Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše: Více
15tis. na žití rodiny se 4 dětmi na ZŠ? tak do toho bych nešla…
@Keyllah píše: Více
Píše, po zaplacení všeho. Já to chápu jako to, co jim zbyde, co ušetří. Nevím ovšem, zda do toho zaplaceno počítá i věci co se platí jednou ročně.
Hypotéku do 70 máme taky.
Těch 15 tisíc by teda bylo na co? Na jídlo? Nešla bych se čtyřmi dětmi do hypotéku v tomhle věku. Budou třeba studovat a kde na to vezmete? Chceš žít nadoraz až do konce života? Bude splácet do 70 a pak umře a byt půjde do dědictví, to má teda fakt smysl…nešla bych do toho…navíc bude muset chodit do 70 do práce, bůh ví jak to bude dávat, může být nemocný atd…
15 vám zůstane do rezervy nebo na jídlo?
Já bych do toho asi nešla. Ty náklady vám ještě porostou jak začnou chodit děti na střední, vysokou.
Záleží jestli by vám ji taky vůbec dali.
Taky si myslím, že vám ji už ani nemusejí dát. Jedna věc je, jak si to rozpočítáte vy a další věc, jaké v tom vidí riziko ta banka, že ty peníze skutečně dostane zpět.
My jsme si ji brali když bylo manželovi 45. Bylo to na 15 let, aby to manželovi nepřesáhlo 60 let. Bylo v to době, kdy byl jednak menší úrok a ještě existovaly i 100% hypotéky.
Chce to poptat se v bance.
20 let v tomto věku je hodně hodně
jako že i po zaplacení jídla a drogerie? oblečení a lékárny? kroužků a školních věcí?
no, to si úpně nemyslím, za mě spíš myslí fixní poplatky…
Tady hodně záleží jestli vám ji vůbec dají. Máte čtyři děti na Zš a docela vysoký věk. 50 tisíc teda budou náklady na bydlení a těch 15 jako na zbytek? Jídlo, útrata, drogerie, benzín atd? Pokud ano tak je to nereálné a v tom případě by vám hypotéku pravděpodobně ani nikdo nedal 🤷 pokud to znamená že 15 tisíc měsíčně opravdu ušetříte tak možná i jo, ale jelikož máte čtyři malé děti tak bych do toho stejně nešla. Ty náklady se u dětí budou akorát zvětšovat, jak to chcete dělat potom?
Každopádně nejlepší stejně budete mít když se sejdete s hypotečním poradcem a necháte si poradit.
A jestli to bude manžel vyčítat? No na to měl myslet než si udělal čtyři děti… S tak velkou rodinou je bydlení základ a překvapuje mě že to řešíte až teď v padesáti letech 😳
Nemá být dnes 25% jako základ? Pokud ano, tak by Vám ji nedali, protože nemáte dost našetřeno.
Jinak chápu tu touhu mít něco svého, ale nepřijde mi to ve vaší situaci vhodné.
Tech 15 tis vam zbyde po zaplaceni veskerych nakladu, cili je to castka kterou budete schopni mesicne sporit? Nebo jak to mam chapat? A uz jste si overovali, ze vam hypo za techto podminek vubec daji?
Opravdu oba dva chcete a BUDETE schopni? pracovat do 70? Já bych se. A to z vysoká vyprdnul.
Jinak jak tady padlo, musíte mít vlastních 20% což nemáte ( chybí vám ještě 100 tisíc) ale i kdyby jste je měli tak se hodláte vydat ze všech svých úspor? A budete úplně na nule? To taky není moc moudré, zvlášť když máte tolik dětí… Vykaslete se na to, můžete peníze investovat a šetřit dál a až budou děti z domu tak si na duchod koupit nějaký malý byt pro dva a je to 🤷
4 děti? hradit za bydlení 50litrů do 70let věku? to jako vážně!? a těch 15 tisíc byste jako ušetřili?
nebo by 15 „po zaplacení všeho“-myšleno fixních plateb - zbylo na jídlo/kroužky/obuv/lékárnu/dovolené? Pokud myslíš tohle a za b) je správně, tak jste naprostí šílenci.. živořit víc jak 20 let a nemoct vzít děti ani na blbý výlet, nemluvě o školních akcích (v pozdějším věku jsou dražší a dražší, třeba letos dcera jede se školou do Rakouska za 6900Kč) to teda hodně štěstí…
Prosím anonym kvůli financím. Je mi 47 a manželovi 49, bydlíme v Praze. Chteli bychom- spis manžel- koupit na poslední chvíli byt v Praze. Cca za 7 milionu. Něco našetřeno mame cca 1300000. Platové bychom to dali, ale zbývalo by nám po zaplacení všeho asi 15000y Mame čtyři deti na základce. Spláceli bychom do 70 let, měsíčně hypo a pojištění a náklady na energie 50000. Manžel si hodně přeje něco mít, ja mám obavy. Jsem a musela jsem pořád šetřit, skoro cely život. Ted se mame dobre, ale pak nás čeká zase šetření. Kdyz nepůjdeme do hypo, vim, ze mi to manžel bude celý život vyčítat.