Hysteroskopie s abrazí

Sindarela
26.9.08 15:17

Hysteroskopie s abrazí

Tak jsem tu opět se svým, teď už správným, dotazem. Ráda bych se zeptala, jestli jste někdy některá byla na hysteroskopii, je to nějaké vyšetření dělohy, provádí se v narkóze.
Doporučili mi ho přímo v nemocnici, ale můj dr. se na to netváří, spíš se mu to nezdá. Ještě se mi vysmál. Připadal mi, že jednal docela arogantně. Jde o to, že mám už půl roku velice silnou MS, ale dr. mi chce napsat jen HA, že se to tím spraví. To není poprvé. Stalo se mi to i po prvním porodu, také byla MS silná a také mi předepsal HA, ale nespravilo se to. Teď po 2. těhotenství je to také a snad ještě trochu víc silnější, takže se spoléhat na nějakou HA opravdu nechci. Konečně mi nabídl někdo něco víc. Ráda bych do budoucna ještě aspoň třetí miminko. Není zákrok škodlivý? Ale to by mi nejspíš v nemocnici řekli. O tom nepadlo ani slovo. Máte někdo zkušenosti?

Děkuji Vám Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
26.9.08 16:18

Já bych určo zkusila nejdřív tu HA. Pokud nekrvácíš mimo MS (jen při MS ale silně) tak je spíš záležitost hormonální, než co jiného a nějakým zákrokem se to nezpraví.
Pokud se týče doporučení lékařů z nemocnice, musíš brát v potaz, že víc než cokoliv jiného, si chtějí zaoperovat (skutečně je tomu tak). Tvůj osud po operaci je už nezajímá, stejně tě vrátí do péče spád. gynekologa, ať už ti pomůžou, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
26.9.08 22:44

To je zajímavé. Tak už opravdu nevím, co mám dělat. Tu HA jsem brala několikrát. Nejen, že to má vedlejší účinky, aspoň na mě jo, ale hlavně se mi to po vysazení zase vrátí. Chci být normální i bez HA, jako dřív.

• Citovat
  • Upravit
354
26.9.08 23:10

Já jsem toto vyšetření podstoupila po samovolém potratu v 7tt. Doporučili mi ho v nemocnici po provedené revizi, aby se zjistila případná příčina potratu. Během vyšetření v narkóze zavedou do dělohy kameru a dělohu prohlídnou, zda je v pořádku. Vyšetření bylo rychlé a šetrné. V mém případě nebyl nalezen žádný problém, asi za 3 měsíce jsem znovu otěhotněla a po bezproblémovém těhotenství mám zdravé miminko. Vyšetření nelituji, byla jsem pak klidnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.9.08 23:50

Ahoj Sindarelo!

Ja jsem hysteroskopii podstoupila take, pred par mesici. Bylo to z duvodu opakovanych potratu. Jde opravdu o to, ze se „do tebe“ divaji, zda-li neni poskozena deloha, nejsou tam nejake srusty ci jine problemy atd. Vysetreni je bezne a rychle, nemusis mit strach. Jsi pod narkozou (jen velmi kratkou dobu) a kdyz se probudis, nic te neboli, maximalne trosku bricho jako pri MS.

Nemam tuseni, zda-li muze pomoct odhalit pricinu tve silne MS, ale pokud ti to nektery dr. zduvodnil, ze ano, tak proc ne.
Zkousela jsi pit kontryhelovy caj? Je na vsechny zenske problemy, bolestivou a silnou MS apod. Jestli ne, zkus ho pit.
Hodne stesti, Jana.

• Citovat
  • Upravit
20840
27.9.08 08:13

Ahoj, já jsem měla po porodu taky velice silnou MS, mohl za to polyp na děloze - Dr. to zjistovala UTZ a pak me prave poslala na hysteroskopii. Takze u me to prave nebyla hormonalni zalezitost…
Koukal na tebe tvuj Dr. UTZ? Nebo ti jen bez vysetreni navrhl tu HA?
Ja bych na hysteroskopii sla, jestli je nekde nejaky problem, tak by na to prisli.
Drzm pesti, aby to bylo co nejdriv v poradku.

PS: Ja na tom zakroku nakonec nebyla, polyp se ztratil sam pri MS - prisli na to v nemnocnici kontrolou UTZ pred zakrokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
27.9.08 14:44

Ahoj holky, konečně někdo, kdo mě podpořil. Moc Vám za to děkuji. I manžel je pro. Takže ještě jednou díky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.9.08 17:21

Zdravím. Na hysteroskopii jsem byla 22.9.08. Je to jen malý zákrok v narkoze, cca 15 min. Poté to není bolestivé a jen několik dnů se špiní. Mě osobně pomohl. Opravdu se není čeho bát. A mimochodem. Takto arogantního lékaře bych změnila. Pa a hodně štěstí. Jary

• Citovat
  • Upravit
2
26.1.24 18:02

Krvácení

Ahojte holky, 17.1 jsem byla na zákroku (abraze, hysteroskopie). Ze zákroku jsem odcházela bez bolesti a se špiněním. 9 dní po zákroku stále lehce krvácím a sem tam mám i bolesti. Má někdo stejný průběh jako já, nebo je to nezvyklé? Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí