Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj všem,
Poprosím vás znalé tématu o radu.
Blíží se mi konec fixace hypoteky. Hypotéku jsem si brala na společný dům s manželem, žádala jsem však sama a je tak psaná pouze na mě. Vzhledem k mým tehdejším příjmům to nebyl problém, splácíme řádně. Teď k tématu. Momentálně jsem na RD a tak mě zajímá, zda banka nejak řeší příjmy při konci fixace. Je mi jasné, že kdybych chtěla kvůli úrokům jít někam jinam, tak budu muset příjmy znovu dokládat. Jak je to ale u stávající banky, stačí se jen s nimi dohodnout, že prostě po fixaci pokračuji dal, podepsat jim nový (aktuální úrok v dané chvíli) a hotovo nebo si znovu ověřují prijmy žadatele? Budu ráda, pokud jste někdo pokračoval u stávající banky i po fixaci jak toto probíhá.
Děkuji.
Ne, řeší se jen sazba a délka fixace. Aspoň tak to bylo u nás.
Pokud budes pokracovat dal, tak po tobe nikdo dokladani prijmu nechce. Je ale dobre obejit konkurencni banky s nabidkami-podle nich ti pak snizi urok, ptz ten, co ti poslou v dopise 3 mesice pred koncem fixace je vzdy nadhodnoceny…
Ahoj, u nás nikdo nic nezjišťoval, úrokovou sazbu nám už dvakrát na konci fixace sami snížili, takže jsme ani nikde jinde nehledali
Volali s nabídkou vždy sami, asi tři nebo čtyři měsíce před koncem fixace, do mailu poslali dokumenty, které jsem podepsané poslala zpět, pak ještě přišel potvrzovací dopis a hotovo ![]()
Moc děkuji všem za odpověď. Mě to teď tak nějak napadlo a s manželem jsme si říkali jak to bude a abychom případně začali s předstihem konat. On podniká tak by to bylo složitější přehodit na něj. @Michelle_M předpokládám, že nižší úrok mi nenabídnou, brala jsem ji když byl 1,8%, ale určitě si ověřím jak je to kolem, aby mě zbytečně nenatahli
Ještě jednou díky.
Neresi. Mohli by, kdybys z nejakeho duvodu chtela k hypo pribrat i manzela (treba i kdybys chtela aby byl i jako spolumajitel)