Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, ve středu 4.5. nastupuji do nemocnice a 5.5. podstoupim Hysteroskopii a laparku. Chtěla bych si z někým popovídat, kdo prošel stejným operačním výkonem. Jsem nějaká z toho nervózní ještě jsem nebyla na žádné operaci.
Ahoj
já nastupuji v neděli 1.5 do Motola na to samé tak taky budu sledovat zda se někdo ozve .
Já už mám nervy na pochodu ,taky jsem nikdy nic takového nepodstupovala a strach pracuje .
Doufám, že se někdo připojí a bude nám vyprávět jaké to je. Já nastupuji v K.Varech.
Mimi si moc přejem tak doufám, že to k něčemu bude a ihned se zadaří po zákroku.
ahoj holky nebojte se vlka nic, já mám za sebou laparku 3×, 1× s hysteroskopií ![]()
při normálním průběhu a pokud neodstraňují moc srůstů to bolí přiměřeně,zůstane malá jizvička v pupíku a 2-5 dní po zákroku hezky domů a plodit
samozřejmě až po následující MS
držím palce, když tak se ptejte, co vás zajímá
Tak já to mám taky za sebou - kontrolní, jak jsem uvnitř v pořádku, nervozní jsem taky byla a moc… Já mám jen dvě dírky,třetí nebyla potřeba vše bylo OK. Byla jsem v Podolí. Nastoupila jsem v úterý a v pátek jsem šla domů- plazila se - břicho hodně bolelo, ale za 14 dní jsem byla ve školce u dětiček jako na koni.
Ahoj taky jdu na laparku 20/5 teda já už plodit neplánuji,ale lékař by to chtěl vidět vnitřně,něco se mu nezdá,taky nevím do čeho jdu.
Borisku šla jsi po laparce domů na druhý den?Mám doma malého prcka a proto nechci tam být dlouho.
Ostatním držím palce,aby to dopadlo dobře a přeji brzké otěhotnění ![]()
bosorenka píše:
Ahoj taky jdu na laparku 20/5 teda já už plodit neplánuji,ale lékař by to chtěl vidět vnitřně,něco se mu nezdá,taky nevím do čeho jdu.
Borisku šla jsi po laparce domů na druhý den?Mám doma malého prcka a proto nechci tam být dlouho.Ostatním držím palce,aby to dopadlo dobře a přeji brzké otěhotnění
bosorenko,já byla na laparoskopii
a) u mimoděložního těhotenství - to jsem byla hospitalizována asi týden
b) diagnostická - to jsem byla v soukromém zařízení, ráno jsem nastoupila, večer jsem jela domů
c) opět v nemocnici - odstranění vejcovodu, byla jsem tam 5 dní+-
takže dá se být hned doma, ale to fungování kolem dítka bude první dny asi náročné -pokud máš tedy doma raubíře jako já
(já bych si pro jistotu zařídila, ať máš někoho k ruce ty první dny, pokud to půjde)
Ahoj, nebuď nervózní, to bude dobrý…já sice před tím už na operaci byla, ale taky jsem nebyla zrovna v klidu
. Já nastupovala do nemocnice o den dřív. Dělali mi vyšetření krve, pohovor s anesteziologem. Pak mi píchli před operací uklidňovačku a musela jsem ležet, dokud si mě na pokoji nevyzvedli. Jak mě přivezli do předsálí, tak to ze mě nějak spadlo. Ono je to pak rychlé. Když jsem byla na konizaci děložního čípku a po porodu na revizi dělohy, dávali mi narkozu do žíly. U laparky mi dali náhubek a dýchejte. Je fakt, že obojí bylo stejně rychlé. Po laparce jsem se vzbudila na ARU…vozili nás tam všechny, aby aspoň hodinu kontrolovali jak dýcháme a jestli nemáme nějaký potíže. Jizvy mě ani nebolely, to spíš ten plyn, kterýn se nafoukne při operaci břicho…ten mi dal. Nemělo by se určitou dobu po operaci vstávat a sedat. Jenže já chtěla z pooperačního pokoje na svůj nadstandart. Tak se mi ten plyn dostal do ramene a to docela bolí. Za pár dní jsem o jizvách už ani nevěděla. Já byla na laparce kvůli otěhotnění. Aby zkontrolovali, že je vše ok. A bylo
.
Borisko ha ha,mám 8měs couvající klučíka,pak ještě dva rošťáky,ale ty si bere babička na chatu,takže asi 3 dny po zákroku můžu doma odpočívat a nabrat dech,co tě bolelo?Říká se,že bolí žebra od dýchání,jak se do břicha vpouštěl plyn.A jaké jsi měla na diagnostickou laparku předoperační lítačku,chtějí i EKG a RTG plic?Jsem zdravá.
DDarja píše:
Ahoj, nebuď nervózní, to bude dobrý…já sice před tím už na operaci byla, ale taky jsem nebyla zrovna v klidu. Já nastupovala do nemocnice o den dřív. Dělali mi vyšetření krve, pohovor s anesteziologem. Pak mi píchli před operací uklidňovačku a musela jsem ležet, dokud si mě na pokoji nevyzvedli. Jak mě přivezli do předsálí, tak to ze mě nějak spadlo. Ono je to pak rychlé. Když jsem byla na konizaci děložního čípku a po porodu na revizi dělohy, dávali mi narkozu do žíly. U laparky mi dali náhubek a dýchejte. Je fakt, že obojí bylo stejně rychlé. Po laparce jsem se vzbudila na ARU…vozili nás tam všechny, aby aspoň hodinu kontrolovali jak dýcháme a jestli nemáme nějaký potíže. Jizvy mě ani nebolely, to spíš ten plyn, kterýn se nafoukne při operaci břicho…ten mi dal. Nemělo by se určitou dobu po operaci vstávat a sedat. Jenže já chtěla z pooperačního pokoje na svůj nadstandart. Tak se mi ten plyn dostal do ramene a to docela bolí. Za pár dní jsem o jizvách už ani nevěděla. Já byla na laparce kvůli otěhotnění. Aby zkontrolovali, že je vše ok. A bylo
.
byla jsem na revizi a taky byla uspávačka přes náhubek,ale i tak strach,i když jsem zdravotnice tak se třepu strachy,v práci pořád uklidňujeme pacienty a nakonec kdo uklidní mě,jsem horší než naši pacienti ![]()
bosorenka píše:DDarja píše:byla jsem na revizi a taky byla uspávačka přes náhubek,ale i tak strach,i když jsem zdravotnice tak se třepu strachy,v práci pořád uklidňujeme pacienty a nakonec kdo uklidní mě,jsem horší než naši pacienti
Ahoj, nebuď nervózní, to bude dobrý…já sice před tím už na operaci byla, ale taky jsem nebyla zrovna v klidu. Já nastupovala do nemocnice o den dřív. Dělali mi vyšetření krve, pohovor s anesteziologem. Pak mi píchli před operací uklidňovačku a musela jsem ležet, dokud si mě na pokoji nevyzvedli. Jak mě přivezli do předsálí, tak to ze mě nějak spadlo. Ono je to pak rychlé. Když jsem byla na konizaci děložního čípku a po porodu na revizi dělohy, dávali mi narkozu do žíly. U laparky mi dali náhubek a dýchejte. Je fakt, že obojí bylo stejně rychlé. Po laparce jsem se vzbudila na ARU…vozili nás tam všechny, aby aspoň hodinu kontrolovali jak dýcháme a jestli nemáme nějaký potíže. Jizvy mě ani nebolely, to spíš ten plyn, kterýn se nafoukne při operaci břicho…ten mi dal. Nemělo by se určitou dobu po operaci vstávat a sedat. Jenže já chtěla z pooperačního pokoje na svůj nadstandart. Tak se mi ten plyn dostal do ramene a to docela bolí. Za pár dní jsem o jizvách už ani nevěděla. Já byla na laparce kvůli otěhotnění. Aby zkontrolovali, že je vše ok. A bylo
.
po mě chtěli EKG a krev, rtg plic naštěstí ne
mě jednou dali nějaký oblbující prášek až pak narkózu ![]()
ano mě trochu pak píchalo na hrudi, špatně mi z narkózy naštěstí nebylo ani jednou, a to jsem byla už 5× - z toho 2× na punkci vajec po IVF
ono se říká, že zdravotníci jsou nejhorší pacienti ![]()
jo a jak pak z vás leze plyn, tak se prdí o stošet - sestřičky na oddělení - tak co, plyny odcházejí? ![]()
Tak po mě chtěli taky EKG a krev,potom jsem ještě vyfasovala kompresní punčochy,to při obou LSK,co jsem podstoupila.Narkózy v poho až na tu poslední,byla během roku šestá,takže asi tělo hlásilo,že už toho má dost.Potom jen ten plyn.Při první to bylo v poho,při druhé se mi to vrazilo do ramene,bolest slušná.Při obou jsem šla domů pátý den po operaci a to jsem měla při první rozrušování srůstů se 4× pertubací a při druhé drén přes celý břicho,takže si myslím,že pokud se jen podívají a nebudou nic řezat,půjdeš domů mnohem dřív.
Jaruše píše:
Tak po mě chtěli taky EKG a krev,potom jsem ještě vyfasovala kompresní punčochy,to při obou LSK,co jsem podstoupila.Narkózy v poho až na tu poslední,byla během roku šestá,takže asi tělo hlásilo,že už toho má dost.Potom jen ten plyn.Při první to bylo v poho,při druhé se mi to vrazilo do ramene,bolest slušná.Při obou jsem šla domů pátý den po operaci a to jsem měla při první rozrušování srůstů se 4× pertubací a při druhé drén přes celý břicho,takže si myslím,že pokud se jen podívají a nebudou nic řezat,půjdeš domů mnohem dřív.
s tím odchodem domů to zní dobře
božínku taky jsi už toho zažila,holky jste moc statečné,já tohle fakt neznám,vždy jsem otěhotněla hned,ale něco tam bude špatně,takže říkal,že koukne a když tam něco bude tak to spraví,bude mi to operovat můj gynekolog,což mě uklidňuje