Hysterický pláč po očkování

605
21.1.23 08:45

Hysterický pláč po očkování

Dobré ráno..zkouším jestli nemá někdo podobnou, či stejnou zkušenost..
16.1. jsme byly se synem skoro 9 měsíců na očkování - Infarix Hexa.

Druhou noc se budil s hysterickým pláčem co hodinu..
Teď už spí třeba hodinu a půl, dvě hodiny..ale pokaždý s takovým pláčem že s ním musím chodit než se utiší.. to samé i po odpoledním spánku.
Do toho je od 17.1,den po očkování nemocný - kašel, rýma..
Ale to asi chytnul od staršího syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65066
21.1.23 08:52
@Tessemi32 píše:
Dobré ráno..zkouším jestli nemá někdo podobnou, či stejnou zkušenost..
16.1. jsme byly se synem skoro 9 měsíců na očkování - Infarix Hexa.Druhou noc se budil s hysterickým pláčem co hodinu..
Teď už spí třeba hodinu a půl, dvě hodiny..ale pokaždý s takovým pláčem že s ním musím chodit než se utiší.. to samé i po odpoledním spánku.
Do toho je od 17.1,den po očkování nemocný - kašel, rýma..
Ale to asi chytnul od staršího syna.

to nemusí nic znamenat. Hlavně, pokud je nemocný. Zrovna dnes dcera psala, že vnuk večer půl hodiny ječel a to na očkování nebyl. Některé dny to tak má. Když byl menší (ted má 15 měsíců), tak to bylo časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
21.1.23 09:23

Spíše to bude na vrub kombinace očkování a probíhající virové infekce, pokud se vůbec na tom očkování bude svým vlivem vůbec podílet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
21.1.23 09:51

Děti neřeknou jestli je něco bolí. Já bych typla vyšší bolestivost po vpichu( boulocka třeba) plus ucpaný nos, bolest hlavy :nevim:. Kdybych fakt nevěděla co a nedal se ztížit, dala bych cipek :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4475
21.1.23 10:15

Tou dobou například dceři rostly 4 zuby téměř zároveň, takže noci byly výživný.
Fakt to může být kombinace všeho. Klidně zkus dát čípek, aby se v klidu vyspal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
21.1.23 10:19

Jestliže dojde v časové souvislosti s aplikací vakcíny obsahující pertusovou složku k některé z dále popsaných reakcí, je nutné řádně zvážit podání dalších dávek vakcín, které pertusovou složku obsahují:  teplota ≥ 40,0 °C během 48 hodin po očkování s neprokázanou jinou souvislostí;  kolaps nebo šokový stav (hypotonicko-hyporesponzivní epizoda) během 48 hodin po
očkování;  trvalý neutišitelný pláč trvající ≥ 3 hodiny během 48 hodin po očkování;
křeče s horečkou nebo bez ní během prvních 3 dnů po očkování.

Příbalový leták vakcíny ….je to kontraindikace k dalšímu očkování

• Citovat
  • Upravit
72725
21.1.23 10:19

Řekla bych, že kombinace.. může ho bolet místo vpichu, třeba i hlava z ucpaných dutin nebo cokoliv kolem.. prostě se to blbě sešlo. U nás jsou nemoci vždy výživné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
21.1.23 10:33
@Paní.Norrisová píše:
Tou dobou například dceři rostly 4 zuby téměř zároveň, takže noci byly výživný.
Fakt to může být kombinace všeho. Klidně zkus dát čípek, aby se v klidu vyspal.

Hmm zuby nám taky zrovna rostou, jeden skoro venku a další se klube..do toho ta viróza..asi kombinace všeho :(

Akorát nevím co s kašlem, od noci kašle úplně neskutečně, ani nemůže usnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4475
21.1.23 10:51

@sahrazad1
Jasně, ale tady může hrát roli i to, že je nemocný. A to jsou mimina taky dost protivná a plačtivá. Takže tady není jasné, že za to opravdu může očkování.

@Tessemi32 píše:
Hmm zuby nám taky zrovna rostou, jeden skoro venku a další se klube..do toho ta viróza..asi kombinace všeho :(Akorát nevím co s kašlem, od noci kašle úplně neskutečně, ani nemůže usnout..

Fenistil na noc by třeba nepomohl? Případně konzultovat s doktorkou, co doporučí. Třeba si ho bude chtít poslechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
21.1.23 10:53
@Paní.Norrisová píše:
@sahrazad1
Jasně, ale tady může hrát roli i to, že je nemocný. A to jsou mimina taky dost protivná a plačtivá. Takže tady není jasné, že za to opravdu může očkování.Fenistil na noc by třeba nepomohl? Případně konzultovat s doktorkou, co doporučí. Třeba si ho bude chtít poslechnout.

No jasné, ale mělo by se to aspoň vyšetřit, nejlépe neurologie. Je tady podezření, tak přeci ho nebudu ignorovat. A takovéto zlehcovani typu “ je to od nemoci “ by se při dalším očkováni nemuselo vyplatit.

• Citovat
  • Upravit
4475
21.1.23 10:58
@sahrazad1 píše:
No jasné, ale mělo by se to aspoň vyšetřit, nejlépe neurologie. Je tady podezření, tak přeci ho nebudu ignorovat. A takovéto zlehcovani typu “ je to od nemoci “ by se při dalším očkováni nemuselo vyplatit.

O zlehčování jsem nic netrvdila, jen že se toho mohlo sejít víc naráz a s očkováním to souvislost mít nemusí.
To, jak je to vážné musí posoudit zakladatelka a řešit nejlépe i s pediatrem. My chování jejího syna neznáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
21.1.23 12:01

@Tessemi32 Ano, řešila jsem něco podobného, založila jsem k tomu diskuzi, tak si to tam přečti.
A nahlašovala jsem to na SÚKL jako nežádoucí účinek (je to vyplnění formuláře), protože by něco takového mělo být v příbalovém letáku.
A tys nechala mladší naočkovat, když je starší nemocný? Pokud je sourozenec nemocný, tak bych určitě neočkovala. Nás se doktorka i před očkováním ptala, jestli jsou všichni v rodině zdraví, tj. žádné virózy, kašle, teploty, rýmy apod.
Tady je odkaz na tu diskuzi: https://www.emimino.cz/…alni-405755/

• Citovat
  • Upravit
605
21.1.23 12:06
@sahrazad1 píše:

No doktorka má takový laxní přístup…včera jsem ji volala a probírala to s ní.. kvůli očkování to určitě není, prostě prý jen období..

Na jsem taky nic, prý je od rýmy a odsávat noc..takhle malým dětem se nic nedává prý :nevim:

No jako může to být kombinace všeho - zuby, viróza..
Ale ten jeho pláč po probuzení je hrozný no..
A to už byl v minulosti nemocný, ale nikdy se nebudil s hysterickým pláčem..

Teď spal cca hodinu a zase úplně brečel a uklidnil se až po 15ti minutách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
21.1.23 12:07
@pet p píše:
@Tessemi32 Ano, řešila jsem něco podobného, založila jsem k tomu diskuzi, tak si to tam přečti.
A nahlašovala jsem to na SÚKL jako nežádoucí účinek (je to vyplnění formuláře), protože by něco takového mělo být v příbalovém letáku.
A tys nechala mladší naočkovat, když je starší nemocný? Pokud je sourozenec nemocný, tak bych určitě neočkovala. Nás se doktorka i před očkováním ptala, jestli jsou všichni v rodině zdraví, tj. žádné virózy, kašle, teploty, rýmy apod.
Tady je odkaz na tu diskuzi: https://www.emimino.cz/…alni-405755/

Probírala jsem to s doktorkou, několikrát očko odkládala..ale jelikož starší syn co chodí do školy, je nemocný pořád..

Tvrdila mi že to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
21.1.23 12:14

@Tessemi32 Jak se dočteš v té zmíněné diskuzi, tak mně doktorka naopak říkala, že poruchy spánku po očkování se vyskytovat mohou, i když to není časté.
Pokud je starší syn nemocný pořád, tak proč ho nenecháš někdy po nemoci déle doma, aby zůstal zdravý a v té době nenaočkuješ mladší? A přijde mi jasné, že když je starší nemocný, že to může mladší chytit, takže by se pak očkování mohlo zkombinovat s virózou, což se u vás zřejmě stalo. Vaše doktorka je tedy opravdu laxní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek