Hypotéka - peníze navíc?

272
18.7.20 14:59

Hypotéka - peníze navíc?

Zdravím všechny,

mám dotaz ohledně hypotéky, budu ráda za reakci, pokud s tímto máte nějakou zkušenost.

Modelový příklad:
Chci koupit dům, jehož kupní cena i odhad je 3 500 000Kč. Musím předem zaplatit zálohu 500 000Kč (použiju vlastní zdroje). Zbývající 3mil kč chci platit hypotékou. Abych ji dostala v této výši, budu ručit další nemovitostí (její hodnota je 2mil kč).

DOTAZ:
Dá mi banka v rámci toho úvěru kromě téch 3mil na dům i třeba 200 000Kč navíc, které bych použila na pořízení kuch. linky a dalšího vybavení domu?
Nebo celá částka, kterou mi banka půjčuje musí být použita jenom na ten samotný nákup domu (tedy doplacení zbývající částky)?
Případně záleží jak která banka?

PS: Samozřejmě se chystám na toto zeptat přímo v bance, ale vrtá mi to teď hlavou, tak bych chtěla zjistit více co nejdřív.
Přemýšlím o Fio, ČS a Airbank.

Předem moc děkuju!
L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
458
18.7.20 15:04

Část hypotéky může být bezúčelná, myslím až 400 000, to přesně můžeš využít na nákup vybavení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.20 15:42

Ano, lze to, pokud to pokryje zástava. My máme od čs a taky jsme brali. Ale je fajn vzít neúčelovou ne třeba na rekonstrukci. Pak se to nějak dokládá.

• Citovat
  • Upravit
3732
18.7.20 16:15

@Lenkochod Kontaktuj nějakého finančního poradce, nechoď přímo do bank. Finanční poradce je hodnoceny stejně od každé banky, tudíž je mu jedno, odkud si vezmeš hypo, a proto většinou dobře a pro tebe výhodně poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel