Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zdravím všechny,
mám dotaz ohledně hypotéky, budu ráda za reakci, pokud s tímto máte nějakou zkušenost.
Modelový příklad:
Chci koupit dům, jehož kupní cena i odhad je 3 500 000Kč. Musím předem zaplatit zálohu 500 000Kč (použiju vlastní zdroje). Zbývající 3mil kč chci platit hypotékou. Abych ji dostala v této výši, budu ručit další nemovitostí (její hodnota je 2mil kč).
DOTAZ:
Dá mi banka v rámci toho úvěru kromě téch 3mil na dům i třeba 200 000Kč navíc, které bych použila na pořízení kuch. linky a dalšího vybavení domu?
Nebo celá částka, kterou mi banka půjčuje musí být použita jenom na ten samotný nákup domu (tedy doplacení zbývající částky)?
Případně záleží jak která banka?
PS: Samozřejmě se chystám na toto zeptat přímo v bance, ale vrtá mi to teď hlavou, tak bych chtěla zjistit více co nejdřív.
Přemýšlím o Fio, ČS a Airbank.
Předem moc děkuju!
L.
Část hypotéky může být bezúčelná, myslím až 400 000, to přesně můžeš využít na nákup vybavení…
Ano, lze to, pokud to pokryje zástava. My máme od čs a taky jsme brali. Ale je fajn vzít neúčelovou ne třeba na rekonstrukci. Pak se to nějak dokládá.
@Lenkochod Kontaktuj nějakého finančního poradce, nechoď přímo do bank. Finanční poradce je hodnoceny stejně od každé banky, tudíž je mu jedno, odkud si vezmeš hypo, a proto většinou dobře a pro tebe výhodně poradí.