Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
myslím že se to automaticky po dvou letech maže!!aspon jsem to tak četla ![]()
Můžeš si zažádat o výpis z registru - progoogluj net. Jinak data by se měli mazat automat. po 4 letech, ale ty můžeš zažádat po 2 letech o výmaz - někdy člověk uspěje, někdy ne.
soslik píše:
Můžeš si zažádat o výpis z registru - progoogluj net. Jinak data by se měli mazat automat. po 4 letech, ale ty můžeš zažádat po 2 letech o výmaz - někdy člověk uspěje, někdy ne.
jo to máš pravdu tak nějak se mi to s těmi dvěma lety pletlo-švagrová si žádala a vyšlo ji to!zkus to…
BRKI (bankovní) a NRKI (nebankovní registr klientských informací) automaticky maže po 4 letech po skončení smluvního vztahu, ze kterého dluh vznikl. Výjimky existují pouze v případě, že jsi v těchhle registrech neoprávněně. U Solusu si můžeš požádat po roce po skončení smluvního vztahu, je to soukromý registr a má mírnější pravidla.
Žádal jste někdo o výmaz z registru a prošlo vám to? Případně aspoň žádost o výmaz již splacených dluhů?
@martinape žádala jsem o výmaz, vyšlo mi to, ale dluhy tam byly kvůli ex. ![]()
@martina.se A tos tam psala jako důvod? Proč tam jsou dluhy? Já bych potřebovala smazat né sebe, ale máma sebe. A ona už má vše splaceno a už tak asi 2 roky by měla být bez nového negativního záznamu. A vymazali tě všude? Bankovní, nebankovní i solus?
Podle mě jsi schopná požádat tak max. o vymazání ze Solusu, který je nebankovní, což jsou mobily, elektřina a nebankovní půjčky. Ale co se týká bankovního, tak musíš mít vše doplaceno a v pořádku 4 roky a pak tě mažou automaticky.
@Susan23 píše:
Podle mě jsi schopná požádat tak max. o vymazání ze Solusu, který je nebankovní, což jsou mobily, elektřina a nebankovní půjčky. Ale co se týká bankovního, tak musíš mít vše doplaceno a v pořádku 4 roky a pak tě mažou automaticky.
4 roky? To jsem nevěděla, to bude ten můj mít ještě dlouho vroubek ![]()
@Mari-KusKus ale opravdu záleží o jaký průser se jedná, zda je to jeho vinou i nikoli, taky se může stát, že je tam neprávem, což jsme nyní řešili s mým mužem. Nejlepší je zažádat o výpis a pak uvidíš, zda s tím něco půjde, dá se pak obrátit na danou instituci, která tě tam zapsala a ji požádat o výmaz.
@martinape píše:
@martina.se A tos tam psala jako důvod? Proč tam jsou dluhy? Já bych potřebovala smazat né sebe, ale máma sebe. A ona už má vše splaceno a už tak asi 2 roky by měla být bez nového negativního záznamu. A vymazali tě všude? Bankovní, nebankovní i solus?
jj, vymazali mi všude. Důvod byl jasný, ex manžel. Uznali, že to je tak, a mám teď čistý štít.