Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám prozbu. Můj syn měl v 10 měsích šestou nemoc. Teď je mu rok a půl.Mohl by chytit znova šestou nemoc,kdyby byl v kontaktu s někým kdo má právě probíhající příznaky(už jen kopřivka).Díky.
Teoreticky ne, prakticky těžko říct
Znám i lidi, co měli 2× neštovice ![]()
Souhlasím s Anguo,člověk nikdy neví ![]()
Ale já jsem o 5.a 6.nemoci četla,říkala mi to i doktorka,že je infekční jen před vypuknutím vyrážky.Ve stadiu vyrážky už ne.Naše Emička měla 5.nemoc.
No teoreticky by neměl…to si odbyl jednou a měl by být klid…
ale přesně–člověk nikdy neví ![]()
zrovna sesta nemoc se opakovat muze, treba jako spala, Andrejka mela sestou uz dvakrat, ale podruhe uz lehci prubeh, ale je to nakazlive jen do te doby nez se objevi vyrazka, pak uz ne
Jee tak to je otazka presne pro nas…Nas malej mel sestou nemoc asi v 7mes. a ted ve 2letech to vypada zase tak,akorat teda nemel horecky,ale teploty a dneska se osypal…
Já se Dr. na to ptala, protože ji měl nedávno syn a dceři jsou už skoro 4 roky. Dr. mi řekla, že 6. nemoc se vyskytuje u dětí do 3 let - tudíž se může i opakovat, ale jelikož už měla dcera 3 roky, tak že ji od syna už nechytne.
Pett,není to narážka,ale já bych nebrala nic absolutně.
Naše Emička měla v 5 měsícíh 5.nemoc - nemoc převážně školkových a školních dětí,u kojenců atypická.Tak mi to řekla doktorka.Taky byla sama překvapená z toho,že má Emička 5.nemoc,čekali jsme šestou.
Od Adámka to rozhodně nechytla,ten nic takového neprodělal.
Jana206 - jasně, nic není asi nemožné.
Naštěstí to dcerka opravdu nechytla a to si spolu kolikrát hráli a byli spolu v kontaktu. Tak je možné, že jsme měli jen štěstí. ![]()
Ahoj maminky… právě u nás probíhá 6tá nemoc. Máme po horečkách a jsme druhý den osypaní. Chtěla bych se zeptat, jak dlouho osypání vydrží a jestli myslíte, že bych mohla už v pondělí s prckem na plavání (slaná voda). Prý když už má dítě vyrážku, tak infekční není, ale u doktorky jsme nebyli, tak nevím, co tak radí.. prosím poraďte.. děkuji ![]()