Hypotéka na chatu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1575
14.3.15 11:40

@hanka.br. : buďte ráda, že to máte doma v klidu. Já myslela, že se dá na všem domluvit. Jo mýlila jsem se. Takže nezbývá nic jiného, než se rozhodnout a jít si za tím. Odejít bude asi nejlepší pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.3.15 11:45
@hanka.br. píše:
No já myslím, že svého rozhodnutí rozhodně nelituje.

To je jedině dobře.

Třeba rodiče mého manžela dali manželovi, když ještě byl svobodný, dům, ve kterém žijí.
mají tam věcné břemeno na dožití, jiné podmínky ne.
A myslím si, že je to rozumné, pokud by třeba manžel umřel dříve než oni a neměl tak skvělou manželku jako jsem já :), tak by mohla zdědit dům, prodat ho a vyhodit je.
Vím, že jsou to katastrofické scénáře, ale stát se může vše.

• Citovat
  • Upravit
30422
14.3.15 12:08

@Meha Jistě, taková podmínka pochopitelná je. Ale neumím si představit, že chci darovat svému dítěti dům a dám si jako podmínku, že ho nesmí prodat nebo jím ručit. To není dar, ale koule na noze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.3.15 12:14

@hanka.br. To máš pravdu, pak ten dar trochu postrádá smysl, pokud je tam těch omezujících podmínek hodně.

• Citovat
  • Upravit
30994
14.3.15 12:17
@hanka.br. píše:
@Meha Jistě, taková podmínka pochopitelná je. Ale neumím si představit, že chci darovat svému dítěti dům a dám si jako podmínku, že ho nesmí prodat nebo jím ručit. To není dar, ale koule na noze.

Pokud v nem nepotrebuji zit, tak ho opravdu daruji bez podminek. Pokud v nem dozit potrebuji, tak darovani bez podminek proste je riskantni. Zakladatelcina tchyne ho darovala pod podminkou doziti v nem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
14.3.15 12:18

Možná si moje tchyně myslela, že si uváže svého syna k sobě. Protože její dvě dcery se na ni vykašlaly a ona neviděla vyrůstat své vnoučata. Myslím si, že chyba není v nás. Můj muž se snažil. Ale teď už je unavený. A svým způsobem i naštvaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
14.3.15 12:20

@Cuddy : a jak to vypadá, tak s koulí na noze. A když nebude po jejím, tak je zle. Je mi z té ženské blejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.3.15 12:23

@lenusek11111 no, s kouli na noze proto, ze spolu nevyjdete. Ale je problem se odstehovat, zaridit si svoje bydleni, v dome matky delat jen potrebne upravy a az bude dum volny, tak ho prodat ci dat detem? Proste brat to jako zpusob investice, ale zit jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
14.3.15 12:38

@Cuddy : s mužem si to musíme prodiskutovat a pak to prostě řešit. Ale asi tak to vidím, že to tak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
14.3.15 12:43
@Cuddy píše:
@lenusek11111 no, s kouli na noze proto, ze spolu nevyjdete. Ale je problem se odstehovat, zaridit si svoje bydleni, v dome matky delat jen potrebne upravy a az bude dum volny, tak ho prodat ci dat detem? Proste brat to jako zpusob investice, ale zit jinde?

Myslíš, že se podmínky smlouvy změní případnou smrtí dárce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.3.15 12:59

@hanka.br. tak to je na pravnicky rozbor dane smlouvy, ale rekla bych, ze ano. Ne, ze se podminky zmeni, ale ze prestanou platit. Ze po smrti bude mozne dum zastavit, darovat ci prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.3.15 13:07
@hanka.br. píše:
Myslíš, že se podmínky smlouvy změní případnou smrtí dárce?

To by mě ani nenapadlo, že by ty podmínky mohly platit i po smrti dárce, ale možné to asi je, docela by mě zajímalo, jak to je nebo spíše, jak se to do smlouvy dá formulovat.
Pokud by to tak bylo, tak by to byla fakt dost velká koule.

• Citovat
  • Upravit
1575
14.3.15 13:26

To jsem zjišťovala. Po smrti dárce pravidla dle smlouvy zanikají a obdarovaný si může dělat s darem, co se mu zlíbí. To vím.
Napíšu to tak, jak to řekl můj muž. Matka jeho matky má 95 let. Z její strany je tady dlouhověkost. Já jsem genově po otci a to znamená, že tady nebudu tak dlouho. Je dost možné, že mě moje matka přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
14.3.15 14:01
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
19.4.15 19:19

Rozhodni se tak, jak se budeš se svým mužem cítit nejlíp. Moje sestra měla velké problémy s manželovou rodinou a dopadlo to tak, že skončili v zahraničí a dnes toho vůbec nelitují.

Asi bude záležet na příjmech a na dalších věcech, ale sazby jsou opravdu nízko a kamarádka refinancovala za 1,69%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel