Společnost Solus a vymazání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19790
15.5.13 22:33
@55 a víc píše: :cert: Tak vážení, platila jsem vždy i s předstihem a to jsem měla účet založený 20 let u jedné společnosti, tech poplatků a úroků co jsem do nic nacpala je jedna velká hromada peněz- ted jsem nemohla z postele pro nemoc jeden týden!!! a šup a už jsem tam byla!!! po 20 letech taková odměna : co se tu děje???

Týden neplacení? To by bylo proti deklarovaným pravidlům:

https://www.solus.cz/…tejsi-dotazy

Cituji:

Dostanu se do negativních registrů SOLUS, pokud jsem zapomněl uhradit například jednu leasingovou splátku či jednu fakturu za telefon?

Zápis do registrů FO a IČ provede členská společnost sdružení SOLUS zpravidla po neuhrazení tří po sobě jdoucích splátek (u telekomunikačních operátorů při prodlení trvajícím minimálně tři měsíce od data splatnosti faktury).

Výjimky tvoří začátek smluvního vztahu, kde lze dlužníka zařadit do registrů SOLUS již po dvou neuhrazených splátkách, a na konci smluvního vztahu, kdy je dlouhodobě neuhrazena jedna poslední splátka. Klienta společnost zařazuje také v případě, kdy pro neplacení došlo k zesplatnění úvěru nebo odstoupení od smlouvy.

U žádného z výše uvedených kritérií však není doba prodlení kratší než 30 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
solus
11.6.13 10:33

Pokud mam dluh a jsem zapsana v Solusu kdy po zaplaceni se mi umozni moznos vziti si nejakou vec na splatky?

• Citovat
  • Upravit
19790
11.6.13 11:21
@solus píše:
Pokud mam dluh a jsem zapsana v Solusu kdy po zaplaceni se mi umozni moznos vziti si nejakou vec na splatky?

Záznam v Solusu se odstraňuje tuším 3 roky po zaplacení.

ZDE je to napsáno takto:

Jak dlouho jsou údaje v registrech FO a IČ zaznamenány? Za jak dlouho po uhrazení dluhu zmizí?

Registr FO a Registr IČ shromažďuje informace negativní, tedy údaje o těch klientech, kteří nemají zájem plnit své smluvní závazky, nebo se dostali do problémů se splácením svých finančních závazků. Registr FO a Registr IČ obsahuje pouze údaje nutné k identifikaci klienta a informaci o typu porušení povinnosti řádně splácet svůj finanční závazek.

Registr FO a Registr IČ neobsahuje žádné citlivé údaje ani další doplňující informace, jako např. informaci o výši příjmu. Na základě dotazu do Registru FO a Registru IČ se členská společnost, kromě identifikace klienta, kterou již zná, dozví pouze informaci o existenci dluhu, případně jeho úhradě. Informace o úhradě dluhu je v Registru FO a v Registru IČ uchovávána po dobu 3 let.

V případě, že se jedná o produkt „Telekomunikační poplatky, služba elektronických komunikací“, kdy zdrojem předmětné informace je telekomunikační operátor, pak k automatickému výmazu dochází po jednom roce od data úhrady dlužné částky po splatnosti, vyjma situace, kdy původní věřitel (telekomunikační operátor) postoupil (prodal) pohledávku jinému subjektu a původní věřitel již tak nemá možnost aktualizovat pohledávku souladu s platnou interní metodikou. V tomto případě je záznam od původního věřitele uchováván po dobu tří let od postoupení (prodeje) pohledávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
solus
11.6.13 12:35

Ale dokonce jsem slysela ze po zaplacení bude dluznik zapsan v solusu ne jako dluznik protoze castka kterou nezaplatil bude automaticky po zaplaceni v solusu uvedena jako zaplacena

• Citovat
  • Upravit
solus
11.6.13 12:39

To jako znamená že si na splatky 3 roky nebudu moc vzit? :?

• Citovat
  • Upravit
VSS
11.6.13 15:59

Při vyřizování splátek u společnosti, která je členem, tak budou posuzovat tvoji žádost a pokud budeš vedená v SOLUSu, tak ti je zřejmě nedají. Ale víš jak to je, za zkoušku nic nedáš. U telefonních společností je to tak, že pokud jsi v SOLUSu, tak ti neposkytnou paušál be zálohy, tzn. že jim musíš dát zálohu třeba 2.000,–

• Citovat
  • Upravit
19790
11.6.13 21:41
@AnetinkaKopretinka píše:
Ahoj, ne bohužel. Pokud jsi v registru, tak Tě automaticky smažou až po 5 letech. Ptala jsem se na to, jsem tam taky ( bohužel jsem o týden později zaplatila splátku, bylo to jen jednou).

Po 3 letech od zaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Porsi
10.10.13 23:29

Našla jsem toto

Zkuste postupovat podle tohoto: http://www.operatori.cz/index.php?…
některým to vyjde. Držím palce

• Citovat
  • Upravit
19790
11.10.13 07:35
@Porsi píše:
Zkuste postupovat podle tohoto: http://www.operatori.cz/index.php?…
některým to vyjde. Držím palce

Ne pro notorické neplatiče, bordeláře, ale pro lidi, kteří se do Solusu dostali nedopatřením (nebo bordelářstvím či svévolí člena Solusu).

Autor v čánku popisuje situaci, do které se může dostat úplně každý, kdo má smlouvu s bankou nebo tlf či mobilním operátorem.

Uvědomuju si, že při stěhování v roce 2007 jsem se dostal do podobné situace, jako autor: Na starém bydlišti jsem zrušil pevnou linku a nahlásil jsem nové bydliště a O2 mi poslalo upomínku na nezaplacený poplatek, přičemž fakturu poslali bůhvíkam. Dlužnou částku jsem zaplatil a smluvní pokutu za upomínku jsem odmítl zaplatit s odůvodněním, že je neoprávněná, protože faktura mi nebyla doručena.

Akorát teda, že jsem neřešil a neřeším Solus, protože k tomu nemám ani důvod. Mám úvěr ze stavebního spoření (tehdy čerstvý - na koupi domu) s fixací na celou dobu splácení, který splácím a dál už se zadlužovat nehodlám, takže Solus neřeším.

P. S.: V Německu dokonce existuje judikce, podle které se dlužníci smějí zapisovat do registru analogickému Solusu až poté, co existenci dluhu potvrdí soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.15 20:33

Chtěla jsem se zeptat, registry jsou pouze pro ČR nebo EU?? jde mi o to, že manžel je slovák s tr. pobytem v ČR, u nás je bohužel v registru kvůli opožděné platbě hypo, teď nastala situace kdy potřebujeme akutně větší obnos a tady půjčku nedostane… má však možnost mít na slovensku i s ručitelem, tak zdali má vůbec cenu žádat… doufám, že je to pochopitelné..děkuji

• Citovat
  • Upravit
3491
7.1.15 22:32

V zahranici by zaznamy videt nemeli. Pokud se tedy nejedna o stejnou banku nebo financni skupinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
22.8.17 07:58
@petrbro píše:
trestný čin bezdůvodné obohacení
Žádný „trestný čin bezdůvodné obohacení“ neexistuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
22.8.17 08:13

@petrbro jste tam zaregistrován na základě smlouvy s úvěrovou společností, ve smlouvách je uvedená klauzule o tom, že v připadě nedodržení podmínek bude toto referováno do registrů. Pokud s tím nesouhlasíte tak nepodepisovat a nepujčovat si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel