Hysterie ve školce

210
6.9.10 09:05

hysterie ve školce

Ahoj maminky, ráda bych se s Vámi podělila o náš příběh a zároveň poprosila o Váš názor.
Naše dcerka - v říjnu bude mít 5 let mi odmítá chodit do školky. Minulý rok nastoupila, asi do dubna perfektní, najednou se to zlomilo, den ze dne začala ve školce plakat, ani ona ani učitelky nebyly schopné mi říct, co se stalo, že najednou takový zlom. No, neřešila jsem to, nechala jsem ji až do prázdnin doma, o prázdninách jsme se přestěhovali do jiné vesnice a dcerka nastoupila ve středu do nové školky. Učitelka mi radí vydržet, ale dneska jsem to už ráno obrečela jak jsem šla ze školky. Do školky jde 2 metry za mnou, pláče, je úplně oteklá, flekatá, pláče celou cestu, ve školce, pak ještě jak odejdu, tak slyším ten pláč. Kdyby plakala tiše, pro sebe, tak by to nebylo tak hrozný, ale ona je tam úplně hysterická, volá maminko, domů, chci domů, za maminkou apod. Vydrží jí to až do svačinky a pak je prý klid.
Celkově se celá změnila, dřív veselá holčička je ted pořád zamračená, nic nechce dělat, doma si teda pohraje…dokonce za ní přišla i jedna holčička ze školky a hráli si u nás doma a na dvorku, perfektní! Ale jen se člověk zmíní o školce, úsměv opadne, je zakřiklá a nesvá.
Byla jsem přesvědčená, že zkusím vydržet měsíc, ale ted nevím nevím, jestli to psychicky zvládnu. Jsem doma s 2 letým synkem a dcerka vlastně ještě další rok bude ve školce jako předškolák, tak váhám, zda ji nedat až do předškoláků, ale ona venku absolutně nemá problém si s cizíma dětma hrát nebo se seznamovat.....já fakt nevím.
Co myslíte, mám vydržet?
Moc děkuji za odpovědi MOnika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1277
6.9.10 09:12
monulka píše:
Ahoj maminky, ráda bych se s Vámi podělila o náš příběh a zároveň poprosila o Váš názor.
Naše dcerka - v říjnu bude mít 5 let mi odmítá chodit do školky. Minulý rok nastoupila, asi do dubna perfektní, najednou se to zlomilo, den ze dne začala ve školce plakat, ani ona ani učitelky nebyly schopné mi říct, co se stalo, že najednou takový zlom. No, neřešila jsem to, nechala jsem ji až do prázdnin doma, o prázdninách jsme se přestěhovali do jiné vesnice a dcerka nastoupila ve středu do nové školky. Učitelka mi radí vydržet, ale dneska jsem to už ráno obrečela jak jsem šla ze školky. Do školky jde 2 metry za mnou, pláče, je úplně oteklá, flekatá, pláče celou cestu, ve školce, pak ještě jak odejdu, tak slyším ten pláč. Kdyby plakala tiše, pro sebe, tak by to nebylo tak hrozný, ale ona je tam úplně hysterická, volá maminko, domů, chci domů, za maminkou apod. Vydrží jí to až do svačinky a pak je prý klid.
Celkově se celá změnila, dřív veselá holčička je ted pořád zamračená, nic nechce dělat, doma si teda pohraje…dokonce za ní přišla i jedna holčička ze školky a hráli si u nás doma a na dvorku, perfektní! Ale jen se člověk zmíní o školce, úsměv opadne, je zakřiklá a nesvá.
Byla jsem přesvědčená, že zkusím vydržet měsíc, ale ted nevím nevím, jestli to psychicky zvládnu. Jsem doma s 2 letým synkem a dcerka vlastně ještě další rok bude ve školce jako předškolák, tak váhám, zda ji nedat až do předškoláků, ale ona venku absolutně nemá problém si s cizíma dětma hrát nebo se seznamovat.....já fakt nevím.
Co myslíte, mám vydržet?
Moc děkuji za odpovědi MOnika

vydrž!!!!!domu ji muzes vzit vzdycky,ale udelas ji tim strasny ustupek a ona to pak muze delat porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
6.9.10 09:12

Tak to mi připomíná mou dceru, šla do školky ve 4 letech, nechápavě koukala na děti, když se věšely maminkám na kalhoty a brečely, že chtějí domů. Asi měsíc to tak bylo, pak najednou obrat-děti si vesele hrály a mně rvaly učitelky dceru z kalhot. Prý to tak je u malého procenta dětí, že mají opačné reakce. Přesně co popisuješ, ráno nechtěla vstávat, brekot, připadala jsem si jako ta nejhorší matka na světě, ty to máš horší o to, že jsi doma a tak si říkáš, tak jí tam nebudu dávat. Já neměla co řešit, nastupovala jsem do práce. Radím ti vydržet, protože čím víc budeš povolovat a ustupovat, tím to bude horší. Dětičky si musí zvyknout na kolektiv a ostatní děti, je to lepší pak do školy, aby nebyly pak stranou. Přeji ti pevné nervy, protože jsem tím prošla a držím pěsti :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Opinka-nepřihlášená
6.9.10 09:44

Vydrž!!!

Zrovna nedávno mi mamka vyprávěla, jak jsem ve školce (chodila jsem tam 4 roky) každé ráno brečela, ba přímo řvala jak tygr, že tam nechci být, že tam nebudu a chci být jen s maminkoooooooou. Den co den, mamka z toho byla hrozně smutná a nervózní, taky se bála, že něco dělá špatně. Pak během dne jsem se prej dala dohromady a normálně ve školce fungovala. Je mi 28 a na nic z toho si moc nevzpomínám, ze školky mám vzpomínky spíš příjemné, takže si myslím, že to byl jen takový tyjátr a drama pro maminku, že jsem prostě zkoušela, co vydrží. Žádné trauma z toho nemám :mrgreen: . Takže to asi musíš vydržet. Dceři to neublíží a paní učitelka je na takové hysteráky určitě zvyklá.

• Citovat
  • Upravit
5579
6.9.10 09:50

Ja nevim, ale to co popisujes se vetsinou stava na zacatku skolniho roku, po obdobi prekvapeni ze skolky, po prozkoumani skolky, tak do mesice po nastupu… vam se to stalo az v dubnu…
Me to trosku zavani tim, ze se ve skolce neco stalo a dcera o tom nechtela a nechce mluvit…
Resila jsem totez se synem loni, ale on uz byl predskolak, taky asi 2 mesice pred prazdninama zacal odmitat chodit do skolky, delal sceny atd. Resila jsem to nejdriv doma, ale zaroven ho nutila do skolky chodit, nakonec z nej asi po 14ti dnech vypadlo, ze se mu nejaci kluci smejou. Resila jsem to s ucitelkou a ta mi nasledne potvrdila, ze neco se asi stalo, ze kdyz jsem ji rekla co se deje, zpetne ji doslo, ze se Tadeas zacal chovat trochu jinak. Ta ucitelka si ve tride 25 deti nemuze vsimnout vseho, zvlast pokud jde o slovni, ne fyzicke napadani. Takze me ani neudivuje, ze ucitelky byly z chovani dcery stejne zmatene jako ty.
Myslim, ze bys dceru doma nechavat nemela (tos nemela delat ani loni, melas chtit vedet co se stalo, proc do skolky nechce a trvat na tom a dal dceru do skolky davat, aspon na dopoledne). Snaz se zjistit co se stalo, mozna si to nese dal a ma strach ze se to bude opakovat…
Hlavne vydrz a neustale na ni nalehej at rekne co se stalo, ne po zlem samozrejme, ale porad se ptej. Jaky vlastne dcera udava duvod, proc nechce do skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
6.9.10 10:10

Taky si myslím,že se v té školce muselo stát něco,co se dcerce nelíbilo.Máš ještě jednu možnost a to zajít k psychologovi,ten dokáže z dítěte vhodnými otázkami dostat i to,co tobě malá neřekne.Za pokus to stojí.Jinak bych se jí snažila vysvětlit,že teď chodí do úplně jiné školky a tam bude dobře.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
6.9.10 10:17

Taky souhlasím, že je dobrý vytrvat a neustupovat. Na dceru to loni přišlo koncem října… scény a řev byly šílený, byla jsem neoblomná a i přesto, že jsem byla doma s mladší dcerou, starší chodila dál do školky. Po týdnu mi řekla ráno při oblíkání, že už řvát nebude, protože to stejně k ničemu nevede a stejně jí furt do školky dáváme… Takže to hodnotím jako slušnej hereckej výkon a pokus s náma manipulovat a dneska už to na nás nezkouší. Vydrž a nepolevuj, ted jde o školku, ale příště půjde o školu a o podstatnější věci.

• Citovat
  • Upravit
1277
6.9.10 10:24
jjelena píše:
Taky souhlasím, že je dobrý vytrvat a neustupovat. Na dceru to loni přišlo koncem října… scény a řev byly šílený, byla jsem neoblomná a i přesto, že jsem byla doma s mladší dcerou, starší chodila dál do školky. Po týdnu mi řekla ráno při oblíkání, že už řvát nebude, protože to stejně k ničemu nevede a stejně jí furt do školky dáváme… Takže to hodnotím jako slušnej hereckej výkon a pokus s náma manipulovat a dneska už to na nás nezkouší. Vydrž a nepolevuj, ted jde o školku, ale příště půjde o školu a o podstatnější věci.

jeee ta je dobra,jak to priznala. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
6.9.10 11:45

Ahoj, Lukášek dělal minulý rok taky scény. Dokonce se i pral s paní učitelkou a ona musela hlídat dveře, aby neutekl. Byla to hrůza, ale vydrželi jsme a dopadlo to dobře. Letos už šel v pohodě, i když jsme po třech dnech ve školce opět nemocný :-( . Tak držím palce, ať to zvládnete. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.9.10 11:51

..je to herečka :mrgreen:
Velká chyba je ustupovat a ze školky jí vzít..To je voda na její mlejn.
Vydržet - bud silná..Ty jsi maminka, to zvládneš.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
6.9.10 12:24

holky děkuju :-)
tak jsem si pro ni byla a do svačinky plakala, ale pak dobrý, prý se i zapojovala. No ale má nějakou rýmu zase, tak doufám, že nebude marod, to bychom se z toho asi nedostali :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin