Peníze ze stavebka na hypotéku?

232
13.2.12 08:37

peníze ze stavebka na hypotéku???

Ahoj, prosím o názor zkušených a zběhlých :-)

Končí nám fixace na hypotéku, chceme za 1/přejít od KB k ČSOB, 2/něco umořit… Nemáme ale hotovost, jediné, co máme je cca 50 tis na stavebním spoření Buřinka(spořeno necelé dva roky)… Je nějaká možnost, jak peníze ze stavebka použít k umoření hypotéky??? Nechci stavebko rušit a vybírat, jde mi o nějaký převod, převedení hypotéky na stavebko nebo já nevím…

Jinak na hypotéce nám zbývá splatit 300 tis a cílová částka na stavebku je taky 300 tis…

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
710
13.2.12 08:58

Já bych se spojila s poradcem, poradí zadarmo. Moc nerozumím otázce. Proč chcete přejít k jiné bance a současně ke stavebku :nevim: Těch 50tis se dá ze stavebka dostat úvěrem na 51tis, kdy okamžitě vrátíte tu tisícovku, takže žádné úroky a tak. Ale tím stavbko zanikne. A jestli by šlo zaplatit hypo tím spořením? Myslím, že by to mohlo jít, ale muselo by se jít do překlenovacího úvěru, ale to byste zase pro změnu dlužili Buřince (je fakt, že za výhodnějších podmínek). Myslím, že by to byl úvěr na bydlení, ale to by zase poradil ten poradce. Podle mě se stím dá vymýšlet spousta věcí, ale chce to odborníka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
13.2.12 09:15

spocitej si kolik te stoji uver a kolik ti vynasi stavebko, jestli prece jen neni vyhodnejsi tam ty penize nechat. prece jen 300 tisic neni u hypo uz skoro nic.
jak dlouho budete jeste splacet? :think:

• Citovat
  • Upravit
232
13.2.12 10:15

no, pro nás je 300 tis majlant, jsme opravdu dost nemovití :mrgreen:

splácet budeme do roku 2027, splácíme jen cca 2300 Kč/měs, takže to jde strašně pomalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
13.2.12 10:18

ten přechod od jedné banky k druhé je shoda okolností, to chceme udělat, abychom měli vše u ČSOB, KB byl úlet, nejsme s nimi spokojení, ale oni nám kdysi tu 100% hypotéku jediní dali… ten přechod je primární věc…

to umoření je jen taková lákavá věc, když nám končí ta hypotéka a jsme si vědomi, že to po těch pár korunách budeme splácet do aleluja.. ale nemáme tu hotovost, jen to stavebko… tak koumáme, co by s tím šlo udělat…

ale když to nepůjde, tak holt jen změníme banku a nic neumoříme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.2.12 11:38

Určitě doporučuju poradce. A skoro bych řekla, že není dobrý nápad jít do ČSOB jen proto, že tam máte všechno. Třeba jinde dostanete mnohem lepší úrok a ušetříte tisíce. A nejlepší úrok vám stejně dá opět poradce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina Čermáková
26.4.12 16:55

Nakombinovat se dá víc věcí, ideálně u jedné společnosti.Chce to ale řešiti minimálně půl roku před datem fixace, zda napčíklad přejít k jinému fin. domu s bankou, nebo to nakombinovat se stavebkem.Je to hodně všeobecný dotaz

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel