Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Určitě je to o dohodě mezi tebou a bankou,kde máš hypotéku.Řekneš jim,jak to je a oni by ti měli poradit.Já tohle neřešila,tak nevím konkrétně.Ale určitě tam zajít,nastínit tvoji situaci a řešit různý možnosti.Někdo ti tu třeba poradí konkrétně ![]()
ahoj. ted to s manželem rešíme. má různé půjčky ( blbec si je udělal za mlada a ted bude rodina dlužit spoooustu let) u české spořitelny. žádný odhad jsme dělat nemuseli. naše poradkyně to zařídí za nás. nějak to sloučí do jedné a budem paltit asi o 4tisíce míň. samozřemě se natáhne doba splatnosti,ale co máme dělat,když skoro nemáme peníze na inkaso. manžel šel s výplatou šíleně dolů a já tím,že jsem na rodičovské,tak mu nemůžu nijak pomoct.takže u nás to „přeúvěrování“ šlo vcelku dobře.tak snad to dopadne dobře.
Zakladatelko, je to od Lišky opravdu hypotéka nebo úvěr ze stavebního spoření? (Umí oboje).
Pokud máš úvěr u Lišky, tak by třeba pomohlo ho refinancovat, přejít k nějaké bance a u ní si pak stanovit nové podmínky splácení hypoúvěru. Bude to určitě něco stát - odhad nemovitosti, vyřízení úvěru…ale ve finále bys na tom mohla být lépe i do budoucna díky zvolené fixaci a době splatnosti. Banky v tomhle bývají pružnější než stavební spořitelny.
Zkus si vzít nějakého finančního poradce, ten by Ti určitě pomohl. Nebude zřejmě zadarmo, ale ani si nevezme majlant.
Dobrý den , chtěla jsem se zeptat zda máte taky někdo zkušenost s úpravou hypotéky , mám hypotéku 2 miliony a jelikož jsem těhotná tak se obávám že nebudu moct splácet takovou částku měsíčně , mám hypotéku u lišky , jsem docela zoufala jelikož když jsem se byla zeptat co s tím můžou udělat tak mi řekli že se dá snížit pouze o 2 tisíce a musím zase zaplatit odhad nemovitosti což je dalších 4 ticíce
nějak mi to prostě nedí spát ,pro to se na Vás obracím s prosbou zda máte nějaké podobní zkušenosti s neschopností splácet a co Vám v bance řekli .. Děkuji moc za reakce a omlouvám se za anonymitu