Hypotéka + mimčo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sterezie
9.6.12 14:48

@jullls
nikoho takového neznám a moje rada je trošku snížit nároky a reálně se podívat na své prostředky :nevim: já Ti nevím, ale dítě roste, je fajn dělat výlety, nějaké kroužky, zajít do kina a né všechno jen vrazit do bydlení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29436
9.6.12 14:49

Nešla bych do toho, považuju to za bláznovství. Platit 12tis. do pronajatého domku, ty na rodičáku se 7600,–, chlap výplata 14000,– a 5000,– dluhy … rozhodně bych z toho nevyžila. Co když se něco stane? Odejde třeba blbá pračka, přijde velký doplatek za elektřinu, topení …atd. Pořád počítat každou korunu, protože práce pro tebe být může, ale taky nemusí a dokud není jistá, tak bych jí rozhodně do příjmu nepočítala. To taky můžu někdy vyhrát ve Sportce, že jo? O nějakých výletech, zábavě, kině … to snad ani nemůže být potom ani řeč, ne? :nevim: Zkrátka si to nedokážu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
9.6.12 14:51
@gabi.design píše:
Nešla bych do toho, považuju to za bláznovství. Platit 12tis. do pronajatého domku, ty na rodičáku se 7600,–, chlap výplata 14000,– a 5000,– dluhy … rozhodně bych z toho nevyžila. Co když se něco stane? Odejde třeba blbá pračka, přijde velký doplatek za elektřinu, topení …atd. Pořád počítat každou korunu, protože práce pro tebe být může, ale taky nemusí a dokud není jistá, tak bych jí rozhodně do příjmu nepočítala. To taky můžu někdy vyhrát ve Sportce, že jo?

přesně :palec: a zakladatelko, vždycky se něco vyskytne :lol: já mám teď cíl něco našetřit, hahaha :P jednou musíme doplatit elektriku, pak plyn, pak se budou dělat vchodový dveře, pak tohleto a támhleto 8)

• Citovat
  • Upravit
jullls
9.6.12 15:02

Oki oki, moc děkuju za vše rady… Napadlo mě jedině domluvit se s daným majitelem nemovitosti jakou si vybereme, abychom mu domek spláceli, a poté byl náš..

• Citovat
  • Upravit
2231
9.6.12 15:07

Osobně si myslím,že tomu dítěti je to zatím jedno jestli má pokojíček nebo ne.Na jednu stránku tě chápu,ale nešla bych do toho.Až budeš chodit do práce po mateřský tak vám třeba dají i hypotéku a raději bych chvilku počkala a pak šla do svýho.Takhle zaplatíš 12 tis. jen tak někomu a nic z toho.Vlastně jo tu zahrádku a pokoj navíc.Těch pár let se to dá vydržet.Já jsem taky člověk,který chce hnedka všechno,ale když vím,že to nejde tak to nejde.Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše.Ted to máte jakžtakž(i když nevím kolik platíš nájem ted),ale pak by to bylo opravdu na hraně měsíc co měsíc a to se ti odrazí jak na vztahu,tak i to dítko to pozná.Je to o nervy.A budete se muset stěhovat znovu do paneláku za menší nájem jen s dluhama-třeba.Nechci strašit,ale může to tak dopadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
9.6.12 15:09
@jullls píše:
Oki oki, moc děkuju za vše rady… Napadlo mě jedině domluvit se s daným majitelem nemovitosti jakou si vybereme, abychom mu domek spláceli, a poté byl náš..

To by ten majitel musel být blázen, aby na to přistoupil. Když budu chtít prodat barák, tak ho prodám někomu, kdo mi ty peníze vyplázne hned a nebudu čekat 20 let než mi barák splatí. :roll:
A pokud budu chtít barák pronajmout, tak mi bude vydělávat peníze a barák bude furt můj.
Představuješ si to fakt moc jednoduše. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
9.6.12 15:10

@jullls
tak zkusit to můžeš, ale upřímně pochybuju..pokud pronajímá, tak se třeba jednou chce do toho domu vrátit nebo je k domu nějak citově vázán nebo je to prostě taková jeho výdělečná činnost a má ji jistou nadosmrti, kdyby chtěl prodat, tak bude chtít hned peníze, né postupně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
jullls
9.6.12 15:26

Hmmm, asi máte pravdu, asi jsem blázen :( Ale nevím, tady asi umřu… vždy když něco mám, chci stále víc… ale o tomhle sním už dlouho, o vlastním domě…

• Citovat
  • Upravit
3400
9.6.12 15:28

Zakladatelko, neblazni. Fakt. Kde mas jistotu brigady? Uz ji mas? Je to podnajem vcetne vsech sluzeb? Nejsou energie zvlast? Pokud ano, tak byste na nej ani nemeli. A cpat to do ciziho? Pokud vis, ze umis vyzit tak, ze budete mit kazdy mesic navrch 6tis. Tak te obdivuji a kazdy mesic je dej stranou. Za 3 roky mas 216tis. Coz uz je dostacujici anuita na hypoteku a muzete zacit hledat neco sveho. Ted to nemyslim zle ani osklive, ale kdyz jsem toto cetla, tak jsem si vzpomnela na znamou, ktera o svem muzi prohlasila, ze vydelava jako spodnich 10tis., ale chtel by zit jako hornich 10tis. Odsoudis se timto jedine k tomu, ze budes mit daleko vic prace kolem domu a zahrady a budete zit temer v chudobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
9.6.12 15:33
@jullls píše:
Hmmm, asi máte pravdu, asi jsem blázen :( Ale nevím, tady asi umřu… vždy když něco mám, chci stále víc… ale o tomhle sním už dlouho, o vlastním domě…

Ja te chapu. Taky snim, ale u toho sneni neco delam. Vim, ze to nejde hned. Vzdy se proto musi neco udelat. I kdyz chces vyhrat sportku, tak si ji nejdriv musis vsadit. Zkus tu brigadu, zkus setrit, at se chlap zkusi poohlednout po lepe placene praci nebo si vezme jeste brigadu. At mas sve sny drive. A chtej vlastni. Tohle by nebylo tve vlastni. Jen pujcene. Mela bys jen takovou hodne drahou ochutnavku. A akorat si tim zabouchnes dvere k vlastnimu, protoze pri placeni takoveho najmu na anuitu na hypoteku opravdu neusetris. Tak to vem, takhle, ze tim si sny o vlastnim domku jen oddalis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
9.6.12 15:34

Bylo to 12.000,– vč. všech služeb. Ale asi ano, je to nesmysl a zapomenu na to… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12127
9.6.12 15:35

Vůbec nechápu jak vycházíte teď natož platit ještě o 6tis víc :nevim: Určo si to promysli jestli to za to stojí, my máme 2+1 a k nežití mi to nepřijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
9.6.12 15:35

@jullls
hele, upřímně tohle snění chápu :hug: taky jsem relativně hrr, ale tohle jsou docela důležitý věci a je hodně dobrý si to pořádně promyslet! nepíšeš, kolik platíte teď, ale těch 12tis. je na vaše příjmy relativně hodně..a navíc fakt co pak? budete celý dny jen sedět doma a koukat do zdi, protože nebudou peníze na to někam jet :?: :nevim: radši mrkni na něco levnějšího, ale kde by se Ti víc líbilo, však i to může být řešení 8)

• Citovat
  • Upravit
jullls
9.6.12 15:40

Psala jsem že teď nájem máme 6.000,–,, zrovna koukám po něčem levnějším, po nějakém domku ale..... do paneláku už nechci…

• Citovat
  • Upravit
18259
9.6.12 15:45
@jullls píše:
Ahojky dámy :))
Měla bych na Vás takový dotázek a prosbičku o názory :)
Má mateřská je 7.600,– + 500,– ta soc.podpora. Přítel bere výplatu okolo 14.000,–. Máme sedmiměsíční holčičku a teď bydlíme v podnájmu 2+kk, a máme vyhlídnutý domek, také jako podnájem za 12.000,–, ale nějak nevím, jestli na to dosáhneme. Plenky kupuje moje mamka, ty neplatíme a měsíčně přítel dává do banky na své dluhy z mládí 5000,–. Přemýšlím, že bych si k mateřské ještě našla nějakou práci, abych zde měla aspoň 5000,– měsíčně a pak už by domeček šel :)) babička s dědou by byli ochotni malou pohlídat.A teď?? Babo, raď! ;) :potlesk:

Julls, do tohodle bych ja osobne nesla, kdyby pritel neplatil ty dluhy 5tis, tak bych o tom mozna jeste uvazovala,ale stejne bych radsi koupila neco svyho, my koupili byt a na hypoteku jde 11tis.(vzali jsme si hypoteku vetsi, aby bylo na zarizeni bytu apod.a je to 3+1 s balkonem a zahradkou ;-)), ale je to aspon nase, a necpu penize nekomu do krtanu…jenze k tomu je jeste benzin, net, mobily, platime neco do spolecneho + elektrika a plyn.Mame 8mesicniho prcka, materska na tri roky, takze taky nic moc,ale je nam 33 a aspon jedno ditko to chtelo ;-) manzel bere o neco vic nez tvuj muz a ma sem tam nejake bonusy apod. jinak nevim nevim jak bychom to zvladali :roll:
Ono brigadu si najit muzes,ale co kdyz se nedejboze neco stane a prijdes o ni , co pak? je sakra rozdil 5tis mit ci nemit… :think: ;)

Příspěvek upraven 09.06.12 v 15:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel