala bych si hlavu a v zadnem pripade nic neplatila. pokud precejen od exutora neco prijde, okamzite bych mu zavolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
21.1.12 15:08

Tam je podle mne největší problém to, že jsou manželé, pokud nemají zůžené SJM, tak to ve inále stejně mohou vymáhat na tátovi, když to máma nebude moci zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.1.12 15:11

manzela schanel exekutor na adrese kde mel trvale bydliste, ale leta uz tam nebydlel. sehnal ho ve chvili, kdy si trvale bydliste zmenil. behem 1 mesice prisel dopis o exekuci. exekuce chodi na adresu trvaleho pobytu. byla bych v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
21.1.12 15:20

Od exekutora jeste ne od kancelare pojistitelu, ti vyhrozuji exekuci. Manzele jeste porad jsou. Bohuzel. Ani jeden se zatim nerozhoupal podat zadost o rozvod. Oba jsou ted financne v haji.Tedy ted dotaz mimo.Kdyby tata podal zadost o rozvod, kolik by ho to stalo? Myslim, ze v domluve co bude koho by nebyl problem. Takze by to asi bylo rychly. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel