Druhá maturita

4155
3.9.10 16:53

Druhá maturita

Holky mám takový dotaz. Mám maturitu v oboru, který mi je na dvě věci. Teď se ségra rozhoduje, že ona by si chtěla udělat maturitu dálkově. Je možný, abych studovala spolu s ní a udělala si druhou maturitu? V tomhle se vůbec nevyznám, nechám si ráda poradit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Corifeo
3.9.10 17:01

Určitě si můžeš udělat druhou maturitu, taky mám dvě, jednu z gymnázia, která mi taky nebyla moc platná, druhou po ročním studiu obchodní akademie, jen u té druhé už nebyla povinná čeština, takže jsme maturovali jen z odborných a jazyka. Ale je fakt, že to bylo vedeno jako pomaturitní studium, takže počítali s tím, že už jednu máme, proto ta absence češtiny. To druhé maturitní vysvědčení jsme přikládala k žádostem o místo, nikdo se po tom prvním neptal, takže by mělo být plnohodnotné.

• Citovat
  • Upravit
4155
3.9.10 17:12

Díky moc, aspoň vím, že to jde :) Teď ještě najít školu, kde by umožnili dálkové studium :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napřihlášená mati
3.9.10 17:14

jej bacha na podmínky, ono je tohle maturita na dálku většinou myšleno jako nástavba pro absolventů s výučním listem v oboru. Tudíž většina škol vyžaduje už nějaké vzdělání v tom určitém oboru. Záleží na škole, další možnost je přihlásit se (v jiném oboru než člověk má) na klasickou výuku a požádat o individální plán studia s tím že ti maturitu z předmětů, které už máš uznají (čeština, matematika, jazyky)

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená mati
3.9.10 17:16

jen bacha na podmínky, ono je tohle maturita na dálku většinou myšleno jako nástavba pro absolventů s výučním listem v oboru. Tudíž většina škol vyžaduje už nějaké vzdělání v tom určitém oboru. Záleží na škole, další možnost je přihlásit se (v jiném oboru než člověk má) na klasickou výuku a požádat o individální plán studia s tím že ti maturitu z předmětů, které už máš uznají (čeština, matematika, jazyky)

přidávám ještě jednou - nezobrazuje se to nějak celé ..

• Citovat
  • Upravit
7858
3.9.10 17:21

Murko, podle mě naprostý nesmysl. Nikdo se mě nikdy neptal na to, z čeho jsem maturovala :nevim:
Pokud potřebuješ získat nějaké další dovednosti a mít na to papír, tak od toho jsou přece nástavbová studia, kurzy… Je to určitě cílenější a rychlejší…

Když si třeba vezmu, že mám maturitu z gymplu (kde se člověk nenaučí nic :-? ) a chtěla bych dělat účtařinu a hodilo byse mi účetnictví a ekonomika, tak bych určitě nepřemýšlela nad studiem střední ekonomky (ani dálkově) a spíš bych se porozhlédla právě po nástavbě či kurzech.

Můj názor… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená mati
3.9.10 17:29

jde to řešit i jinak (kurzy, rekvalifikace). Nevím jak je to jinde, já mám zkušenost, že takové ty kurzy no name pro většinou zaměstnavatelů nemají váhu. Zrovna co se týče toho účetnictví, tak podle mě má váhu jen kurz se závěrečnou zkouškou od svazu účetních.

• Citovat
  • Upravit
5429
3.9.10 17:53

Dle mých zkušeností má největší váhu zda danou věc umíš či neumíš.Po mě moje maturitní vysvědčení nikdo vidět nechtěl.Věřím,že někde ho můžou chtít vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
3.9.10 18:09

Taky mi to přijde špatně investovaná energie… maturitu máš, tím ukončený určitý stupeň vzdělání a konec. Chceš-li se věnovat jinému oboru, udělej si nějaký rozumný kurz, nástavbu, cokoli - kdybys napsala, co máš na mysli, třeba by tu někdo poradil konkrétněji… Ale do druhé maturity bych fakt nechodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
3.9.10 19:08

souhlasila bych s Vulpes, ja mam taky maturu z gymplu, VS nedokoncenou, a jelikoz jsem se chtela venovat celni deklaraci, udelala jsem si kurz vedeny prislusniky Celni spravy, dostala certifikat a i bez praxe me prijali presne na toto misto.....
jde o to, jaky obor Te zajima a zkusit to resit odbornymi kurzy, pokud v danem oboru takove kurzy jsou, druha maturita mi opravdu prijde zbytecna, to uz bych spise studovala vyssi odbornou skolu a ziskala tak neakademicky titul Dis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.9.10 19:17

Souhlas. Podstatný vždy bylo, že ten canc mám, a to jsem dokonce prolezla úplně jiný světy, co se týče zaměstnání a oborů, a se školou jako takovou to nemá vůbec nic spoelčnýho! Teď akorát študuju dálkově vš, ale jestli to dotáhnu, netuším. Spíš mi jde o to, co jsem se tam dozvěděla než o nějakej canc …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.9.10 19:18
Hanulka82 píše:
souhlasila bych s Vulpes, ja mam taky maturu z gymplu, VS nedokoncenou, a jelikoz jsem se chtela venovat celni deklaraci, udelala jsem si kurz vedeny prislusniky Celni spravy, dostala certifikat a i bez praxe me prijali presne na toto misto.....
jde o to, jaky obor Te zajima a zkusit to resit odbornymi kurzy, pokud v danem oboru takove kurzy jsou, druha maturita mi opravdu prijde zbytecna, to uz bych spise studovala vyssi odbornou skolu a ziskala tak neakademicky titul Dis.

Tak deklaraci jsem dělala shodou okolností taky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
3.9.10 19:56
Emilie píše:
Hanulka82 píše:
jde o to, jaky obor Te zajima a zkusit to resit odbornymi kurzy, pokud v danem oboru takove kurzy jsou, druha maturita mi opravdu prijde zbytecna, to uz bych spise studovala vyssi odbornou skolu a ziskala tak neakademicky titul Dis.
Tak deklaraci jsem dělala shodou okolností taky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:palec: ja tu praci miluju :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.9.10 20:44
Hanulka82 píše:
Emilie píše:
Hanulka82 píše:
Tak deklaraci jsem dělala shodou okolností taky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:palec: ja tu praci miluju :-)

No … dělala jsem i horší … odešla jsem, abych našla tu „svojí“ práci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
3.9.10 20:54

nemyslím si,že je druhá maturita nedůležitá nebo na nic-sama mám gympl a pak pomaturitní geodézii-a ve firmě kde jsme dělala se na to koukalo a měla jsem rozhodně díky tomu víc peněz…takže to není vždy „k ničemu“… :lol: nějakou masérku,účetní si možná rekvalifikací uděláš,ale třeba zeměměřič s tebe nebude.. :wink: škoda,žes nepsala o co vlastně máš zájem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin