Hypotrofie plodu, 1.percentil :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1729
17.4.24 16:59

@ClaireX Ahoj, díky za optání, dopadla jsem dobře - miminko má 2300 g, takže roste :) Je menší už jen o týden, dle dr. je tedy vše v pořádku. Za týden zas na kontrolu.. ale já teda popravdě doufám, že porod nastane brzy. Ty stresy a vše kolem, hospitalizace a strašení atd, no už aby to bylo za námi. Ten strach o mimčo, aby bylo vše OK, je děsný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2697
17.4.24 17:03
@Qawsde22 píše: Více

Syn měl na konci 34tt odhad 1.3kg. Narodil se ve 40tt s váhou 2.86kg, což bylo téměř totožné s porodní váhou jeho o rok starší sestry (ta měla 2.88kg) a ideální na mou velikost (158cm) a drobnější konstrukci.
Nikdo mi tehdy neříkal, že odhad je moc malý, prostě dítě bylo přímoúměrné mému tělo a porodním cestám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
17.4.24 20:05

@Brbra tak to je super 😊 kolik ti zbývá do termínu?
Mě malý přibral za týden cca 250g, je teď na spodní hranici, percentil mi Dr neříkal. Další kontrola příští středu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
17.4.24 20:25

@ClaireX Mám 4 týdny a pár dní, jsem vlastně teď 35+5. To je super, že ti taky mimčo přibralo! :srdce: 250 g za týden je pěkný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
17.4.24 20:37

@Brbra tak to má krásnou váhu😊já jsem dnes 31+6 a má cca 1400g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
18.4.24 15:51

@ClaireX Nedoporučil ti obvodní gyn. screening růstové restrikce? Mně o tom nic neříkala, ale nevím jestli si tam nezajít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
18.4.24 16:39

@Brbra nene, ale já jsem předaná do FN do rizikové poradny a už ta diagnóza stanovená je. Tak si myslím, že už by to bylo další zbytečné vyšetření. I když těžko říct co ten screening FGR obnáší ale řekla bych, že nic co by mi teď každý týden nekontrolovali.🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
18.4.24 16:47

@ClaireX Jo takhle. Mně právě v rizikovce řekli, ať jdu zpět ke své dr., kam budu chodit co týden.. ale nevím, jestli bude někdo mimčo zas měřit nebo ne.. :nevim: Já ti vlastně nic moc nevím. Štve mě to už :D Dnes na kontrole mě trochu potěšila - prý jsem otevřená na špičku prstu, čípek měkký atd., něco se chystá.. tak doufám, že už to brzy přijde. Teď budu v 37 tt, tak už by to šlo.. jinak ty nervy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
18.4.24 16:59

@Brbra pokud máš tuhle diagnózu, tak by určitě měli měřit každý týden průtoky a jestli miminko přibírá. Kdyby se jim nechtělo, tak si o to určitě řekni a nenech se.
Přesně z toho důvodu jsem od nás z okresní nemocnice jela do Prahy k Břešťákovi🙄 🤦🏻‍♀️protože tady ten přístup ( ten mi mimo jiné řekl, že by to s mým percentilem a touto DG neprodlužovyl dýl než do 36tt). Z ultrazvuku fotky jak kdyby to fotili pevnou linkou…
Držím pěsti aby to bylo kdyžtak co nejdřív ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
18.4.24 17:03

@ClaireX Právě tu dg. nemám, v pondělí akorát oznámil že je to normální růst plodu, průtoky OK. Příští středu jdu na registraci do porodnice, tak se zeptám tam, bude to stejná ambulance jako je ta rizikovka, případně další den zas k mé dr.. no jo, už aby to přišlo :think: A já ani percentil nevím, před 14 dny to bylo 4, ale tentokrát mi nikdo nic neřekl. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
18.4.24 20:42

@Brbra mě teď taky neříkal. A mě ani nějak nenapadlo se zeptat, akorát ukazoval Dr graf a byl na spodní hranici růstu.
V porodnici by ti miminko určitě při registraci měli změřit😊kdyžtak řekni, že řešíte FGR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
29.4.24 07:51

@ClaireX Ahoj, tak jak jsi na tom? :)

Já byla na té registraci. Mimčo změřili, vypadal minuly týden na 2700, tak mě předali zpět mé doktorce. Ale už bych si fakt přála, ať to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
29.4.24 08:20

@Brbra ahoj, tak to je krásná váha :srdce:
Já mám za sebou kontrolu minulou středu, 32+6, cca 1617g, takže asi 200g přibral, percentil 15, pořád teda spodní hranice…navíc teď se Dr zdálo, že má méně plodové vody.
Ještě tak týden vydrž😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
29.4.24 10:59

@ClaireX To je dobře, že přibírá :srdce: Tak tu plodovku pohlídají :)

No dle dr se to i pomalu chystá, tak jsem 38 tt tak by mohlo :lol: všechno mě bolí, poslíčci :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14730
29.4.24 12:00
@Brbra píše: Více

Jasne, v 38. tt uz muzes rodit zcela bez obav. Drzim palce, at je to rychle a hladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí