Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Většinou to trvá dva pracovní dny. Pokud poslal peníze dopoledne, budete je Mit nejspíš v pondělí, pokud odpoledne, tak spis v Úterý.
taky mám ČSOB,někdy se mi stalo,že když mi někdo poslal peníze ráno,tak ještě ten den tam byly,ale většinou až další pracovní den,tudíž počítej s pondělkem:)
Peníze nemůžou přijít o víkendu v žádné bance, protože není otevřen clearing ČNB přes který platby chodít. Tudíž pokud jsou peníze posílány ze stejné banky, přijdou ještě dnes, jinak je můžete očekávat v pondělí, nejpozději v úterý, záleží z jaké banky peníze odešly, například ČS je pouze korespondentní bankou a tudíž neodchází peníze on line.
Edit: nečtu, myslím, že jelikož jdou z České spořitelny tak pokud je posílal hned ráno přijdou v pondělí, pokud odpoledne přijdou v úterý.
Holky děkuju.V pondělí to zkontroluju,on totiž je dost pochybnej ![]()
Já vždy při nějaké pochybné platbě požaduji potvrzení,z české ti ho může poslat i na meil s referenčním číslem platby:))
Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz,dnes v 11 volal manželovi zákazník,že mu posílá peníze co dluží.
Máme účet u ČSOB,připisují peníze i o víkendu?Nebo to zjistíme až v pondělí.Nemáme zatím zkušenost,máme tam účet 14 dní.Posílal to z české spořitelny.Děkuji za odpověď.
pokud je na tom závislé např.vydání zboží nebo něco jiného, tak bych od něj chtěla potvrzení o neodvolatelné platbě, jinak počkat dokud to neuvidí připsané, což bude až po víkendu
Potvrzení se dává v momentě kdy platba odejde. Pokud je platba v cizí měně posílá se swift kód a tam se dává i referenční číslo. U tuzemských plateb se dá obyčejné potvrzení, které vystaví na pobočce na počkání
.
Jo a ještě jedna věc, žádná platba není neodvolatelná. Storno se dá udělat ten samý den, i když už peníze jsou na vnitřním účtu banky příjemce. Pokud je to více dní, může odesílatel vznést reklamaci, že si spletl číslo účtu přijemce a tudíž příjemce musí peníze vrátit. Neodvolatelný je pouze akreditiv, což je platební nástroj také.
ježiši to tady kopíruješ z webových stránek banky nebo co?:D zakladatelka se ptala kdy platba dojde,ne na tuzemske platby ani zadny akreditiv ![]()
katkabanova píše:
ježiši to tady kopíruješ z webových stránek banky nebo co?:D zakladatelka se ptala kdy platba dojde,ne na tuzemske platby ani zadny akreditiv
Nééé
, to jsem tak chytrá
. Je to moje povolání, tak jen radím, jak to chodí a že ani Potvrzení nic moc neznamená ![]()
Ahoj mám dotaz,dnes v 11 volal manželovi zákazník,že mu posílá peníze co dluží.
Máme účet u ČSOB,připisují peníze i o víkendu?Nebo to zjistíme až v pondělí.Nemáme zatím zkušenost,máme tam účet 14 dní.Posílal to z české spořitelny.
Děkuji za odpověď.