Hypotéka + mimčo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2231
11.6.12 08:50

@PetraJ Tak liška má také fixaci,ale proto chce jít do co nejdelšího úvěru s co nejmenšími splátkami aby jsme věděli že finanční rezervu budemí mít možnost z čeho šetřit a budeme dávat mimořádné splátky.Tím se snižují roky.A z 30 let může být nakonec třeba jen 15.Ještě nevím jak dostojím svému slovu,ale chtěli by jsme to takto dělat.Myslím,že to i tak půjde.u banky bych do tak dlouhé hypotéky nešla.Jinak ty tvoje úroky jsou dost mazec.My máme 4.8 a ted liška nabízí 3,9.Tak tím,že chceme i rozšiřovat a jiné věci jsme si říkali,že do toho půjdem.Zase modrá pyramida nám nabízí 3.35 ale je to banka.Proto váháme.A máš pravdu níž to určitě nepůjde a už ted Liška nabízí po doplacení meziuvěru uvěr za 4.3 což za 20 let může být uplně jiná cifra,ale u nich to prostě už zústane.Jsem člověk který má raději jistoty i když momentálně není liška nejvýhodnější.Jenže to není půjčka na 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
11.6.12 09:05

Já bych od Liška neodešla, my máme třeba hypo na 17let ale víme, že teď platíme 6500/měs a za 6 let se nám to sníží na 5 500kč což je super. Dá se předpokládat , že za třeba 10 let budou platy zas trošku někde jinde ale naše hypotéka bude pořád stejná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
11.6.12 09:14

No my to potřebujem přefinancovat ,tak řeším jaké jsou ted možnosti když už to děláme.Ale už jsem několikrát četla že se splátky po meziúvěru snižují což moc nechápu.Nám momentální meziúvěr bude končit za 3 roky a to by jsme platili ještě o 700 víc než ted.A ted co nám posílají nabídky tak to je to samý.Tak nevím jak to máte dělaný že se to každýmu po meziúvěru sníží jen nám ne :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
11.6.12 09:20

Liška mě tedy zklamala na plné čáře, kvůli tomu, že jsme pro ně byli vysoce bonitní, tak nám neustále cpali úvěr na 17 let a neuměli (nemohli?) neustále pochopit, že je sice super, že proti hypotéce tolik nepřeplatím a že můžu předčasně splatit, ale že nehodlám mít splátku 18.000 měsíčně, bonita nebonita :lol:. Nevím, jestli byly tak blbé pracovnice nebo tam mají nějaká záhadná pravidla, ale pak jsme šli radši do klasické bankovní hypotéky.

• Citovat
  • Upravit
9989
11.6.12 09:24

@Naima Tak to netuším, nám taky vyšlo 17 let ale při naší splátce a výši úvěru to vůbec nevadí, stejně bychom to tak nastavili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
11.6.12 09:26
@Edita27 píše:
No my to potřebujem přefinancovat ,tak řeším jaké jsou ted možnosti když už to děláme.Ale už jsem několikrát četla že se splátky po meziúvěru snižují což moc nechápu.Nám momentální meziúvěr bude končit za 3 roky a to by jsme platili ještě o 700 víc než ted.A ted co nám posílají nabídky tak to je to samý.Tak nevím jak to máte dělaný že se to každýmu po meziúvěru sníží jen nám ne :,(

Teď nechci kecat ale nesníží se to ve chvíli, kdy se přestanou platit úroky a platí se jen výše dluhu? U nás to tak odpovídá asi ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
11.6.12 14:43

Já vím o jaké době všichni mluví,je to jak se zaplatí meziúvěr a začne se platit úvěr,ale my budem platit právě ještě víc.Tak to je to co nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel