Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
mam dotaz..muj manžel jeste nez jsem se poznali si vzal pujcku u Komercni banky..pote se dostal na pracovni urad :-/ a tim padem nemel na splatky a dostal se do registru dluzniku SOLUS :-/ yni ma vse doplacene a chce se z tama nechat vymazat.je to mozne?? a jak dlouho to trva? dekuji za odpoved
ahoj prý to možné je píše se tam nějaká žadost ale jak dlouho to trvá nevím..zkuste zavolat přímo tam.. ![]()
cvana píše:
ahoj prý to možné je píše se tam nějaká žadost ale jak dlouho to trvá nevím..zkuste zavolat přímo tam..
no ja potrebuji radu od nekoho kdo tam je a nebo byl..snad se nekdo ozve… vim ze nejake moznosti tam jsou ale sama tomu nerozumim..jinak dekuji za odpoved
Ahoj, ne bohužel. Pokud jsi v registru, tak Tě automaticky smažou až po 5 letech. Ptala jsem se na to, jsem tam taky ( bohužel jsem o týden později zaplatila splátku, bylo to jen jednou).
AnetinkaKopretinka píše:
Ahoj, ne bohužel. Pokud jsi v registru, tak Tě automaticky smažou až po 5 letech. Ptala jsem se na to, jsem tam taky ( bohužel jsem o týden později zaplatila splátku, bylo to jen jednou).
jendo nezaplatis a jsi tam :-/ to je hruza..to se stane kazdemu ze se opozdi…
Ahoj, Solus je soukromý subjekt a má vlastní pravidla. Obvykle jsou v něm informace ještě rok po ukončení smluvního vztahu, ze kterého dluh vznikl. Je možné si podat písemnou žádost o výmaz.
Jinak oficiální registry BRKI a NRKI uchovává informace povinně 4 roky po ukončení smluvního vztahu, ze kterého dluh vznikl, takže tam bude taky, když je v Solusu.
CERD není registr.
luucciik píše:AnetinkaKopretinka píše:jendo nezaplatis a jsi tam :-/ to je hruza..to se stane kazdemu ze se opozdi…
Právě, půjčka je již rok zaplacená a já tam budu další 3 roky. Volala jsem tam a řekly mi, že to bohužel nejde. Záleží jak dlouho tam manžel je ?
O vymazání můžeš požádat jen pokud jsi tam neoprávněně, pokud opravdu něco neplatil, je tam právem a není důvod vymazávat. Údaje tam zůstávají podle mě ne pět, ale čtyři roky.
Každopádně, pokud to vymazání potřebujete třeba kvůli další půjčce, tak banky vidí i to, jak dlouho bylo neplaceno, že už to zaplaceno je, o kolik dní se která splátka zpozdila… Takže to není striktně tak Jsem v solusu - nikdo mi nepůjčí. S rozumným vysvětlením, že jste si toho vědomi ale už je to v pořádku máte šanci klidně si zase půjčit.
zakázala bych jim nakládat se svými osobními údaji,na to máš právo
tak manzel byl ted v bance a zazadal o vymazani..a nevymazou ho ale na sjednoceni pujcky si muze zadat..uz v jinych bankach nepujdou videt cervene cisla
mě když volali od jednoho operátora, tak se ptali zda jsem v SOLUSU, já odpověděla,že a oni že to trvá pěl(že tam bude ten dotyčný zapsaný a pak jak uběhne ta doba,tak to prý mažou
Co se týká registru SOLUS, tak o výmaz se žádá u subjektu, který dal podnět k zápisu - odnímá se souhlas se zpracováním osobních údajů. K výmazu dochází 3 roky po uhrazení (v tomto případě) poslední splátky úvěru.
Registry NRKI a BRKI (nebankovní a bankovní registr klientských informací) nefungují ještě tak dlouho, takže tam je otázkou, jestli tam manžel je uveden. Každopádně tyto registry vedou souhrné údaje o úvěrech i třeba ručení.
Solus se schovává pod tímto IČ 69346925, ale zkuste se o nich něco dozvědět.Špínu na každého házet dokážou ale který vlivný hajzl za tím stojí toť otázka.
Oskar Veverka píše:
Solus se schovává pod tímto IČ 69346925, ale zkuste se o nich něco dozvědět.Špínu na každého házet dokážou ale který vlivný hajzl za tím stojí toť otázka.
Solus je pouze zájmové sdružení, které eviduje údaje na základě ohlášení bankovních či nebankovních společností. Hajzlové jsou tak leda ti, kteří tam něco hlásí - a pak samozřejmě ti, kteří neplatí ![]()
Tak vážení, platila jsem vždy i s předstihem a to jsem měla účet založený 20 let u jedné společnosti, tech poplatků a úroků co jsem do nic nacpala je jedna velká hromada peněz- ted jsem nemohla z postele pro nemoc jeden týden!!! a šup a už jsem tam byla!!! po 20 letech taková odměna : co se tu děje???