Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky potřebuju rady jak do malé dostat ibalgin sirup, vytlačí mi to koutkem. Nevím jestli to můžu smíchat s mlékem, prý né že to nemá pak účinek? Poradíte, děkuji… ![]()
Já malé podávám léky injekční stříkačkou, položím ji na postel, stříknu jí to do pusu, trochu dál a dám zadudlat dudana.
ja měla taky problem s leky, tak jsem malemu davala po malych douscich na lzičce a pak jsem mu to dala zapit trochou prevarene vody, je stale plne kojeny
zasednu, zablokuju ruce nohy. Chytnu „v pantech“ a stříkačkou dávám do místa mezi zuby a tvář dozadu - po částech samozřejmě, postupně.
Ibalgin SUS je vcelku hnus, ten mi holky moc neberou. U nás letí Nurofen a Panadol (když neni domluva, tak čípky, podle věku tablety - někdo je kupuje rovnou a rozdrtí na lžičku do trochy vody)
Zaměň Ibalgin za BRUFEN SIRUP,ten je moc dobrý a náš malý,který se také bránil,ho pod názvem ,,meducínka,, krasně a hlavně dobrovolně papká… Papapa Lambi
Tak u 1. dcery jsem neměla šanci dostat do ní jakoukoliv cestou žádný sirup. Všechno úspěšně blila. Takže teploty jsme řešili čípky do zadečku.