Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@PetraJ Tak liška má také fixaci,ale proto chce jít do co nejdelšího úvěru s co nejmenšími splátkami aby jsme věděli že finanční rezervu budemí mít možnost z čeho šetřit a budeme dávat mimořádné splátky.Tím se snižují roky.A z 30 let může být nakonec třeba jen 15.Ještě nevím jak dostojím svému slovu,ale chtěli by jsme to takto dělat.Myslím,že to i tak půjde.u banky bych do tak dlouhé hypotéky nešla.Jinak ty tvoje úroky jsou dost mazec.My máme 4.8 a ted liška nabízí 3,9.Tak tím,že chceme i rozšiřovat a jiné věci jsme si říkali,že do toho půjdem.Zase modrá pyramida nám nabízí 3.35 ale je to banka.Proto váháme.A máš pravdu níž to určitě nepůjde a už ted Liška nabízí po doplacení meziuvěru uvěr za 4.3 což za 20 let může být uplně jiná cifra,ale u nich to prostě už zústane.Jsem člověk který má raději jistoty i když momentálně není liška nejvýhodnější.Jenže to není půjčka na 5 let.
Já bych od Liška neodešla, my máme třeba hypo na 17let ale víme, že teď platíme 6500/měs a za 6 let se nám to sníží na 5 500kč což je super. Dá se předpokládat , že za třeba 10 let budou platy zas trošku někde jinde ale naše hypotéka bude pořád stejná..
No my to potřebujem přefinancovat ,tak řeším jaké jsou ted možnosti když už to děláme.Ale už jsem několikrát četla že se splátky po meziúvěru snižují což moc nechápu.Nám momentální meziúvěr bude končit za 3 roky a to by jsme platili ještě o 700 víc než ted.A ted co nám posílají nabídky tak to je to samý.Tak nevím jak to máte dělaný že se to každýmu po meziúvěru sníží jen nám ne ![]()
Liška mě tedy zklamala na plné čáře, kvůli tomu, že jsme pro ně byli vysoce bonitní, tak nám neustále cpali úvěr na 17 let a neuměli (nemohli?) neustále pochopit, že je sice super, že proti hypotéce tolik nepřeplatím a že můžu předčasně splatit, ale že nehodlám mít splátku 18.000 měsíčně, bonita nebonita
. Nevím, jestli byly tak blbé pracovnice nebo tam mají nějaká záhadná pravidla, ale pak jsme šli radši do klasické bankovní hypotéky.
@Naima Tak to netuším, nám taky vyšlo 17 let ale při naší splátce a výši úvěru to vůbec nevadí, stejně bychom to tak nastavili..
@Edita27 píše:
No my to potřebujem přefinancovat ,tak řeším jaké jsou ted možnosti když už to děláme.Ale už jsem několikrát četla že se splátky po meziúvěru snižují což moc nechápu.Nám momentální meziúvěr bude končit za 3 roky a to by jsme platili ještě o 700 víc než ted.A ted co nám posílají nabídky tak to je to samý.Tak nevím jak to máte dělaný že se to každýmu po meziúvěru sníží jen nám ne
Teď nechci kecat ale nesníží se to ve chvíli, kdy se přestanou platit úroky a platí se jen výše dluhu? U nás to tak odpovídá asi ..
Já vím o jaké době všichni mluví,je to jak se zaplatí meziúvěr a začne se platit úvěr,ale my budem platit právě ještě víc.Tak to je to co nechápu.