Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré ráno..zkouším jestli nemá někdo podobnou, či stejnou zkušenost..
16.1. jsme byly se synem skoro 9 měsíců na očkování - Infarix Hexa.
Druhou noc se budil s hysterickým pláčem co hodinu..
Teď už spí třeba hodinu a půl, dvě hodiny..ale pokaždý s takovým pláčem že s ním musím chodit než se utiší.. to samé i po odpoledním spánku.
Do toho je od 17.1,den po očkování nemocný - kašel, rýma..
Ale to asi chytnul od staršího syna.
@Tessemi32 píše:
Dobré ráno..zkouším jestli nemá někdo podobnou, či stejnou zkušenost..
16.1. jsme byly se synem skoro 9 měsíců na očkování - Infarix Hexa.Druhou noc se budil s hysterickým pláčem co hodinu..
Teď už spí třeba hodinu a půl, dvě hodiny..ale pokaždý s takovým pláčem že s ním musím chodit než se utiší.. to samé i po odpoledním spánku.
Do toho je od 17.1,den po očkování nemocný - kašel, rýma..
Ale to asi chytnul od staršího syna.
to nemusí nic znamenat. Hlavně, pokud je nemocný. Zrovna dnes dcera psala, že vnuk večer půl hodiny ječel a to na očkování nebyl. Některé dny to tak má. Když byl menší (ted má 15 měsíců), tak to bylo časté.
Spíše to bude na vrub kombinace očkování a probíhající virové infekce, pokud se vůbec na tom očkování bude svým vlivem vůbec podílet.
Děti neřeknou jestli je něco bolí. Já bych typla vyšší bolestivost po vpichu( boulocka třeba) plus ucpaný nos, bolest hlavy
. Kdybych fakt nevěděla co a nedal se ztížit, dala bych cipek
.
Tou dobou například dceři rostly 4 zuby téměř zároveň, takže noci byly výživný.
Fakt to může být kombinace všeho. Klidně zkus dát čípek, aby se v klidu vyspal.
Jestliže dojde v časové souvislosti s aplikací vakcíny obsahující pertusovou složku k některé z dále popsaných reakcí, je nutné řádně zvážit podání dalších dávek vakcín, které pertusovou složku obsahují: teplota ≥ 40,0 °C během 48 hodin po očkování s neprokázanou jinou souvislostí; kolaps nebo šokový stav (hypotonicko-hyporesponzivní epizoda) během 48 hodin po
očkování; trvalý neutišitelný pláč trvající ≥ 3 hodiny během 48 hodin po očkování;
křeče s horečkou nebo bez ní během prvních 3 dnů po očkování.
Příbalový leták vakcíny ….je to kontraindikace k dalšímu očkování
Řekla bych, že kombinace.. může ho bolet místo vpichu, třeba i hlava z ucpaných dutin nebo cokoliv kolem.. prostě se to blbě sešlo. U nás jsou nemoci vždy výživné ![]()
@Paní.Norrisová píše:
Tou dobou například dceři rostly 4 zuby téměř zároveň, takže noci byly výživný.
Fakt to může být kombinace všeho. Klidně zkus dát čípek, aby se v klidu vyspal.
Hmm zuby nám taky zrovna rostou, jeden skoro venku a další se klube..do toho ta viróza..asi kombinace všeho ![]()
Akorát nevím co s kašlem, od noci kašle úplně neskutečně, ani nemůže usnout..
@sahrazad1
Jasně, ale tady může hrát roli i to, že je nemocný. A to jsou mimina taky dost protivná a plačtivá. Takže tady není jasné, že za to opravdu může očkování.
@Tessemi32 píše:
Hmm zuby nám taky zrovna rostou, jeden skoro venku a další se klube..do toho ta viróza..asi kombinace všehoAkorát nevím co s kašlem, od noci kašle úplně neskutečně, ani nemůže usnout..
Fenistil na noc by třeba nepomohl? Případně konzultovat s doktorkou, co doporučí. Třeba si ho bude chtít poslechnout.
@Paní.Norrisová píše:
@sahrazad1
Jasně, ale tady může hrát roli i to, že je nemocný. A to jsou mimina taky dost protivná a plačtivá. Takže tady není jasné, že za to opravdu může očkování.Fenistil na noc by třeba nepomohl? Případně konzultovat s doktorkou, co doporučí. Třeba si ho bude chtít poslechnout.
No jasné, ale mělo by se to aspoň vyšetřit, nejlépe neurologie. Je tady podezření, tak přeci ho nebudu ignorovat. A takovéto zlehcovani typu “ je to od nemoci “ by se při dalším očkováni nemuselo vyplatit.
@sahrazad1 píše:
No jasné, ale mělo by se to aspoň vyšetřit, nejlépe neurologie. Je tady podezření, tak přeci ho nebudu ignorovat. A takovéto zlehcovani typu “ je to od nemoci “ by se při dalším očkováni nemuselo vyplatit.
O zlehčování jsem nic netrvdila, jen že se toho mohlo sejít víc naráz a s očkováním to souvislost mít nemusí.
To, jak je to vážné musí posoudit zakladatelka a řešit nejlépe i s pediatrem. My chování jejího syna neznáme.
@Tessemi32 Ano, řešila jsem něco podobného, založila jsem k tomu diskuzi, tak si to tam přečti.
A nahlašovala jsem to na SÚKL jako nežádoucí účinek (je to vyplnění formuláře), protože by něco takového mělo být v příbalovém letáku.
A tys nechala mladší naočkovat, když je starší nemocný? Pokud je sourozenec nemocný, tak bych určitě neočkovala. Nás se doktorka i před očkováním ptala, jestli jsou všichni v rodině zdraví, tj. žádné virózy, kašle, teploty, rýmy apod.
Tady je odkaz na tu diskuzi: https://www.emimino.cz/…alni-405755/
@sahrazad1 píše:
No doktorka má takový laxní přístup…včera jsem ji volala a probírala to s ní.. kvůli očkování to určitě není, prostě prý jen období..
Na jsem taky nic, prý je od rýmy a odsávat noc..takhle malým dětem se nic nedává prý ![]()
No jako může to být kombinace všeho - zuby, viróza..
Ale ten jeho pláč po probuzení je hrozný no..
A to už byl v minulosti nemocný, ale nikdy se nebudil s hysterickým pláčem..
Teď spal cca hodinu a zase úplně brečel a uklidnil se až po 15ti minutách..
@pet p píše:
@Tessemi32 Ano, řešila jsem něco podobného, založila jsem k tomu diskuzi, tak si to tam přečti.
A nahlašovala jsem to na SÚKL jako nežádoucí účinek (je to vyplnění formuláře), protože by něco takového mělo být v příbalovém letáku.
A tys nechala mladší naočkovat, když je starší nemocný? Pokud je sourozenec nemocný, tak bych určitě neočkovala. Nás se doktorka i před očkováním ptala, jestli jsou všichni v rodině zdraví, tj. žádné virózy, kašle, teploty, rýmy apod.
Tady je odkaz na tu diskuzi: https://www.emimino.cz/…alni-405755/
Probírala jsem to s doktorkou, několikrát očko odkládala..ale jelikož starší syn co chodí do školy, je nemocný pořád..
Tvrdila mi že to nevadí.
@Tessemi32 Jak se dočteš v té zmíněné diskuzi, tak mně doktorka naopak říkala, že poruchy spánku po očkování se vyskytovat mohou, i když to není časté.
Pokud je starší syn nemocný pořád, tak proč ho nenecháš někdy po nemoci déle doma, aby zůstal zdravý a v té době nenaočkuješ mladší? A přijde mi jasné, že když je starší nemocný, že to může mladší chytit, takže by se pak očkování mohlo zkombinovat s virózou, což se u vás zřejmě stalo. Vaše doktorka je tedy opravdu laxní.