Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Já myslím, že stačí říct těn, kdo posílají dopisy o změně trvalého pobytu a adresy..
Pokud tam trvalý pobyt nemá, tak si myslím, že táta se nemá čeho bát… Máma si asi zapoměla zmněnit adresy u pošty.. Například naší mámě taky chodí k tátovi ještě nějaké pošty, kde jim nedala vědět, že mají posílat už na jiné bydliště..
Exekutor může teoreticky k tatínkovi, protože se jedná o závazek vzniklý ze SJM, tudíž je tam za něj společná odpovědnost.
Holky fakt Vam vsem dekuju.Jste zlaty.Psala jsem tatkovi email, tak snad mi da co nejdriv vedet co a jak.Diky, diky, diky
![]()
Tak jsem tady s novinkou.Tata mi psal, ze tam uz volal pri te prvni splatce, ze mama ma jine trv.bydliste, ale tam mu rekli,ze to berou podle toho kde mela trv.byd. v dobe nezaplaceni a ostatni je netankuje..no co to je? to jako myslej vazne??!!
to je blbost
jestli tomu dobre rozumim..k tatovi chodi dopisy pouze od pojistovny? navrh na exekuci jeste podan nebyl. pokud bude, tak to bude pro pojistovnu vymahat nejaky exekutor, nebo se pletu? a ten se ridi trvalym bydlistem
Ten se řídí tím, kde by povinný mohl mít majetek, trvalý pobyt může být vodítkem.
lucie.t chapes to dobre, zatim to je jen kancelar pojistitelu, ti co posilaji ty dopisy o dluhu, oni vyhrozuji exekuci, tata jim tam volal, ze mama se na adrese uz nedrzuje, nema tam trvale bydliste.A oni mu na to odpovedeli, ze je to nezajima.Bydlela tam, kdyz dluh vznikl.Tata bohuzel nynejsi presnou adresu nezna.Jak jsem psala tata mamu kontaktoval, takze vi, ze je nejaky problem, pokud to nebude chtit resit(mama) tata to urcite nenecha zajit az k exekutorovi, proto mi psal, zda bych mu nepujcila. Jenze platit x tisic, at uz ja nebo tata..je to vuci nam nefer..a porad si nemuzeme byt jisti, ze exekutor tatu opravdu necha na pokoji, ikdyz prokaze, ze mama uz tam nebydli..nevim.. ![]()
No tak když neznají její adresu, tak to musí posílat na poslední známou, oni do centrálního registru obyvatel nemůžou.
Napsala bych jim doporučený dopis, že matka s vámi nebydlí již dlouho a uvedla tam její trvalou adresu. Ať máte případně něco v ruce. Auto je registrované na matku? Je ale pravda, že pokud by došlo na exekuci, pak můžou (pokud z matky nic nevytřískají) i na otce, je to dluh za trvání manželství. Ale pokud by opravdu došlo na exekuci, napřed dají ex. na plat, dávky, atd. (matky) …
Ale každopádně napiš na ČKP o změně toho trv. bydliště. Na mě to taky zkoušeli, posílali mi obsílky na adresu, kde již skoro 3 roky nebydlím a vyhrožovali i fikcí doručení. Tak jsem jim napsala, že fikce doručení v tomto neplatí, neboť si řádně nezjistili adresu v registru obyvatel (někdo psal, že to oni nemůžou, ale MŮŽOU, jen se jim nechce, jsou to pro ně peníze a čas navíc).
Takže tak. Pak to poslali správně a řešilo se to. (Nakonec zjistili, že auto dávno nemám a v době, co jsem jej měla, jsem ho měla řádně pojištěno, takže za 1. měli v tom sami bordel a za 2. zkoušejí to).
Každopádně napište DOPORUČENĚ dopis!