Hypotrofie plodu, 1.percentil :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
12.4.24 15:32

Hypotrofie plodu, 1.percentil :(

Nemá prosím někdo zkušenost? může se percentil změnit? jsem momentálně 30+2, dítě váží 1130 g, průtoky zatím dobré, krevní testy, moč taky..další kontrola příští středu
Mám strašný strach :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1729
12.4.24 16:04

Ahoj, může určitě povyrůst, proto jsi objednaná na další měření, aby to zkoukli. Mimčo může povyrůst i skokově.
Já řeším něco podobného, taky čekám na kontrolu, jestli mimčo roste, tak tě chápu.

A ještě mě napadá jedna věc, já když jsem se narodila, tak to prý dr pouze okomentovala “Nj, hypotrofik” a víc neřešila - byla jsem týden přenášená a mrňavá. Následky žádné :) Neboj, bude to dobré :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
12.4.24 16:08

Uvolni se, tím vypouštěním stresových hormonů malému škodíš. Stresované matky rodí stresované děti, mají ten strach vrozený. Chápu, že je to těžké, ale dělej a mysli tak, abys byla co nejvíc zklidněná. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
12.4.24 17:03

Mně se narodila dvojčátka v 35+1 jedno s váhou 1570g a druhé 2400g. Celou dobu se vědělo, že je jeden z kluků menší, ale že až o tolik bylo překvapení. Za týden budou klukům čtyři měsíce a ten co měl hypotrofii váží 4,5 kg. Začátky byly těžší a pobyl si měsíc v inkubátoru, ale teď už je fit a je moc šikovný. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
12.4.24 17:26

@Qawsde22 důležité je, že průtoky jsou v pořádku, miminko roste a jsi hlídaná. Zažila jsem si to samé. V 30+0 neměl ani 1 kg, byla jsem i hospitalizovaná na dovyšetření. Na nic nepřišli, byla jsem ale pod kontrolou a rodila CS v 37+0 (déle nenechávají, je to risk a přirozený porod nedoporučují). Malý se narodil s váhou 1960 gramů a při porodu se zjistilo, že měl zakroucený pupečník a přiškrcenou tepnu, která ho vyživovala.
Jinak četla jsem všechny příběhy z Nedoklubka a váha není tak podstatná. Důležité je, aby prcek u tebe vydržel, co nejdéle. Náš drobek nebyl ani v inkubátoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
12.4.24 17:34

@Magda124 A průtoky jsi měla v pořádku, i když byl pupečník přiškrcený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
12.4.24 21:55

@Brbra ano, všechno bylo v pořádku. On ten pupečník byl přiškrcený až úplně u malého. Nikoho nenapadlo to změřit až u něj (ono to možná ani nejde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
12.4.24 23:42

Ahoj, jsem na tom hodně podobně jako ty. Jsem 31+1, malý váží 1153g, percentil 1,1. Průtoky v pořádku, screening negativní na restrikci, preeklampsie vyloučená. Nevědí čím to.
Kontrola v pondělí. Mě předali do rizikové poradny ve fakultní nemocnici.
Hlavně se nestresuj :) byli na tom miminka i hůř a jsou zdravé a prospívají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
12.4.24 23:57

Překvapuje mě, že ty a @ClaireX máte 1. percentil… rodila jsem 33+6, dcerka 1200 g, tudíž na gestacni týden menší než u vás a měla 3. percentil. Každopádně teď bude mít 4 měsíce a vyrostla na krásných 53 cm a 4,1 kg :) chodíme na rehabilitace, byly nám doporučeny vzhledem k hypotrofii.
K otázce, percentil se pravděpodobně změní, tohle je jen odhad a porodní váha bude zřejmě jiná. Může být ale i větší, i menší. Každopádně necekej nějakou výraznou změnu :( ale neboj, jsou to bojovníčci, dcerka je živá až až, je úžasná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
13.4.24 06:36

Moje mama rodila dvojcata v 38. tt. Ja jsem vazila 2 kg, sestra 1,6 kg. Predem to nikdo nevedel, i to, ze jsme dve, se ukazalo az pri porodu. Tehdy pred temer 40 lety se UZ delal jen pri potizich, ale ty mama nemela.

Porod prirozeny. Pobyly jsme si v inkubatoru (sestra dele nez ja) a jsme zcela zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
13.4.24 07:23

@Lenkalin ono asi i záleží na tom kolik miminko měří. Mě ten percentil vyšel v Praze u Dr. Břešťáka🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
14.4.24 14:09

@Magda124 Tyjo, to je mazec. Mě zatím vždycky uklidnili tím, že průtoky i ozvy jsou v pořádku, jen že pohlídají růst. No na měření jdu zítra, tak uvidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
14.4.24 19:34

@Brbra držím palce, aby miminko vydrželo u tebe, co nejdéle. Mně dělali mraky vyšetření, ten zakroucený pupečník byl vidět už od 27+0 a vlastně až týden před porodem doktor napsal do zprávy FGR z důvodu stočeného pupečníku? a bylo to ono. Ale i kdyby se na to přišlo dřív, tak stejně se s tím nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
14.4.24 20:31

@Brbra já měla průtoky a ozvy skvělé až do porodu. To je podle mě hlavní ☺ oni i ty odhady pěkně zkreslují, u nás v den porodu rozdíl půl kila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
17.4.24 14:53

@Qawsde22 @Brbra jak jste dopadly na kontrolách? 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie