Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak mě doktorka řekla, že tyhle váhový odhady jsou nepřesný, myslím, že spousta maminek tady řekne, že jim u porodu odhadovali váhu miminka třeba 5kg a mimčo nakonec mělo míň - nebo naopak víc. Moc bych se s tím nestresovala, pokud jíš normálně, přibíráš a nehubneš, tak s tím asi moc nenaděláš
hlavně žádnej stres ![]()
@dandysek no já bohužel přibírám víc jak bych chtěla…prý nejde o jídlo ale o funkčnost placenty…No nic, asi to tedy řešit nebudu.
děkuji:)
Není za co, vůbec jsem neporadila. Tak ať se daří a mimčo se dobře vyvíjí ![]()
Tyhle odhady jsou akorát o nervy. Já tohle měla kolem 32tt, doktorka taky plašila, že malá je menší než má být, tak mě poslala na kontrolní utz ještě do porodnice. Tam jsem šla hned druhý den a tam mi zase řekli, že malá je v normě, naopak že je trochu větší, tak si pak vyber
Hodně záleží na doktorovi, na daném přístroji a celkově v tomto týdnu se už prostě miminko špatně měří, nedělej si z toho hlavu. Sladké bych kvůli tomu nejedla, to miminku nic nedá, spíš se zaměř na vyvážený jídelníček, jez pravidelně, hodně ovoce a zeleniny a buď v klidu. Odhady se mohou dost lišit, odchylka může být až půl kg ![]()
1400gr mi nepřijde zase tak málo, já bych se ničím navíc nedopovala, pokud je vše ostatní v pořádku
Tak jsem spíše už 32tt, jelikož jsem 31+5. Já si myslím, že tenm cukr není moc dobrý když pak sebou hrozně hází, navíc cukru teď jím dost protože mi chutná, ale prý nemůžu srovnávat sladký a tento hroznový cukr. Tak moc děkuji za uklidnění, chtělo se mi brečet, že miminko je pozadu:(
@bara 1 tak bude mít při porodu 3 kila a né 3,5
a to se říká kdoví jestli, bude to OK ![]()
@archienka1
děkuji…no na jednu stranu rodit o 500g menší mimi je asi taky znát…
snad to teda dožene
Pred porodem byl vahovy odhad 2900 a mala mela 3530g.Je to jen odhad.
@bara 1 no mě dneska řekl odhad skoro 2kg, no taky mu to nevěřím, páč mě pak uklidnil, že já nejsem ten typ co by měl 4kg dítě, navíc zase podle měření je o den menší, tak si vyber ![]()
Měřila průtoky pupečníkem? To si myslím, že je způsob, jak zjistit, jestli dítě dostává, co potřebuje. Těch posledních pár týdnů navíc dítě přibývá hrozně rychle.
@Verca1989 píše:
Tyhle odhady jsou akorát o nervy. Já tohle měla kolem 32tt, doktorka taky plašila, že malá je menší než má být, tak mě poslala na kontrolní utz ještě do porodnice. Tam jsem šla hned druhý den a tam mi zase řekli, že malá je v normě, naopak že je trochu větší, tak si pak vyberHodně záleží na doktorovi, na daném přístroji a celkově v tomto týdnu se už prostě miminko špatně měří, nedělej si z toho hlavu. Sladké bych kvůli tomu nejedla, to miminku nic nedá, spíš se zaměř na vyvážený jídelníček, jez pravidelně, hodně ovoce a zeleniny a buď v klidu. Odhady se mohou dost lišit, odchylka může být až půl kg
známé se sekli naopak - že bude mimi je veliké, že by bylo dobré, aby šlo brzy ven (38.tt), tak známé udělala její doktorka Hamiltona, za 2 dny se malý narodil a měl 2600 gramů.
Odhad je opravdu odhad a dokud mimi roste a přibírá aspoň trochu, tak bych se nenervovala. A kdyby to bylo tak hrozné, tak by snad byla kontrola dřív, ne?
Já bych také řekla že ty odkady jsou nepřesný, asi je spíš důležitější když ten stejný dr bude sledovat váhu na dalším UZ zda miminko vyroslo o to co mělo od poslední kontroly. Mě u malé řekli 2 dny před porodem že bude mít 3,5 a měla 3920g.
Vydupej si pro jistotu prutoky pupecnikem, jak uz tady bylo zmineno, jestli ma dostatek zivin, budes mit klidne svedomi ![]()
Ahoj,
dneska jsem byla u gyndy a řekla mi, že má moje miminko 1400g a má mít víc, je prý těsně pod čarou. No takže mi doporučila hroznový cukr ředit s vodou. Mimi je pěkně hyperaktivní. Zajímalo by mne, jestli je ještě jiný způsob jak by mohla malá přibírat.
Děkuji za odpovědi:)