Hypotéka na chatu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1575
14.3.15 10:25

Takže dá se říct, že ona s ním pěkně vypekla. Takžesi je jistá v kramflecích a teď si dělá naschvály. No tak teď to budeme muset řešit jinak. Nedá se nic dělat. A on si myslel, že teď má své jisté. On nechtěl na tom vydělat. Ale chtěl mít jisté své zázemí. A jak to tak vypadá, tak má tak kulové a ne své jisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.3.15 10:43

@lenusek11111 nevypekla s nim, to zase ne. To byl jeji majetek, mohla ho prodat, jit do podnajmu a uzivat si zbylych penez, tvuj muz by nedostal nic. Nebo ho mohla tedy spravovat az do smrti, zivorit a tvuj muz by ho dostal az po jeji smrti. Do te doby by musel si obstarat bydleni sve. Vase reseni je ve fungujici rodine idealni. Dolozka o neprodeji ci nezastaveni nemovitosti je pochopitelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
14.3.15 10:48

Já maminku zcela chápu, dobře se s tím chrání. Darovala dítěti barák, ale pojistila si střechu nad hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
14.3.15 10:50

Tak mému muži nešlo o ten barák vůbec. Má ještě dvě sestry, které by tady nešly. Můj muž chtěl mít jistotu, že má kde bydlet. A investoval do oprav celkem majlant. No a ona teď dělá naschvály a vyhrožuje. Tak teď si muž chce zjistit, co si vlastně může a nemůže dovolit. No a chce jít pryč právě z těch důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
14.3.15 10:56

@iiiv : nikdo ji nikdy nechtěl vyhodit z baráku. Ale cokoliv uděláme na zahradě, tak nám to zničí. A ječí po nás, že my ničíme její celoživotní dílo. Já chápu, že se na té zahradě nadřela. Vždycky jsem jí říkala, že se domluvit. Jsme přece dospělí. Ale ona že se na ničem domlouvat nebude. A chlap se naštval, protože ona má tady svého přítele nového, ten na nic nepřispívá a nám kalkuluje s našimi penězi. A to už je na chlapa trochu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
14.3.15 10:59
@Cuddy píše:
@lenusek11111 nevypekla s nim, to zase ne. To byl jeji majetek, mohla ho prodat, jit do podnajmu a uzivat si zbylych penez, tvuj muz by nedostal nic. Nebo ho mohla tedy spravovat az do smrti, zivorit a tvuj muz by ho dostal az po jeji smrti. Do te doby by musel si obstarat bydleni sve. Vase reseni je ve fungujici rodine idealni. Dolozka o neprodeji ci nezastaveni nemovitosti je pochopitelna.

Já tu doložku tedy moc nechápu a jako ideální ho nepovažuju. Z popisu zakladatelky se nedá říct, že by vztahy byly funkční - něco někomu darovat a pak ho vydírat, ničit vše, co člověk na „svém“ majetku udělá a mít potřebu se pojistit - tak si vztahy ve funkční rodině nepředstavuju. Buď chci darovat a pak bez podmínek, nebo chci dál zůstat ta, která rozhoduje, a pak musím hledat jiné řešení. Jestli tohle považuješ za ideální řešení, pak si neumím představit řešení, které by ideální nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
14.3.15 11:01
@hanka.br. píše:
Já tu doložku tedy moc nechápu a jako ideální ho nepovažuju. Z popisu zakladatelky se nedá říct, že by vztahy byly funkční - něco někomu darovat a pak ho vydírat, ničit vše, co člověk na „svém“ majetku udělá a mít potřebu se pojistit - tak si vztahy ve funkční rodině nepředstavuju. Buď chci darovat a pak bez podmínek, nebo chci dál zůstat ta, která rozhoduje, a pak musím hledat jiné řešení. Jestli tohle považuješ za ideální řešení, pak si neumím představit řešení, které by ideální nebylo.

však psala ve fungující rodině, to ta zakladatelčina evidentně není (mluvím o části rodiny, kde figuruje manžel a jeho matka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
14.3.15 11:06
@alenka84 píše:
však psala ve fungující rodině, to ta zakladatelčina evidentně není (mluvím o části rodiny, kde figuruje manžel a jeho matka)

Ve fungující rodině by byly podmínky k daru ve smlouvě zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.3.15 11:10
@hanka.br. píše:
Ve fungující rodině by byly podmínky k daru ve smlouvě zbytečné.

I poměry ve fungující rodině se mohou změnit, např. příchodem vypočítavé snachy, takže podmínky jsou na místě i tam, kde jsou vztahy v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
1575
14.3.15 11:11

Fungující rodina jsme tak my s mužem. Ale on a jeho matka byli v pohodě do té doby, než se začala extra míchat do našich finančních záležitostí A spoustu dalšího. Mohla bych psát do aleluja, co všechno se tady děje. Ve zkratce bych to popsala jako zákeřné chování. Přitom když potřebovala, tak chlap vždycky šel a pomohl. Ale jakmile si tady nastěhovala toho svého chlapa, tak začaly problémy. Pak už ji můj muž řekl, že když je zdravá a má partnera, tak jeho pomoc nepotřebuje. A pak to začalo. Já pořád utrácím, můj muž je to nejhorší, co může bý, protože neposkakuje kolem nich. Je toho moc. Prostě tady to soužití nefunguje a nikdy fungovat nebude. Jsme to řešili tak, že oni mají své a my máme své. My se nemichame do jejich života, tak chceme totéž. A tak začalo vyhrožování, že požádá o zpětvzetí daru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
14.3.15 11:12
@Meha píše:
I poměry ve fungující rodině se mohou změnit, např. příchodem vypočítavé snachy, takže podmínky jsou na místě i tam, kde jsou vztahy v pořádku.

naprosto souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.3.15 11:15

@lenusek11111 Pokud jsou u vás ty vztahy tak vyhrocené, tak asi bude opravdu nejlepší řešení odejít.
Pokusit se rozumně domluvit, že by vám třeba kompenzovala alespoň část financí, které jste do toho domu investovali.
Ale bude to asi těžké.

Jinak ve 40ti samozřejmě na hypotéku pozdě není a navíc jsou teď hypoteční úroky snad na historickém minimu.

• Citovat
  • Upravit
30422
14.3.15 11:19
@Meha píše:

Musím se zamyslet, jestli můj tatínek neudělal před dvaceti lety chybu, když mi daroval rodný dům bez podmínek a se slovy, že jsem dospělá a záleží na mě, jak s domem naložím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.3.15 11:21
@hanka.br. píše:
Musím se zamyslet, jestli můj tatínek neudělal před dvaceti lety chybu, když mi daroval rodný dům bez podmínek a se slovy, že jsem dospělá a záleží na mě, jak s domem naložím.

To by se spíše měl zamyslet on.

• Citovat
  • Upravit
30422
14.3.15 11:34
@Meha píše:
To by se spíše měl zamyslet on.

No já myslím, že svého rozhodnutí rozhodně nelituje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel