Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky ze včerejška na dnešek mě chytl nehorázně zub, celých 6 hodin od 1 od rána jsem nemohla nic, jen s brekem přemýšlet co dělat aby mě to přestalo a já mohlá jít v klidu spát
a to jsem každý týden u zubaře! Nic nepomohlo a já bežela hnedkom ráno do lékarny, kde jsme vzala íbalgin, jenže mam tedkom strach že jeden prášek v 9 měsíci může nějak ublížit, máte někdo nějaký zkušenosti už s ibaginem v 9 měsíci, at můžu být celkem v klidu, vím že aspon tedkom radši budu trpět než žrát nějaký prášky,
prosím napište někdo děkuji ![]()
Já myslim že jeden ibalgin v 9 měsíci ti fakt nic neudělá, vůbec to neřeš! pro klid duše si kup paralen a zobni si, stres z bolesti je pro mimčo horší:)
V třetím trimestru nesmíš brufen!
Látka obsažená v brufenu pomáhá po narození dítěti uzavřít dučej, tj kdyby se začla zavírat v děloze, tak se dít udusí.
Chytli mě v třetím trimestru zuby, několikrát denně jsem je čistila, brala jsem dva paraleny naráz (ne že by bolest zmizela, ale otupěla) a chladila jsem gelovým polštářkem z mražáku. A toužila po brufenu. A po porodu, když mě to chytlo znovu, tak jsem brufen vzala a nepomohl ![]()
Ahoj…do Ibalginu bych nešla. Jsem ve 32tt a mám časté bolení kyčlů a doktorka mi povolila Paralen…vím že není tak zabírající jako Ibalgin, ale aspoň trochu pomůže…v těhotenství je to jeden z mála prášků, který je povolený.
A to tě nenapadlo podívat se do příbalového letáku???
ten papírek tam není aby platíčka nechrastily. tam je jasně napsané že ve 3. trimestru se nesmí! příště se radši poraď s lékárnicí. můžeš např. Paralen
Příspěvek upraven 20.04.13 v 11:06
Radši bych si dala Paralen. Ten jsem měla od Dr. povolený. Mohla jsem si vzít jeden denně.
U Ibalginu jsem slyšela víc názorů. Někdo říká, že se nesmí v žádném případě ani v těhu ani při kojení. Mě ho pak jeden Dr. povolil v době kojení, já jsem se stejně radši řídila tím, že se nesmí.
Ježiš nestrašte jí, samozřejmě že se nesmí, ale dučej se mimču po jednom prášku neuzavře! už sis ho vzala a je to. jeden fakt neuškodí!
@Aspera píše:
Radši bych si dala Paralen. Ten jsem měla od Dr. povolený. Mohla jsem si vzít jeden denně.
U Ibalginu jsem slyšela víc názorů. Někdo říká, že se nesmí v žádném případě ani v těhu ani při kojení. Mě ho pak jeden Dr. povolil v době kojení, já jsem se stejně radši řídila tím, že se nesmí.
Smí se v druhém trimestru. Při kojení by to měl být lék první volby (informace dle Státního ústavu pro kontrolu léčiv (www. sukl. cz)
Mě řekla jak obvoďačka, tak moje gynekoložka a i v poradně v porodnici že Ibalgin rozhodně ne… budeš si muset vzít Paralen, ten se smí a nějak to vydržet.
@Alyss1 píše:
Ježiš nestrašte jí, samozřejmě že se nesmí, ale dučej se mimču po jednom prášku neuzavře! už sis ho vzala a je to. jeden fakt neuškodí!
máš věšteckou kouli? By se mi taky šikla. Pouze píšu, proč se nesmí brát brufen a co může způsobit, to není strašení, ale holá fakta
@Gladys já nemám ibalgin ráda ani mimo těhu, většinou mi nesedne, takže radši ten paralen.
@Gladys taky si říkám, že je fajn, že vyvěští, že je všechno v pořádku… ![]()
I tak děkuji, jeden stačil a končim…samozřejmě, a lékarnice jsme se sama ptala jinak nejsme tak blbá abych si koupila krabičku a spěchala si ho hnedkom lupnout když mi sama ta lekarnice řekla že ibalgin způsobuje přenášení a tot vše, jinak bych si ho nekoupila…stim jasná
noo jeden snad nic neuděla, i tak děkuji holky… ![]()
Jeden prášek nic neudělá. V těch letácích je to napsaný proto, aby to do sebe matky nervaly pro kdejaký píchnutí obden. Kamarádku chytli záda, nemohla ani vstát z postele, byla myslím 35tt a nic se malému nestalo a je to normální a zdravé dítě ![]()