Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím všechny maminky o pomoc, nevíte někdo, co se bude dít když jsem ztratila rodný list od čerstvého miminka? nesla jsem ho na úřad, tam měli ale zavřeno a při cestě do auta mi musel vypadnout…Místo jsem asi po hodině prohledala ale nic…Třeba ho tam zítra někdo odevzdá, ale pokud ne, dají mi duplikát? Platí se to nějak? Mockrát děkuji
@Kulišanda duplikát vydají, neboj ![]()
cenu nevím…moc to nebude tuším 100kč…ale vydrž ještě jestli ho někdo nenašel a neodevzdá.
já si nechala dělat sama duplikát, ale to už je dávno
U nás na matrice lze také vystavit duplikát na počkání, ale platí se 100kč.
Držím palečky, aby ho nějaká dobrá duše odevzdala.. ![]()
Spíš jde o to, aby ho někdo nezneužil. V dnešní době je to kšeft. Držím palce, jinak opis není problém
Prosím nevíte co je potřeba k vydání opisu RL u nezletilého? Můj čerstvě 15-ti letý bratr ho ztratil a nemůže si bez něj vyřídit OP.
Určitě musí na matriku, ale jak dokáže, že je to on, když nemá ani pas? ![]()
Děkuji za odpověďi ![]()
@Hinata píše:
Prosím nevíte co je potřeba k vydání opisu RL u nezletilého? Můj čerstvě 15-ti letý bratr ho ztratil a nemůže si bez něj vyřídit OP.
Určitě musí na matriku, ale jak dokáže, že je to on, když nemá ani pas?
Děkuji za odpověďi
Stačí OP zákonného zástupce. Vyřizovala jsem ho synovi na svou občanku.
@Hinata Jistě to nevím, ale tipla bych, že to tam bude muset jít vyřídit někdo z rodičů se svojí OP.
Já jsem žádala o duplikát RL měsíc po narození syna. Stačilo mi vyplnit žádost (stáhla jsem si ji na netu) a přiložit přímo do obálky 100,– a za týden mi došel dopis do vlastních rukou na dodejku s novým rodným listem. Byla jsem nadšená, jak byly ženský na magistrátu ochotný ![]()
@Lenkahusa píše:
Já jsem žádala o duplikát RL měsíc po narození syna. Stačilo mi vyplnit žádost (stáhla jsem si ji na netu) a přiložit přímo do obálky 100,– a za týden mi došel dopis do vlastních rukou na dodejku s novým rodným listem. Byla jsem nadšená, jak byly ženský na magistrátu ochotný
Nebo přímo na matrice na počkání, také za 100 Kč
@blecha72 No, mě se tam nechtělo jet- mám to víc jak dvě hodiny cesty a dva přestupy…
Prosím o radu… Přítel je ze Slovenska nyní žije zde a ztratil rodný list myslíte že mu duplikát vydají i zde v české republice? Přijde mi zbytečné kvůli tomu cestovat na Slovensko. Děkuju