Hypotéka u mBank - máte zkušenost?

5345
9.2.12 20:54

hypotéka u mBank?? máte zkušenost??

ahojky, ráda bych pro radu…
potřebujeme půjčit na dostavbu rodinného domu 1 milion, zatím jsme stavěli z vlastních zdrojů, a ještě potřebujeme dostavit, podle finančního poradce jsme zařádili u český spořitelny, manžel tam má i účet. Ale i když jejich odhadce to pro nás odhadl dobře, banka jeho argumenty smetla, nebere na zřetel, co že už máme veškerý materiál na pozemku, stavbě, a milion opravdu stačí, prostě to smetla s tím že nám půjčí miliony dva…ale to my nechceme na co taky, když stačí jeden…
no tak ted z toho máme hlavu v pejru.
projíždím různé banky a nabídky a už nespoléhám pouze na poradce.
sama mám učet u mBank, tam je taky možnost hypotéky, tak můj dotaz je, než si s nimi dám schůzku, máte někdo od nich hypo? nebo nějaká aspon vzdálená zkušenost????
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
9.2.12 21:14

Máme hypo, už podruhé. Poprvé jsme refinancovali z ČS a teď podruhé. Bez problémů. Dřív teda měli lepší podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
9.2.12 21:26

hofko děkuji.
mě to právě celkem zaujalo…no hledám všechny varianty.
a dali jste si teda schůzku, a jak to probíhalo? jak třeba dlouho trvalo vyřízení než poslali peníze, od doby kdy měli všechny podklady od nás??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.2.12 21:29

Tak my u nich máme účet, normálně jsme na pobočce zašli za naším bankovní poradcem už zminula, domluvili se co a jak a pak začalo všelijaký shánění. A to bylo jako asi všude jinde, dostane člověk seznam co všecko, ale vždycky ještě něco chybí. Jak dlouho to trvalo si už nevybavuju, ale bylo to v normě .. asi necelý měsíc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
9.2.12 21:32

no my už snad všechno máme, vše jsme předkládali v jiné bance, jak jsem již psala…takže spíš asi oběhat jejich lejstra :-)
ten úrok máte variabilní nebo fixní sazbu, co jsem četla na netu?? co je lepší? nějak jsem to nepochopila.
děkuji moc za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.2.12 22:42

Já nejsem moc rádce:-) Myslím, že tu variabilní. Máme hypo rok a půl cca. Od té doby jsem nezkoumala jaký maj podmínky. Ale líbí se mi, že jde splatit kdykoliv i při té fixní. Jestli se teda nic neměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
10.2.12 07:08

Ahoj, taky mám od nich hypo. Vyřízení bylo docela rychlé, taky myslím měsíc :think: Už si nepamatuju. Zatím jsem neměla žádný problém. Mám variabilní sazbu, protože je nižší než fixní, ale s rizikem, že může jít kdykoli nahoru. Navazuje na to, co vyhlásí Česká národní banka v závislosti na inflaci atd. Ale v průběhu placení (když budeš mít pocit, že situace se obrací v tvůj neprospěch) můžeš úrok zafixovat. Zatím nebyl důvod, úroky asi nahoru zatím nepůjdou, takže nechávám variabilní a uvidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2832
11.2.13 22:27

Ahoj, ráda bych poprosila o zkušenosti někoho, kdo si v poslední době bral hypotéku od mbanky. Hlavně mi jde o vyřízení a průběh čerpání úvěru? Zajímají nás jakékoliv detaily, zda se v hypotéce můžou skrývat nějaké záludnosti, kterými se banka nechlubí. Zajímá mě i Váš názor na variabilní versus fixní sazbu? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
12.2.13 06:51

Mám od nich hypotéku od r. 2010 - viz příspěvek výše. Na žádné záludnosti jsem zatím nepřišla. Úroky mám stále variabilní, od začátku mi klesly o 0,74%, dolu už asi moc nepůjdou, spíš se zdá, že ještě několik měsíců zůstanou na stejné úrovni :think: Takže zatím nechávám, protože mám pořád možnost určitou částku ročně splatit bez úroků. Až se začne mluvit o tom, že úroky půjdou nahoru, tak asi zafixuju. Teď jsou na hoodně nízké úrovni, takže pokud pokud bych si jí brala teď a neměla šanci nějakého předčasného splacení alespoň části peněz, tak bych klidně úrok zafixovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JanickaSDL
10.3.13 19:41

Mari20

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli jste už nějakým způsobem pokročili s hypotékou v mbank? Chystáme se vzít hypotéku v mBank, ale narazila jsem na negativní reakce, že jim schválení trvá dlouho… Jsem i těsně před podpisem kupní smlouvy a tam musím uvést za jak dlouho dá banka peníze na svěřenecký účet. Budu ráda za každou zkušenost. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
2832
10.3.13 21:11
@JanickaSDL píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli jste už nějakým způsobem pokročili s hypotékou v mbank? Chystáme se vzít hypotéku v mBank, ale narazila jsem na negativní reakce, že jim schválení trvá dlouho… Jsem i těsně před podpisem kupní smlouvy a tam musím uvést za jak dlouho dá banka peníze na svěřenecký účet. Budu ráda za každou zkušenost. Děkuji.

Dobrý večer, právě z tohoto důvodu jsme se rozhodli pro jinou banku, takže Vám bohužel neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sikus
21.3.13 11:53

Ahoj, také jsem se trochu zajímal o hypotéku u mBank. Přišla mi až podezřele výhodná a bez skrytých drobných částek placených kolem, které ve finále celkem hypotéku přidraží. Zatím jsem neobjevil žádnou velkou záludnost.
Jen od poradkyně zkušenost, že vyřízení trvá déle. Když je vše v pořádku, tak by jsem se do měsíce měl vejít. Problém je, když něco najdou (nějaký dluh nebo nějakou nesrovnalost). To prý žádost zamítnou, zapíše se to do databáze a je potom složitější získat hypotéku u jiné instituce. Takže je potřeba mít ověřeno, že co požadují je v pořádku a mít připravené podklady, co oni vyžadují. Stačí zajít za poradcem mBank, který vše vysvětlí a ověřit si, jestli nejsem někde vedený jako dlužník. Pak by mělo vše proběhnout v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
P.Art
13.4.13 08:51

mBank už nikdy více!

Zdravím. Ráda bych se podělila o své zkušenosti s hypotékou od mBank…už víc jak čtvrt roku žádám o „blbý“ jeden milion na koupin nemovitosti(ručíme domem s dvakrát větší hodnotou).Jelikož na pobočce sedí ženská, která toho o hypotékách ví míň než já, máme poslanou už třetí žádost, protože nebyla schopná ani říct, co všechno k žádosti potřebujeme, mezitím vypršely vždy limity aktuálních výpisů z účtů apod. První problém byl, že se jim nelíbila kupní smlouva, tudíž jsme udělali novou u advokáta (což ženská na pobočce mohla taky hned říct, co banka v kupní smlouvě požaduje aby bylo, cena-dalších 7000,– za smlouvu)…žádali jsme o hypotéku bez dokazování příjmů, jelikož zástava byla do 50%…po nějaké době mi přišel email, že se jim nezdál odhad, a tak si snížili cenu odhadované nemovitosti o celého půl milionu!!!Tudíž zástava je nyní cca 60% části hypotéky a jejich nasmlouvaný, drahý a arogantní odhadce je potom k ničemu, když si odhad nakonec vymyslí v bance sami. Tím pádem stoupl i ten nejnižší úrok, který nám slibovali na vyšší (nakonec tedy stejný jako v jiné bance) Takže jsme se teď nevešli do těch 50% a musíme ještě dokázat příjmy…a jsme opět na začátku. Vše propadlé, neaktuální-výpisy z účtu, odhady…Za čtvrt roku nejsou schopni mi dát ani vědět, zda hypotéku poskytnou nebo ne (nemáme a nikdy jsme neměli nikde žádný dluh, platy máme nadprůměrné, tudíž vše stojí na neschopnosti pracovníků banky a na jejich zdlouhavém vyřizování) Do konce měsíce máme uhradit kupní cenu prodávajícímu…jsem rozhodlá odejít do wüstenrotu, protože už mi opravdu teče do bot, kde se nám zaručili, že nám hypotéku dají…a to do dvou týdnů!(ikdyž čert už věř všem těm institucím)Jak toto všechno dopadne nevím…ale pokud se do pátku mBanka nevyjádří, vyjádřím se já!:(((((

• Citovat
  • Upravit
soničaček
20.4.13 00:04

Dobrý den,
pokud už teď máte všechny podklady - jako odhad, pak hypotéku máte hotovou za týden a to kdekoli a neřekla bych že wustenrot je aktuálně nejlevnější. nevím, jakou má teď m-bank úrokovou sazbu, ale hypotéku bez poplatů teď seženete téměr kdekoli a v úrokových sazbách se banky předbíhají. Držím palce a chválím odvahu za to, že si hypotéku vyřizujete sami, chce to opravdu pevné nervy.

• Citovat
  • Upravit
P-Art
22.4.13 20:30

Tak dnes jsme měli sezení přímo z ředitelem pobočky MBank Zlín. Po dnešní schůzce můžu MBank poděkovat za „zpříjemnění“čtvrt roku 2013 a s radostí můžu oznámit, že už toho bylo dost a konečně odcházím jinam…když jsme mysleli, že už vše bude v pořádku, že nám v pátek dají vědět, zda nám hypotéku poskytnou…přišli s dalším pořadavkem - že si „vygooglili“ (pět let starý) obrázek přes nejaké google mapy, a na základě takto staré fotografie si myslí, že nekupujeme rodinný dům, ale dům k podnikání…absolutně nestačí argumentovat tím, že v katastru je to už půl století vedeno jako rodinný dům a ne jako provozovna..chtějí po nás další odhad, tentokrát kupované nemovitosti (ručíme jinou)…jakože aby se dokázalo, že prostory nevypadají jako provozovna(což taky nebyli schopni vysvětlit, jak má vypadat či nevypadat provozovna, když to vlastně ani provozovna nemůže být, pokud není někde na úřadě evidována)Tudíž google mapy jsou nadřazeny úřadům???Tenhle krok a odůvodnění nám nebyl schopem vysvětlit ani pan ředitel. Pro mě by nebyl problém odhad udělat-ikdyž to jsou další výdaje-, pokud by mi ale řekli, že tohle je opravdu poslední krok a hypotéku nám opravdu DAJÍ…ale oni to nejsou schopni říct! Prý nemůžou! Toto byla poslední kapka…jak říkám, ještě ranní moč přinést a ještě to by jim nestačilo. Ještě dnes jsme požádali u ČSOB(wustenrot jsem po diskuzích s poradci nakonec dala jako druhou možnou variantu), zahraničním bankám totiž už moc nevěřím (jak jsem se dozvěděla, MBank je vlastně polská Bre Banka)…
Tak takhle jsme dopadli. Nevím jestli brečet..nebo se smát. ČSOB se nám zaručila, že není problém mít po neděli peníze na účtě…tak uvidíme.
Teď už ale vím, že žádat o hypotéku není žádná sranda a příště by jsme to zřejmě řešili jinak. Hold, člověk nekupuje barák každý den:/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel