Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krásný den maminky…jsem právě asi na začátku 7tt. (přesně asi tak 6+1) a mám za sebou léčbu buněčné imunity, díky které jsme ani nemohli otěhotnět, potom jsme díky inseminaci otěhotněli, ale hned o mimi přišli, ale podruhé již byla imunita pryč a mám krásnou roční holčičku…Teď jsem ale nečekaně a bez pomoci lékařů otěhotněla, ale se tředy na čtvrtek mně začalo bolet v podbřišku a bolí neustále, včera jsem měla ráno najednou slabší těhotenský test, tak jsem letěla na gyndu, co se děje a podle doktora nic špatného nenašel…ale nenašel ani srdíčko…hodně maminek píše, že srdíčko bylo už dávno a my na 6+0 nic. Beru utrogestan a prednison 5 mg a díky citlivému bříšku mám docela strach, aby mě alergie nepřipravila o dalšího mimíska…přišel mi teď totiž výsledek z Pha, že jsem opět pozitivní, i když jen slabě…
Neprošel jste někdo něčím podobným? Děkuju
Pokud bereš Prednison 5 mg, tak by to mohlo být o. k. držím palce:) Jak jsi léčila imunitu?
@Jendice1, tímto jsem si neprošla, to neporadím, ale ani u jednoho těhotenství jsem srdíčko v 6+0 neměla.. Vždy až o týden později v 8.tt. Držím palce!
Držím palečky
a neboj na srdíčko v 6tt je ještě čas, vetšinou bývá o týden dva později
hlavně nic netahej a snaž se odpočívat ![]()
Ahoj. Po odběrech jsme šli do dalšího nativu. Z nativu čekáme holčičku. Výsledek odběru byl v době, kdy bylo po OPU. Byl to nejhorší výsledek, který jsem za 2 a půl roku sledování BI měla. Z šoku z výsledku jsem si druhý den dělala testítk, který byl pozitivní. TP máme na neděli.
To srdíčko ale fakt nemůže být dřív jak 5+6, zhruba… byla jsem těhotná po ivf, tam se to kontroluje ultrazvukem a přesně víš dobu otěhotnění… a nevím o nikom, komu by to bylo vidět dřív. Ani slabšího testu se nelekej, měla jsem ho slabší v 9. týdnu s dvojčaty (než na začátku), vše bylo ok.
@Susan23 píše:
Pokud bereš Prednison 5 mg, tak by to mohlo být o. k. držím palce:) Jak jsi léčila imunitu?
Děkuju. No právě prednisonem, ale brala jsem jej před těhu, ale teď jsem jej začala brát až po zjištění těhu a to my na imunologii řekli, že se ta imunita už v těhu nevyléčí, jen před těhu, takže doporučený je nadále prenison a kondom. styk…na utz jdu v úterý 23.4. Tak jsem zvědavá…
@Capelucita píše:
Ahoj. Po odběrech jsme šli do dalšího nativu. Z nativu čekáme holčičku. Výsledek odběru byl v době, kdy bylo po OPU. Byl to nejhorší výsledek, který jsem za 2 a půl roku sledování BI měla. Z šoku z výsledku jsem si druhý den dělala testítk, který byl pozitivní. TP máme na neděli.
To je krásná zpráva, moc gratuluji, tak si tedy taky budu držet pěsti, jen takovou bolest v podbřišku neznám…a to mám už jedno těhu za sebou a i porod, takže vím, jak co umí bolet…
no uvidíme tedy;)
@fialína píše:
To srdíčko ale fakt nemůže být dřív jak 5+6, zhruba… byla jsem těhotná po ivf, tam se to kontroluje ultrazvukem a přesně víš dobu otěhotnění… a nevím o nikom, komu by to bylo vidět dřív. Ani slabšího testu se nelekej, měla jsem ho slabší v 9. týdnu s dvojčaty (než na začátku), vše bylo ok.
No já jsem ten samý test měla totiž v po silný a ve čtvrtek najednou slabý..v noci jsem nosila malou a nosím neustále, takže je těžké se teď šetřit…v úterý jdu znovu na utz, tak snad tam budou jen pozitivní zprávy…opravdu jsem se lekla a ta zpráva z Prahy, že imunitu mám mi samo taky moc nepomohlo;)