Dopis od soudu - nařízená exekuce

Anonymní
30.1.12 15:54

dopis od soudu nařízená exekuce

Omlouvám se za anonym,ale nerada bych aby se to někdo dozvěděl.Zdravím,potřebuji se poradit jak postupovat?.Kdysi jsme měla účet přes poštu.Měla jsme i nějaký debet a doplatila ho.Účet asi 3 roky nepoužívám,nechodily ani výpisy,nic a v pátek jsem měla dopis od soudu u nás ve městě,že se nařizuje uhradit vzniklý dluh cca 5tis a skoro 9tis si účtuje nějaký právník co zastupuje společnost.Jak mám postupovat?Nedostala jsem žádné upozornění,že tam vznikl nějaký dluh.Poštu přebírám pravidelně.Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5080
30.1.12 15:57

Jediná rada je, najdi si všechny doklady o tom, že jsi doplatila ten debet a zavolej tomu právníkovi. Buď mu to naskenuješ nebo pošleš kopii. Hlavně nedávej nikomu originál!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.1.12 16:09

Obávám se, že tam naběhli i nějaký poplatky za vedení účtu, to že účet nepouživáš neznamená, že neexistuje. Nicméně najdi si všechny doklady od účtu, všechny výpisy, doklad o doplacení debetu a naběhni na tu exekuční společnost, která dluh vymahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.12 16:10

je to zhruba cca měsíc co mi přišlo to samé, jen s rozdílem, dluhu na pojistné smlouvě, což dobře, vím, že se před dvěma lety uzavřela, ale já jí byla rušit. a oni mi řekli, že pokud nezaplatím první pojistnou částku tak se to zruší samo.
podotýkám, že to bylo spoření..

no a dluh byl ve výši 1500 Kč, a 8 800kč byla odměna advokátovi.. :-D

zkoušela sem se sním domluvit situaci vysvětlovala, ale prostě ne. a musíte zaplatit, takže jsem měla zaplatit 10500Kč, ihned.
Můj měsíční plat je 5700Kč, a ani to, že prostě na to nemám nereagovali

takže fajn, musela sem jít a pujčit si od rodičů.

Taky za celou dobu nepřišla jediná upomínka.

• Citovat
  • Upravit
8566
30.1.12 16:12

A co to přesně je? Návrh na elektronický platební rozkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
30.1.12 16:22

Taky simyslím,že dluh vzniknul za nehrazení výpisů.Jinak oni na to,že někde někomu něco dlužíš neupozorńují záměrně,aby pak měli větší penále.Třeba zdr.pojišťovna,to si taky musím hlídat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.12 16:27

Zakladatelka
Já se tedy domnívám,že jedině s tím účtem to má něco společného.V dopise není nic uvedeno a pán advokát raději neuvedl ani tel abych ho mohla kontaktovat.Jsem z toho úplně v prde*i.Pobírám 3800,a už něco splácím.Takovou sumu naráz nedám do kupy.Rodinu nemám,půjčku mi nikdo nedá

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.12 16:28
Kallkapa píše:

ano přesně tohle

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.12 16:31

advokáta si najdi na netu podle adresy.

není to náhodou Marcinka?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.12 17:17

Je tam možnost odvolání,ale má to smysl?Nebo kontaktovat advokáta/požádat o splátkový kalendář?Jsem s nervy na konci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.12 17:21

pokud se odvoláš, budeš ještě navíc platit soudní poplatky,. takže cástka se ti ještě víc zvýší..

zkus požádat o splátkový kalendář, ale jak říkám, mě nevyhověli o když jsem jasně prokázala, že moje mzda je 5700Kč mesíčně a nic víc nepobírám.
zkusit to můžeš.

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
30.1.12 17:24

kontaktuj banku nebo kde to mas a zeptej se co ti tam pocitali. Asi to budou poplatky za vedeni atd. Zkus se tam nejak domluvit a kdyz to nepujde tak zavolej advokatovi a domluv splatky.

• Citovat
  • Upravit
10665
30.1.12 18:31

Mýmu bráchovi se stalo totéž. Nikoho nic nezajímalo, musel to prostě zaplatit. Taky to byl „dluh“ za vedení účtu. On si totiž myslel, že mu ho automaticky po splacení úvěru zruší sama banka. A za celou dobu, co poplatky za účet neplatil, nedala banka nic vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
30.1.12 18:38
Anonymní píše:
Kallkapa píše:
ano přesně tohle

Proti tomu, můžeš podat do 15ti dní odpor a do třiceti dní potom dovysvětlit. ALE, jak na to tak koukám, tak Ti asi nezbyde nic jiného než dluh uhradit, jelikož poplatky za vední účtu, který není zrušen nemůžou být ani promlčeny (když stále nabíhají) ani mě v tuto chvíli nic jiného kloudného nenapadá. Zkusila bych se spíš domluvit s bankou možná by se pak dal alespoň nějak „obejít“ ten poplatek exekutorovi - nemáš nějakého známého právníka? Nemáš nějaké potvrzení o tom, že si účet rušila? Nebo víš o tom, že si ho nezrušila? Zavolej do banky a zeptej se co a jak až budeš vědět více, zkus se poradit s právníkem (třeba i na internetové poradně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.12 16:23

V bance mě dokázali na pána advokáta,že to převzal takže tam nic nevyřeším.Ještě mě napadlo napsat osobní dopis i do banky i advok.?Od banky bych ráda měla černé ne bílem za co vznikl dluh.Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel