Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak to je hustý!!! Taky máme doma takovou malou sirénu, sousedi slyší i ob tři domy ![]()
Zkus rozptýlit hračkami, lahvičkou šampónu… nebo méně vody více pěny…nebo jen osprchovat…nebo se koupat s ním…vís asi neporadím
, ale každopádně držím palečky ![]()
@Hanka79 tady u nás máme jen sprchový kout, nezkoušela jsem, ale sedím hned vedle malé vaničky
achjo
A nekoupali jste ho třeba přetaženého
nebo nenamočil si hlavu, nenapil se vody? Je to strach z vody nebo z vany?
My teď to stejné řešili s sedmiměsíčním synem… Ale pořád jsme ho koupali doma ve stejném prostředí. Pokud jsem ho koupala venku v bazénku (s 3 cm vody) tak pohoda, ale doma ve vaně řev. Od okamžiku kdy jsem ho položila do vany až do chvíle než jsem ho zabalila do ručníku.
Dneska jsem udělala pokus a udělala jsem mu tam spoustu pěny a jemu se to líbilo a poprvé po týdnu klid (nebo je to tím, že jsme včera koupali jen v bazénku
)
EDIT: I jsem si ho vzala do ruky a zkoušela se s ním vysprchovat a nepomohlo. Dokonce mě upozorňovala sousedka (bydlíme v rodinném domě), že nám nějak brečí dítě
![]()
Příspěvek upraven 23.06.12 v 21:19
Měli jsme něco podobného s dcerou…bydleli jsme ve starém domě a tak jsem do 10-ti měsíců koupala ve vaničce v kuchyni, kde jsem napřed přitopila teplometem. Potom jsme se přestěhovali do nového bytu a já hurá do koupelny, že budu koupat ve velké vaně a hysterie veliká ![]()
Tak jsem druhý večer vzala škopík na prádlo, dala ho do vany a napustila vodu do něj a malou tam posadila, já jsem si hupsla oblečená do vany, aby mě měla u sebe blíž…bála se sprchy a napouštění vody, takže řvala zase. Další den jsem napustila vodu do škopíku dřív než jsem ji vzala do vany a začalo to být lepší a lepší. Podle mě se bála toho nového prostředí, vany, zvuku vody, sprchy…takže zkusit třeba i tohle, pořád na něj klidně mluvit, i když řve jako siréna. Anebo nastal někde zlom a prostě má nesnáší vodu. O takových dětech už jsem taky slyšela, že nastala změna a totální nesnášenlivost vody.
Ještě mě napadlo šupnout do vany tatínka a dát malého jemu na klín…to byla malá taky klidnější, když se koupala s manželem.
Mě napadlo, že ho natolik vyděsila ta velká vana u našich že ted má strach z vody
strašně mě to mrzí, protože předtím měl koupání rád, vždycky když jsem přinesla malou vaničku tak do ní lezl sám po hlavě, ale ted je to utrpení ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
@Hanka79 tady u nás máme jen sprchový kout, nezkoušela jsem, ale sedím hned vedle malé vaničkyachjo
Aha, nejak mne nenapada, z ceho by mohl mit takovy strach, jestli treba nekdy nemel prilis teplou vodu, ale to je blbost vid?
neceho se asi boji nebo ma zrovna obdobi, ze nema rad koupani
a co si ho vzit do naruci a zkusit se osprchovat teda s nim, trochu u toho nejak blbnout a tak, aby se mu vodicka libila?jinak koukam, ze mate taky Dominicka ![]()
Nebo ho proste par dni jen omyvat zinkou no ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
Mě napadlo, že ho natolik vyděsila ta velká vana u našich že ted má strach z vodystrašně mě to mrzí, protože předtím měl koupání rád, vždycky když jsem přinesla malou vaničku tak do ní lezl sám po hlavě, ale ted je to utrpení
To je mozny no, je to skoda,ale ono to casem urcite prejde nebo budete muset zajet zase k vasim a vykoupat se tam s nim,pohrat si v ni s hrackama s penou a tak, aby poznal, ze velka vana je fajn
![]()
@Hanka79 Taky máme Dominička
Ale náš jedenáctiměsíční má ted to co měl váš ve 4 měsících a to ml naprosto stejnou porodní váhu ![]()
No vodu měl vždykcy stejnou, zatopeno bylo vždy, mluvím na něj, měl své oblíbené hračky do vody… ![]()
Koupejho najezeneho a ne pretazeneho a ospaleho. Taky to muze bejtzanet v usich at ho radeji dr zkontroluje.
Uklidním Vás
moje dcera ze odmalička vodu milovala, cca ve 14 měsících zničehonic blok - když jsem jí chtěla namočit hlavu, řev jako blázen a tak se to opakovalo každé koupání. Po pár měsících jí to zase přešlo. Prý je to normální, že se dětem něco přestane líbit a pak to zase ustoupí.
Možná to může být i že koupu pozdě, teda spíš více méně pořád ve stejnou dobu, jenže už spí přes den o něco méně, takže to budu muset celé posunout, to by možná mohlo pomoct ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
@Hanka79 Taky máme DominičkaAle náš jedenáctiměsíční má ted to co měl váš ve 4 měsících a to ml naprosto stejnou porodní váhu
No vodu měl vždykcy stejnou, zatopeno bylo vždy, mluvím na něj, měl své oblíbené hračky do vody…
No jo, ten nas mel stejnou porodni vahu v 35tt
od zacatku nekojim je na Bebe, a je to hodny dite spokojene od zacatku spi celou noc, takze kvalitni mleko a dobry spanek a kila jsou tady
ale on to pak vybeha, ma mleko tedka jen 3× denne, tak uz tolik nepribira.
Nikol ja nevim teda, taky mohl mit nekde nejaky bebi a ve vode ho to palilo, nebo mu voda natekla do usi, do oci kdo vi co se v te male hlavicce honi
Jestli u toho koupani tak vyvadi, tak verim, ze je to neprijemny a zkusila bych jen otirat zinkou a ubrousky par dni a pak zkusila znova vanicku ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
Ahoj holky, jak už napovídá název diskuse, tak máme poslední dobou problém s koupánímOřed měsícem jsme odjeli k našim a tam to začlo, koupali jsme ho ve velké vaně a vždy když už byl sevlečený tak spustil šílený jekot… Myslela jsem si že to je tou velkou vanou, tak jsme oprášili malou vaničku, co mají naši ještě po mě, ale hysterák byl stejný, snad jednou seděl a čvachtal, jinak utrpení. Zkoušeli jsme ho posazovat, dávat do lehu, atd, prostě hysterák, tak jsem usoudila že to bude asi prostředím, že není zvyklý atd. No po třech týdnech jsme se vrátili domů a doma to samé, dokonce ještě horší, řev už předtím než se začne koupání chystat, jakoby to věděl, nezajímá ho nic, ani žínka, sekterou si vždycky hrál ve vaně, ani kelímek, nic. Když ho vyndám a zabalím do ručníku, tak se hned uklidní, prosím poraďte, je mu 11 měsíců a dokáže vydávat dost hlasitý zvuk, čekám kdy na mě sousedi zavolají sociálku že ho tady po večerech týrám
Díky za jakoukoliv radu…
Ahoj, nečetla jsem všechno, tak kdybych se náhodou opakovala, omlouvám se
. Nám tohle kluk dělal taky, prostě zničehonic najednou šílenej řev jak u koupání, tak sprchování a nepomáhalo nic a to do tý doby plně v pohodě. Ted už si nepamatuju, kolik mu bylo, ale jak to příšlo, tak to odešlo a zase sdi to užíval. Taky jsem měla hrůzu, kdy u nás zazvoní sociálka, že po večerech týráme dítě, ale naštěstí máme asi tolerantní sousedy, tak nikdo nepřišel a ani si nikdo nestěžoval. Tak držím palečky, at vás to taky brzo přejde
. Ted máme problém zase s umýváním hlavy ![]()
Ahoj holky, jak už napovídá název diskuse, tak máme poslední dobou problém s koupáním
Ořed měsícem jsme odjeli k našim a tam to začlo, koupali jsme ho ve velké vaně a vždy když už byl sevlečený tak spustil šílený jekot… Myslela jsem si že to je tou velkou vanou, tak jsme oprášili malou vaničku, co mají naši ještě po mě, ale hysterák byl stejný, snad jednou seděl a čvachtal, jinak utrpení. Zkoušeli jsme ho posazovat, dávat do lehu, atd, prostě hysterák, tak jsem usoudila že to bude asi prostředím, že není zvyklý atd. No po třech týdnech jsme se vrátili domů a doma to samé, dokonce ještě horší, řev už předtím než se začne koupání chystat, jakoby to věděl, nezajímá ho nic, ani žínka, sekterou si vždycky hrál ve vaně, ani kelímek, nic. Když ho vyndám a zabalím do ručníku, tak se hned uklidní, prosím poraďte, je mu 11 měsíců a dokáže vydávat dost hlasitý zvuk, čekám kdy na mě sousedi zavolají sociálku že ho tady po večerech týrám 

Díky za jakoukoliv radu…