ČSOB a připsání peněz

Anonymní
3.2.12 11:18

ČSOB a připsání peněz

Ahoj mám dotaz,dnes v 11 volal manželovi zákazník,že mu posílá peníze co dluží.
Máme účet u ČSOB,připisují peníze i o víkendu?Nebo to zjistíme až v pondělí.Nemáme zatím zkušenost,máme tam účet 14 dní.Posílal to z české spořitelny.

Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2332
3.2.12 11:21

peniaze budu na ucte v pondelok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35859

Většinou to trvá dva pracovní dny. Pokud poslal peníze dopoledne, budete je Mit nejspíš v pondělí, pokud odpoledne, tak spis v Úterý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288

taky mám ČSOB,někdy se mi stalo,že když mi někdo poslal peníze ráno,tak ještě ten den tam byly,ale většinou až další pracovní den,tudíž počítej s pondělkem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
3.2.12 11:23

Peníze nemůžou přijít o víkendu v žádné bance, protože není otevřen clearing ČNB přes který platby chodít. Tudíž pokud jsou peníze posílány ze stejné banky, přijdou ještě dnes, jinak je můžete očekávat v pondělí, nejpozději v úterý, záleží z jaké banky peníze odešly, například ČS je pouze korespondentní bankou a tudíž neodchází peníze on line.

Edit: nečtu, myslím, že jelikož jdou z České spořitelny tak pokud je posílal hned ráno přijdou v pondělí, pokud odpoledne přijdou v úterý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.12 11:28

Holky děkuju.V pondělí to zkontroluju,on totiž je dost pochybnej :roll:

• Citovat
  • Upravit
2288
3.2.12 11:34

Já vždy při nějaké pochybné platbě požaduji potvrzení,z české ti ho může poslat i na meil s referenčním číslem platby:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
3.2.12 11:40
Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz,dnes v 11 volal manželovi zákazník,že mu posílá peníze co dluží.
Máme účet u ČSOB,připisují peníze i o víkendu?Nebo to zjistíme až v pondělí.Nemáme zatím zkušenost,máme tam účet 14 dní.Posílal to z české spořitelny.Děkuji za odpověď.

pokud je na tom závislé např.vydání zboží nebo něco jiného, tak bych od něj chtěla potvrzení o neodvolatelné platbě, jinak počkat dokud to neuvidí připsané, což bude až po víkendu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
3.2.12 11:43

Potvrzení se dává v momentě kdy platba odejde. Pokud je platba v cizí měně posílá se swift kód a tam se dává i referenční číslo. U tuzemských plateb se dá obyčejné potvrzení, které vystaví na pobočce na počkání :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
3.2.12 11:46

Jo a ještě jedna věc, žádná platba není neodvolatelná. Storno se dá udělat ten samý den, i když už peníze jsou na vnitřním účtu banky příjemce. Pokud je to více dní, může odesílatel vznést reklamaci, že si spletl číslo účtu přijemce a tudíž příjemce musí peníze vrátit. Neodvolatelný je pouze akreditiv, což je platební nástroj také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
3.2.12 11:51

ježiši to tady kopíruješ z webových stránek banky nebo co?:D zakladatelka se ptala kdy platba dojde,ne na tuzemske platby ani zadny akreditiv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
3.2.12 11:53
katkabanova píše:
ježiši to tady kopíruješ z webových stránek banky nebo co?:D zakladatelka se ptala kdy platba dojde,ne na tuzemske platby ani zadny akreditiv :mrgreen:

Nééé :mrgreen:, to jsem tak chytrá :mrgreen:. Je to moje povolání, tak jen radím, jak to chodí a že ani Potvrzení nic moc neznamená 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
3.2.12 12:03

jasně,chápu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie