Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zkuste ho dát spát dřív dcerka, 6m, taky řve když je přetažená stačí uložit o pár minut dřív a v postýlce si brouká než usne.
@zuza.zel mám syna 9m a občas mi to taky dělá. Většinou teda usne hned, ale někdy mi taky takhle vříská. Jak píšeš, je unavený zivne, tře si očička, tak ho dám spinkat a jak ho tam položím řev. Ale já to dělám tak, že ho nechám tam o odejdu, 2-3minuty řve a usne. Pokud to je dyl, tak ho vezmu zase do obýváku a chvíli si hrajeme. Pak zkusím znovu. Většinou ale po těch pár minutách usne ikdyz s řevem ![]()
@Heivka tak jsem to zkusila.. Dala mu tam hračky ať si hraje a vydrzelo mu to 5min a zase se začal vztekat a mega řev.. ![]()
@Staworowski jenže to je někdy takový řev, že jo tam neumím nechat ať se vyrve… ![]()
@Staworowski píše:
@zuza.zel mám syna 9m a občas mi to taky dělá. Většinou teda usne hned, ale někdy mi taky takhle vříská. Jak píšeš, je unavený zivne, tře si očička, tak ho dám spinkat a jak ho tam položím řev. Ale já to dělám tak, že ho nechám tam o odejdu, 2-3minuty řve a usne. Pokud to je dyl, tak ho vezmu zase do obýváku a chvíli si hrajeme. Pak zkusím znovu. Většinou ale po těch pár minutách usne ikdyz s řevem
@Heivka píše:
Zkuste ho dát spát dřív dcerka, 6m, taky řve když je přetažená stačí uložit o pár minut dřív a v postýlce si brouká než usne.
@zuza.zel píše:
Ahoj holky, mám dotaz jestli to máte taky některá jako my, že syn 5 měsíců má až někdy hysterické záchvaty když ho položím do postýlky. Pres den si ještě před kojením tak na 30min chrupne, což je tak 5× za den. Když vidím že je už protivný a tře si očička, tak ho dám do postýlky a pak začne mega řev. Má zavřené oči a kolikrát mega hysterické záchvaty… Houpání ani zpívání nepomáhá, řve jak by ho na nože brali… Kdyz se to už nedá vydržet a neuhoupam ho, tak ho musím zabalit do zavinovačky a skákat na balone. Pak zabere, ale tohle nemůžu dělat pořád. Většinou i tak vyvádí v kočárku než usne. Ale zajímavé je, že když jde spát večer, tak ho položím do postýlky a zas chvíli usne sám… Ale pres den je to katastrofa a ha jsem už z toho docela vyřízená…![]()
Vyrustala jsme dohromady s tremi sestrami na venkove a s nami se nikdo neparal. Musela jsem od rana pomahat na statku, dojit kravy, nosit seno kravickam a konikum, starat se o slepice a dalsi zvirectvo. Vecer jsem padla jak podtata. Kdybych si dovolila bracet, dedecek by mne asi zmlatil paskem. Meli jsme tvdre ale krasne detstvi.
Jak padla tma, dedecek nas hlidal a spinkal s nami v postylkach, hlavne se starsi setrou, ja jsem spala hned vedle a drzela se ho celou noc jako kliste a on nas hladil po vlaskach a my spinkali v klidu celou noc.
Chudaci dnesni deti, jen sedi doma na gauci, cpou se hranolky z mekace a cumi celej den na bednu nebo na mobilu na juuutjub a jen tloustnou a hloupnou.
@zuza.zel píše:
@Staworowski jenže to je někdy takový řev, že jo tam neumím nechat ať se vyrve…
No nedá se říct že bych ho nechala vyrvat do bezvědomí......... Ale ty 2-3min se to vydržet dá, zkus to. Na někoho to funguje, na někoho ne. Mě zase neusne když tam jsem s ním, houpu, nosím....... To je na nic. Pokud by plakal dlouho tak ho taky vezmu, ale pár minut mu opravdu neuškodí a když mu nic není (nemoc, bolesti apod.) tak ti usne, uvidíš.
@Karolinka99 píše:
Vyrustala jsme dohromady s tremi sestrami na venkove a s nami se nikdo neparal. Musela jsem od rana pomahat na statku, dojit kravy, nosit seno kravickam a konikum, starat se o slepice a dalsi zvirectvo. Vecer jsem padla jak podtata. Kdybych si dovolila bracet, dedecek by mne asi zmlatil paskem. Meli jsme tvdre ale krasne detstvi.
Jak padla tma, dedecek nas hlidal a spinkal s nami v postylkach, hlavne se starsi setrou, ja jsem spala hned vedle a drzela se ho celou noc jako kliste a on nas hladil po vlaskach a my spinkali v klidu celou noc.
Chudaci dnesni deti, jen sedi doma na gauci, cpou se hranolky z mekace a cumi celej den na bednu nebo na mobilu na juuutjub a jen tloustnou a hloupnou.
Prispevek nejak mimo ne? Uz vidim, jak jsi v 5 mesicich dojila kravy ![]()
@Kukacka123
taky jsem si říkala… Nebo zmlatim 5 měsíční miminko protože brečí…
![]()
@zuza.zel píše:
@Kukacka123![]()
![]()
taky jsem si říkala… Nebo zmlatim 5 měsíční miminko protože brečí…
![]()
No slecna/pani je dost mimo
![]()
Jinak ja asi neporadim…nase mala (7 m) v postylce sama neusne, usina u kojeni
a kdyz byla uplne malinka, usinala v naruci ![]()
@Staworowski tak jsem ho zkusila nechat vybrečet tak 5 min, ale pak už to byl mega řev, takže to zase skončilo u skákání na balonu. Ale zajímavé fakt je, když ho ukládám večer kolem 21h, tak usne sám bez kraválu… ![]()
@zuza.zel píše:
@Staworowski tak jsem ho zkusila nechat vybrečet tak 5 min, ale pak už to byl mega řev, takže to zase skončilo u skákání na balonu. Ale zajímavé fakt je, když ho ukládám večer kolem 21h, tak usne sám bez kraválu…
No tak pokud trvá dyl než těch 5min tak to jo taky vezmu, to už je pak na nic......... Mě to zase naopak dělá večer a přes den ho položím a spí hned. Řeším to tak, že si ještě chvíli hrajeme a pak zkusím uložit znovu (po 20min),to už většinou zabere. Ale musím se s ním teda hrát a nějak ho zabavit, jinak mi řve i tak. Když je v poho, tak si vydrží chvilku hrát i sám........
@zuza.zel ahoj, můžu se zeptat, jak to u vás probíhalo? Chlapeček, 3mesice dělá před denním spaním to stejně… Šílený řev, který když jej vezmu do naruce, se ještě zhorší a uspavam v náručí s jekotem.. Co vám pomohlo? Jsem zoufalá..
@zuza.zel většinou po tomto záchvatu usne max na 30minut a pak hned hystericky pláč a jedeme na novo..
@HanS015 z nás tohle bylo s prvním dítětem. Často usínal se strašným řevem a brzy po usnutí se budil. Pomohl jen čas. Ale je pravda, že trpěl na prdíky a koliky a nikdy jsem si nebyla jistá, jestli ho neboli bříško. Podle mě to ale bylo dozráváním nervové soustavy.
@HanS015 ahoj, no nakonec se to časem uklidnilo… Nepomohlo nic. Jestli to bylo bříško, tak nic moc na to nepomahalo a časem se to uklidnilo samo
já vím, jsou to nervy ale asi moc neporadím ![]()