Zlobi kasel, davat kapky?

381
13.3.10 13:13

Zlobi kasel,davat kapky?

Ahoj,ve ctvrtek jsem byla u mudr.,ponevadz mel maly rymu,takovou,ze nemohl ani jist,napsala mu Pamycon,Fenistil,teplotu nema,ale zacal kaslat hned v patek,ale teda hooodne,kasel vypadal suchy,tak jsem volala mudr.a ta mi rekla at mu koupim Ditustat,ma 5mesicu,cca 8kg,dnes vykaslal i hleny,tak nevim,jestli mu mam ten Ditustat davat,je tam napsano,ze se nesmi podavat pri zahleneni,mate s temito kapky nekdo zkusenosti u tak maleho mimi? :nevim: Jak dlouho to trva,ja uz tri noci s prckem nespim :cry: ,je mi ho broucka lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
13.3.10 13:32

S Ditustatem ti neporadím, ale to, že vykašlává hleny, si myslím, že je dobře, že se tím čistí. Vím, že je to nepříjemné, ale snad mu bude brzy líp. My máme zase opačný problém - Anežka moc nekašle a už ani nesmrká, ale zahleněná je dost, tak mám obavy, jak dopadneme na kontrole, už je dva týdny doma. Tak ať jste brzy v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
13.3.10 13:43

ahoj
tak ja male davam Ditustat ale ten je na drazdivy kasel.Pokud je zahleneny tak davat nejake kapky nebo sirup na odhleneni..Ja myslim ted zrovna nedavno davala mucosolvan sirup junior.
Jinak mala byla pred mesicem nemocna,trvalo to tyden,kaslala tak ze se az dusila a ja skoro kazdy jeji kasel obrecela jak mi ji bylo lito.
jinak mi mudra poradila na noc davat fenistil kapky(cca 1hodku pred spanim na uklidneni) a pokud to nepomahalo tak jsem ji jeste dala Sinecod sirup(je sice od 3let ale mohla jsem ji dat polovicni davku).
muzu rict ze to opravdu pomohlo a mala spinkala celou noc.
Jinak sinecod jeste existuje asi kapky a ty muzou i male detatka
jo a jeste nedavej cokoliv na odhleneni pred spanim,protoze po cemkoliv na odhleneni ti bude kaslat tak aby se vyspinkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
13.3.10 14:20

Ahoj,
zrovna resime to same, obe deti kaslou, pres den davam prospan, muzou ho i miminka a na noc davam ditustat, na sklidneni kasle. Lek na vykaslavani hlenu by se mel davat naposledy 4 hodiny nez jde dite spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
13.3.10 14:23

Holky uz at je leto,tady to nachlazeni je neprijemne,on je maly takovy dobracek-kychne,psikne,prcne-jeste je schopen si ublinknout a to vse v tesnem zavesu za sebou a nakonec se tomu zasmeje.
Taminko vubec se nedivim,ze jsi to obrecela,mme ted do smichu taky neni.
Zkusim mu ten Ditustat dat tri dny,jak je tam psano,v utery jdem k mudr.na ockovani Pneumokoka(snad mu ho bude moci dat)a na noc mu dam ten Fenistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
13.3.10 15:24

já si na kašel nemůžu vynachválit jitrocelový sirup od mucoplantu, jsou to jen bylinky, je fakt perfektní a dělají i na noc na uklidnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
13.3.10 15:57

hlavne at je drobeckovi co nejdrive lepe.
a teda jsem zvedava jestli ho naockuji,on je organismum oslabeny tak aby mu po ockovani nebylo jeste hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
13.3.10 20:00

S kapkami neporadím,ale jedna babská rada, dej na noc k postýlce na drobno nakrájenou cibuli,výpary působí na hleny a dítě lépe dýchá a tím i spinká. Funguje to na rýmu i kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
13.3.10 21:47

Hlavně hodně odsávej z nosánku, pokud má ještě rýmu, ať se mu to nevrazí do oušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
13.3.10 23:16

Tak mam pocit,ze do neho porad cpu cely den jen nejake kapky,ale tato noc je teda nejhorsi,spi jen v naruci,tak se s babickou stridame,dala jsem pod matraci polstar,aby mel podeprenou hlavu,ale stejne nemuze dychat :cry: ,ja uz to mam taky,krk v jednom ohni,takze se lecime oba,navic kojim,vzala jsem si paralen,tak to snad nevadi.
Zkousela jsem odsavat,ale teda se mi nezdarilo,na to asi nemam nervy,cely zrudnul a pul hodky jsem uklidnovala,to jsem mu do nosu dala tak 3cm hadicky :nevim: ,s odsavackou si nevim rady,mam tu do ust-sani.

Boze tak dnesni noc jsem taky zacala brekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
14.3.10 07:54

Jestli je to možné, mazala bych koupit odsávačku na vysavač. Dobře odsátý nosánek je totiž asi základ při všech rýmách a následném kašli. Malá má teď totéž - takže - odsávám - dávám Fenistil kapky a Ditustat 3× denně. Dr. říkala, že u takových prcků trvá rýma i tři týdny, než se všechno zklidní. Na noc větrám, věsím mokré pleny, máme zvedlou postýlku. Přes den víc nosím a dávám do lehátka - hlava výš je dobře. Ven beru, když nemá teplotu - studený vzduch uklidňuje sliznice. A ještě mažu prsíčka, ramínka a plosky nohou tymiánovou mastí od Justu a stříkám Eucasol.
A už mi z toho hrabe:-)))

Ať jste co nejdřív fit, u těhle prdíků malých je to fakt na bednu.
 et

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
14.3.10 08:35

ano odsavacku na vysavac a vubec se to nedava DO nosu ale K nosu.
Jinak matraci je dobre hodne podlozit protoze jakmile polozis dite na rovne tak ho natahuje na kaslani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
14.3.10 10:09

Slava,uz je den :dance: ,Cancerko,na noc jsem dala nakrajenou cibuli a dobry,myslim,ze dychal lip.

Eterko,kolik je prteti?Jinak to same delam-vetram,vlhcim vzduch,podkladam matraci-pres den je v lehatku,vice chovam,kapu Pamycon,Ditustat,jinak ten Fenistil jsem jeste nedala,ale na vecer mu ho dam taky.Jo a jeste strikam Vincentku.Ten Eucasol me zaujal,ale docela drahy,popremyslim.

Jinak mudr.mi rekla ze tu odsavacu na ustni sani muzu dat pry kam az se dostanu,ze mu to neublizi,ale je to teror,ja myslim,ze ty 3 cm stacily bohate,plakal bolesti az az,ale soplik sel ven malo,tak jak kdyz vytru stetickou.Mrknu na tu na vysavac.

Noc byla priserna,ponevadz ja jsem si hlupacka nalila do nosu Vincentku-silny mineral-JOD,mam v zacatku vysetreni hyperfunkci stitne zlazy,proste jsem si neuvedomila,ze jod to vse zhorsi-otekla mi stitna zlaza dovnitr do krku,takze zatimco kolem 3rano maly konecne klidne spal,ja litala jak Saxana a premyslela,jestli zavolat zachranku,nebo vydrzet-no jako kdyz vas nekdo chce uskrtit,nastesti se nepodarilo.

Holky dekuju vsem za informace,peclive studuju,jsem rada,ze je nas vic-i kdyz radsi at jsme zdravi.Snad to dnes bude lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
14.3.10 10:17

Culíčku:-), Rose je půl roku. Eucasol je drahej, ale super. Ještě jsem někde zahlídla jiný spray tuším, že se jmonoval „Jasánek“ - ale to není stopro informace. Odsávačka se pouze přiloží k nosní dírce a vysavač je zapnutý na nejmenší výkon, ale tahá to super. S tou obyč se to prostě nedá srovnat.
A Fenistil chválím, snižuje otok sliznic a tlumí právě to dráždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
14.3.10 17:00

Ja mu chtela ten Fenistil dat na noc,ale malej usnul docela rychle,pak kaslal,kaslal,vrtel se,mrcel,ale porad byl v takovem polospanku,jak hadrovy panacek,kdyz jsem ho zvedala,trosku s nim pohybovala,oci vubec neotevrel,ve 21usnul,v 5rano jsem kojila,to porad napul spal a az v 9:30se probudil.Tak jsem si rikala,ze tam je napsano-vetsi spavost-u toho Fenistilu,no mam strach,aby
se mi nekdy probudil :-?.

On ted vubec vic spi,i pres den,nastesti i vic pije,tak jsem klidna,kdyby nejed,to bych mela obavy.

Co vase prte?Koupete,kdyz je nemocny?Ja teda koupu ob den,takove 5minutovky,jinak ven nechodime,jen vetram,ponevadz mne jeste taky neni dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí