Váš názor na řešení alimentů

Anonymní
19.6.12 08:51

Váš názor na řešení alimentů

Momentálně jsem se ocitla v situaci, kdy zvažuju hned několik variant a potřebovala bych poradit od někoho, kdo není uvnitř problému, proto vás prosím o názor a předem se omlouvám za délku textu. Když jsem byla hodně malá, rozvedli se moji rodiče a otec přestal udržovat jakýkoli kontakt. Já se mohla přetrhnout, abych si zasloužila trochu pozornosti a lásky - tím myslím vynikající výsledky ve škole, nikdy výchovné problémy, reprezentativní vzhled, slušné chování atd. ale vždycky jsem jemu i jeho rodině (prarodiče, tety, sestřenice atd.) sloužila jako takový ten příklad, že mamka je k ničemu a neumí mě vychovat. Viděli jsme se vlastně vždy jen jednou ročně, když slavil narozeniny a všichni hráli, jak se navzájem milujeme. Jednoduše vždy u něj fungovala přetvářka. Je pravda, že vždy platil bez problému alimenty, ale to je myslím spíš tím, že je to významný podnikatel, který si chce udržet před společností čistý štít. No a teď nastal takovýhle problém. Před nedávnem jsem porodila a on okamžikem porodu zastavil výplatu alimentů. Ze zákona mám jako student prezenčního studia právo, aby je platil dál, to jsem se radila jak na soudu tak s právníkem. Chtěla jsem se domluvit s ním, třeba na snížení, protože je fakt, že mám rodičák, ale odmítá platit, o malého se vůbec nezajímá, o mě taky ne a ještě byl víc jak arogantní a agresivní. Nejraději bych ho fakt hnala k soudu, aby dost trochu lekci, protože porušuje zákon, když svévolně přestane platit a třeba mu ty peníze i vrátila, ale problém je, že mám dvě o hodně let starší sestry, se kterýma je vztah už tak dost komplikovaný a vím, že bych o ně asi definitivně přišla, kdybych ho k tomu soudu dala. Co myslíte, že bych měla dělat? Ju a přítele mám, to je pravda. Vzorně se stará o malého a nějak bychom to zvládli i bez alimentů od taťky, ale jak víte, každá finanční injekce začínající rodině pomůže.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.6.12 08:55

Nechapu na co potrebujes jeste alimenty, v momente kdy uz mas vlastni rodinu a beres materkou/PPM, to by ti mohl platit do duchodu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.12 09:02

Beru rodičovský příspěvek, protože jako studentka nemám na mateřskou nárok. Kdyby ty vztahy byli normální, jako otec a dcera, nechtěla bych po něm nic, ale protože on mi dělá jen problémy a ještě je agresivní, tak se mi nechce jen tak ho oprostit od jeho povinnosti. A do důchodu opravdu ne, ale do 26, což jsou ještě necelé 2 roky, ano.

• Citovat
  • Upravit
4118
19.6.12 09:04

Do kdy vlastně máš dostávat alimenty? Jsi sice studentka, ale už taky matka, a předpokládá se, že máš vlastní rodinu, mám pocit, že jsem někde zaznamenala, že vyživovací povinnost přechází na manžela. Není v zákoně nějak ošetřeno, že ti otec už alimenty platit nemusí? :think: Píšeš, že je tovýznamný podnikatel, který si chce udržet před společností čistý štít, pochybuju, že by takovejhle člověk neměl účetního/právníka, kterej tyhle věci hlídá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275

Já zas nechápu, proč je první reakce anonymní :roll:

a dokud nejsou s přítelem manželé, nemá on na ni vyživovací povinnost (protože ona je neustále ještě nezaopatřeným dítětem, tak takovou povinnost vždycky někdo má) - takže je na jejich rodičích, aby se o to postarali. nevím, jestli bydlí dál u mámy, pokud ne, tak by měla teda platit i ona. ale otec má vyživovací povinnost (pokud ona studuje) až do jejích 26 let :nevim:

zakladatelko - návrh řešení nemám, já řeším úplně opačnou situaci, i po svatbě mi táta posílá peníze dál a já se nemůžu dostat k tomu mu říct, že mu děkuju, ale že už nemusí. a hlavně je mi to blbý, protože mi to došlo až po dvou měsících, když jsem podrobnějc studovala výpis z účtu. tak mám jen poděkovat nebo mu ty peníze za dva měsíce vrátit?

ale pokud bych měla být v tvé situaci, tak bych to nechala být, já prostě nejsem průbojný typ. otec si sice bude mnout ruce, jak s tebou vyběhl, ale bude větší klid v rodině. pokud ty peníze nejsou životně důležité, nešla bych do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra

Mne to taky prijde osobne postavene na hlavu, ty uz mas sve dite, rodinu a presto chces aby otec platil alimenty nadale? A ty jeste studujes? To je zakon s prominutim na prd. Byt tebou tak uz si ziju svuj zivot. Ty jo, to nepochopim opravdu.

• Citovat
  • Upravit
4118
19.6.12 09:05
@Anonymní píše:
Beru rodičovský příspěvek, protože jako studentka nemám na mateřskou nárok. Kdyby ty vztahy byli normální, jako otec a dcera, nechtěla bych po něm nic, ale protože on mi dělá jen problémy a ještě je agresivní, tak se mi nechce jen tak ho oprostit od jeho povinnosti. A do důchodu opravdu ne, ale do 26, což jsou ještě necelé 2 roky, ano.

Dělá problémy? Psalas, že bez řečí platil, tak jaké problémy? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.12 09:07

Ze zakona na to asi nárok mas, ale přijde mi to jako blbost, kdyz jsi se rozhodla založit vlastní rodinu, tak by te ted po dobu studia mel podporovat tvůj partner. Tak bych k tomu pristupovala teda já.

• Citovat
  • Upravit
5453
19.6.12 09:08

Už bych po něm nic nechtěla a překvapuje mě, že ty ano :nevim:.Pokud se nezajímá ani o tebe ani o malého, to je jiná ale když nechce nic s tím neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400

Ahoj, pokud máš na to právo, otec si nemůže jen tak ze dne na den přestat platit. Tobě by se ty penízky určitě hodily. Ale jestli se obáváš zničení vztahu se sestrama.. to jsou pravé sestry od maminky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima

Tvůj požadavek mi přijde v podstatě nemorální - máš svou rodinu a má se o tebe postarat tvůj manžel. Pak by měl vyživovací povinnost on. To, že máš dítě s někým, koho jsi si nevzala, je pro tebe sice momentálně „výhodné“, ale je to tvoje věc, principielně je to to stejné, jako by to byl tvůj manžel.

• Citovat
  • Upravit
marra

Proc vsichni anonymne, sakra? :roll:

• Citovat
  • Upravit
kinley
19.6.12 09:09

Zakladatelko pokud ti chybí do 26 let už necelé dva roky, asi bych se na to vykašlala…jak píšeš může to ohrozit nějak vztah s tvými sestramy a myslím, že to za to nestojí, kvůli necelým dvěma letům placení, můžeš na mnohem více let ztratit sestry…sice nevím proč nebo co se stalo…ale kdyby ti bylo 17 neřeknu…takhle už jdi dál, odznova a se svou rodinkou.

• Citovat
  • Upravit
2400
19.6.12 09:10

No vidím, že místní inteligence se do Tebe už obula zakladatelko. To zas bude očistec. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.12 09:10
@Ywett píše:
Dělá problémy? Psalas, že bez řečí platil, tak jaké problémy? 8o

s placením nikdy nebyly problémy, to fakt ne, ale dělá vztahové problémy. On je takový ten případ intrikána a pořád se snaží rozeštvat mě a mamku se sestrama a zařídil i to, abych nedostala studijní výzum do ciziny, protože věděl, že bych si zažádala o zvýšení alimentů. Neustále slyším, jak mě pomlouvá a nestačím se divit, protože kdyby to, co on říká byla pravda, tak bych už dávno musela být ve vězení a syn v dětském domově.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová