Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
janusska píše:Emilie píše:A myslíš, že to u jiné banky bude lepší? Já myslím, že asi ne. Já se ve financích pohybuju, takže tohle papírování mi vůbec nevadí. Nechci aby to vypadalo, že nějak prosazuji ČS, ale jen nemám iluze, že by mohlo být jinde lépe.janusska píše:Záludnosti? Jo. V případě, že se náhle na trhu zjeví banka, která nabídne ještě lepší podmínky, např. úrok, jakože čs ho zvedne a nová banka má poloviční zavádějící, je skoro nemožné převést dluh tam. Skoro píšu proto, že sjme se o to pokoušeli asi třikrát a prostě … máme pocit, že chtějí tolik papírů, potvrzení, výpisů, a to v tak vražedném časovém horizontu, že je to ještě větší drama než samotné uzavření hypotéky.Emilie píše:Tak předpokládám, že zakladatelce jde spíš o to jestli nevíme o nějakých záludnostech na které by případně přišli až po podpisu smlouvy. Jinak máš samozřejmě pravdu, že je potřeba hledat tu banku, která je schopna hypo napasovat na tvoje potřeby.
Jsem trošku alergická na otázky „která hypotéka je nejlepší“. No, nejlepší je ta, která vyjde vstříc přesně vaším potřebám. A to zjistíš leda tak, že si pár těch bank a hypoték obejdeš a pak porovnáš. A nebo budeš důvěřovat poradci a vezmeš tu, kterou ti navrhne on, protože jemu byste měli říct, jak na tom jste a on by podle toho tu hypotéku vám na míru měl najít.My hypo od ČS máme, ale zdůrazňuju, že ji máme prostě individuálně stavěnou na naše potřeby, a tady musím zdůraznit, že právě v ČS byli asi nejvíc ochotni řešit detaily ve smlouvě (tak, jak jsme to potřebovali my ) a nejet tabulkově. A taky bych chtěla zdůraznit, že připravit tu smlouvu, to bylo handlování na několik týdnů, žádné přijít a podepsat to, co nám tam napsali oni. ALE my nekupovali dům, my stavěli svépomocí, a to ještě jako nemanželé, atd. atd. Prostě výjimky a výjimky z výjimek …
Ale u ČS se mi třeba líbí i to, že díky hypo máme 100% slevu na bankovní poplatky na běžném účtu. A to jsou taky ušetřené nemalé peníze.![]()
![]()
![]()
To más asi svatou pravdu! ![]()
Zrovna dneska k nám má přijet finanční poradce ohledně hypotéky. Tak ysi jí budeme brát u ČS. Líbí se mi tam už třeba to, že pokud se platí hypo z běžnýho účtu, kterej je u nich, že jsou úroky o trochu níž. Možná to má ale každá banka, to nevím. Pro nás prý vychází spořka nejlíp. Tak snad to tak bude…
Anonymní píše:
my právě máme také suprového poradce ( teda snad) a ten prý obíhal hodně bank a nejlepší pro nás je prý ta spořka…a ještě se chci zeptat…za jak dlouho vám řeknou že jí dostanete na 100% ? protože ta realitka chce zálohu na rezervaci ale co když nám jí neschválí ? to pak ty peníze za zálohu jim zustanou
Ahojky, taky kupujeme barák přes realitku a taky chtěli zálohu. Hypotéku taktéž vyřizujeme ve spořitelně
Naše fin. poradkyně nás zadala do registru žadatelů a už tam nám řekli že jsme schopni splácet, takže bychom ji měli dostat. Ale ještě není vše vyřízeno, teď schvalují a snad schválí
Pokud si nebudete brát horentní sumu, nejste zadlužení, tak by vám ji, podle mého, měli přiklepnout. Máme řadu známých kteří mají hypošku od spořky a nikdo neměl se schválením problém, podotýkám že známý mají děti, jsou i nejsou manželé. A ještě k té záloze v realitce, tu jsme složili až když jsme byli zadaní v registru žadatelů o hypo a bylo nám řečeno že by něměl být problém ![]()
lucije-fazer píše:Anonymní píše:Ahojky, taky kupujeme barák přes realitku a taky chtěli zálohu. Hypotéku taktéž vyřizujeme ve spořitelně
my právě máme také suprového poradce ( teda snad) a ten prý obíhal hodně bank a nejlepší pro nás je prý ta spořka…a ještě se chci zeptat…za jak dlouho vám řeknou že jí dostanete na 100% ? protože ta realitka chce zálohu na rezervaci ale co když nám jí neschválí ? to pak ty peníze za zálohu jim zustanou
Naše fin. poradkyně nás zadala do registru žadatelů a už tam nám řekli že jsme schopni splácet, takže bychom ji měli dostat. Ale ještě není vše vyřízeno, teď schvalují a snad schválí
Pokud si nebudete brát horentní sumu, nejste zadlužení, tak by vám ji, podle mého, měli přiklepnout. Máme řadu známých kteří mají hypošku od spořky a nikdo neměl se schválením problém, podotýkám že známý mají děti, jsou i nejsou manželé. A ještě k té záloze v realitce, tu jsme složili až když jsme byli zadaní v registru žadatelů o hypo a bylo nám řečeno že by něměl být problém
TerezkaW píše:
Zrovna dneska k nám má přijet finanční poradce ohledně hypotéky. Tak ysi jí budeme brát u ČS. Líbí se mi tam už třeba to, že pokud se platí hypo z běžnýho účtu, kterej je u nich, že jsou úroky o trochu níž. Možná to má ale každá banka, to nevím. Pro nás prý vychází spořka nejlíp. Tak snad to tak bude…
jojo to samé nám řekl náš fin. poradce ![]()
je možné dát do rezervační smlouvy, že v případě neschválení hypotéky bude rezervační poplatek vrácen, my to tam máme, ikdyž se paní z realitky bránila, ale na konec nám hypo vyřizuje poradce od nich, protože sami bychom to kvůli práci nezvládli, žádost máme teda jinde
nám jí neschálili, chtěli jsme milion, oni ikdyž nám zbývající část stavby a co je postaveno JEJICH odhadce ohodnotil, dostavění za milion, banka jeho odhad smetla a hypo zamítla, že musíme půjčit dva…takže u mě nespokojenost. šli jsme jinam.
kubykula píše:
nám jí neschálili, chtěli jsme milion, oni ikdyž nám zbývající část stavby a co je postaveno JEJICH odhadce ohodnotil, dostavění za milion, banka jeho odhad smetla a hypo zamítla, že musíme půjčit dva…takže u mě nespokojenost. šli jsme jinam.
aha…to je taky blbé no
my teda chceme kupovat baráček…chceme 900 000kč tak snad nám ji schválí ![]()
lucije-fazer píše:Anonymní píše:Ahojky, taky kupujeme barák přes realitku a taky chtěli zálohu. Hypotéku taktéž vyřizujeme ve spořitelně
Pokud si nebudete brát horentní sumu, nejste zadlužení, tak by vám ji, podle mého, měli přiklepnout. Máme řadu známých kteří mají hypošku od spořky a nikdo neměl se schválením problém, podotýkám že známý mají děti, jsou i nejsou manželé. A ještě k té záloze v realitce, tu jsme složili až když jsme byli zadaní v registru žadatelů o hypo a bylo nám řečeno že by něměl být problém
nu chceme jen 900 000kč (jen
) tak snad schválí…
Tak to si myslím že vyjde
Teď mi psala fin. poradkyně že máme schváleno
tak mi udělala radost. A jen pro zajímavost, brali jsme si 1.250.000 kč, partner je normálně zaměstnanej(a to nemá nějaké obrovské příjmy jako třeba 30.000kč a více) a já jsem v lednu nastoupila na rodičovskou dovolenou a máme jednoho sviště ![]()
lucije-fazer píše:Tak to si myslím že vyjde
nu chceme jen 900 000kč (jen) tak snad schválí…
jééé tak to také gratuluji, mám z toho upřímnou radost
já jsem právě také na RD a přítel taky nevydělává statisíce
tak snad nám to také vyjde…v červnu máme svatbu a místo svatební cesty s dcerkou bysme chtěli raději se stěhovat už do domečku ![]()
kubykula píše:
lucije, gratuluji! jsem ráda že vám to vyšlo.
Moc děkuju Kubykulo ![]()
Anonymní píše:
jééé tak to také gratuluji, mám z toho upřímnou radostjá jsem právě také na RD a přítel taky nevydělává statisíce
tak snad nám to také vyjde…v červnu máme svatbu a místo svatební cesty s dcerkou bysme chtěli raději se stěhovat už do domečku
moc děkuju
A jak to vypadá u vás?