Ibalgin v 9. měsíci

20.4.13 11:01

Ibalgin v 9 měsíci

Holky ze včerejška na dnešek mě chytl nehorázně zub, celých 6 hodin od 1 od rána jsem nemohla nic, jen s brekem přemýšlet co dělat aby mě to přestalo a já mohlá jít v klidu spát :( a to jsem každý týden u zubaře! Nic nepomohlo a já bežela hnedkom ráno do lékarny, kde jsme vzala íbalgin, jenže mam tedkom strach že jeden prášek v 9 měsíci může nějak ublížit, máte někdo nějaký zkušenosti už s ibaginem v 9 měsíci, at můžu být celkem v klidu, vím že aspon tedkom radši budu trpět než žrát nějaký prášky, :( prosím napište někdo děkuji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
20.4.13 11:03

Já myslim že jeden ibalgin v 9 měsíci ti fakt nic neudělá, vůbec to neřeš! pro klid duše si kup paralen a zobni si, stres z bolesti je pro mimčo horší:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.4.13 11:04

V třetím trimestru nesmíš brufen!
Látka obsažená v brufenu pomáhá po narození dítěti uzavřít dučej, tj kdyby se začla zavírat v děloze, tak se dít udusí.

Chytli mě v třetím trimestru zuby, několikrát denně jsem je čistila, brala jsem dva paraleny naráz (ne že by bolest zmizela, ale otupěla) a chladila jsem gelovým polštářkem z mražáku. A toužila po brufenu. A po porodu, když mě to chytlo znovu, tak jsem brufen vzala a nepomohl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
20.4.13 11:04

Ahoj…do Ibalginu bych nešla. Jsem ve 32tt a mám časté bolení kyčlů a doktorka mi povolila Paralen…vím že není tak zabírající jako Ibalgin, ale aspoň trochu pomůže…v těhotenství je to jeden z mála prášků, který je povolený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.4.13 11:05

A to tě nenapadlo podívat se do příbalového letáku??? 8o ten papírek tam není aby platíčka nechrastily. tam je jasně napsané že ve 3. trimestru se nesmí! příště se radši poraď s lékárnicí. můžeš např. Paralen

Příspěvek upraven 20.04.13 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
20.4.13 11:06

Radši bych si dala Paralen. Ten jsem měla od Dr. povolený. Mohla jsem si vzít jeden denně.
U Ibalginu jsem slyšela víc názorů. Někdo říká, že se nesmí v žádném případě ani v těhu ani při kojení. Mě ho pak jeden Dr. povolil v době kojení, já jsem se stejně radši řídila tím, že se nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
20.4.13 11:07

Ježiš nestrašte jí, samozřejmě že se nesmí, ale dučej se mimču po jednom prášku neuzavře! už sis ho vzala a je to. jeden fakt neuškodí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.4.13 11:08
@Aspera píše:
Radši bych si dala Paralen. Ten jsem měla od Dr. povolený. Mohla jsem si vzít jeden denně.
U Ibalginu jsem slyšela víc názorů. Někdo říká, že se nesmí v žádném případě ani v těhu ani při kojení. Mě ho pak jeden Dr. povolil v době kojení, já jsem se stejně radši řídila tím, že se nesmí.

Smí se v druhém trimestru. Při kojení by to měl být lék první volby (informace dle Státního ústavu pro kontrolu léčiv (www. sukl. cz)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.4.13 11:09

Jednorazove nevadi, miminu se nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
20.4.13 11:09

Mě řekla jak obvoďačka, tak moje gynekoložka a i v poradně v porodnici že Ibalgin rozhodně ne… budeš si muset vzít Paralen, ten se smí a nějak to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.4.13 11:10
@Alyss1 píše:
Ježiš nestrašte jí, samozřejmě že se nesmí, ale dučej se mimču po jednom prášku neuzavře! už sis ho vzala a je to. jeden fakt neuškodí!

máš věšteckou kouli? By se mi taky šikla. Pouze píšu, proč se nesmí brát brufen a co může způsobit, to není strašení, ale holá fakta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
20.4.13 11:11

@Gladys já nemám ibalgin ráda ani mimo těhu, většinou mi nesedne, takže radši ten paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.4.13 11:14

@Gladys taky si říkám, že je fajn, že vyvěští, že je všechno v pořádku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.13 11:19

I tak děkuji, jeden stačil a končim…samozřejmě, a lékarnice jsme se sama ptala jinak nejsme tak blbá abych si koupila krabičku a spěchala si ho hnedkom lupnout když mi sama ta lekarnice řekla že ibalgin způsobuje přenášení a tot vše, jinak bych si ho nekoupila…stim jasná :) noo jeden snad nic neuděla, i tak děkuji holky… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
976
20.4.13 11:20

Jeden prášek nic neudělá. V těch letácích je to napsaný proto, aby to do sebe matky nervaly pro kdejaký píchnutí obden. Kamarádku chytli záda, nemohla ani vstát z postele, byla myslím 35tt a nic se malému nestalo a je to normální a zdravé dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí