31.tt a mimi nepřibírá

bara 1
18.4.13 20:05

31tt a mimi nepřibírá

Ahoj,
dneska jsem byla u gyndy a řekla mi, že má moje miminko 1400g a má mít víc, je prý těsně pod čarou. No takže mi doporučila hroznový cukr ředit s vodou. Mimi je pěkně hyperaktivní. Zajímalo by mne, jestli je ještě jiný způsob jak by mohla malá přibírat.

Děkuji za odpovědi:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3831
18.4.13 20:12

Tak mě doktorka řekla, že tyhle váhový odhady jsou nepřesný, myslím, že spousta maminek tady řekne, že jim u porodu odhadovali váhu miminka třeba 5kg a mimčo nakonec mělo míň - nebo naopak víc. Moc bych se s tím nestresovala, pokud jíš normálně, přibíráš a nehubneš, tak s tím asi moc nenaděláš ;) hlavně žádnej stres :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
18.4.13 20:14

@dandysek no já bohužel přibírám víc jak bych chtěla…prý nejde o jídlo ale o funkčnost placenty…No nic, asi to tedy řešit nebudu. :hug: :hug: děkuji:)

• Citovat
  • Upravit
3831
18.4.13 20:16

Není za co, vůbec jsem neporadila. Tak ať se daří a mimčo se dobře vyvíjí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.4.13 20:17

Tyhle odhady jsou akorát o nervy. Já tohle měla kolem 32tt, doktorka taky plašila, že malá je menší než má být, tak mě poslala na kontrolní utz ještě do porodnice. Tam jsem šla hned druhý den a tam mi zase řekli, že malá je v normě, naopak že je trochu větší, tak si pak vyber :D Hodně záleží na doktorovi, na daném přístroji a celkově v tomto týdnu se už prostě miminko špatně měří, nedělej si z toho hlavu. Sladké bych kvůli tomu nejedla, to miminku nic nedá, spíš se zaměř na vyvážený jídelníček, jez pravidelně, hodně ovoce a zeleniny a buď v klidu. Odhady se mohou dost lišit, odchylka může být až půl kg ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
18.4.13 20:18

1400gr mi nepřijde zase tak málo, já bych se ničím navíc nedopovala, pokud je vše ostatní v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
18.4.13 20:21

Tak jsem spíše už 32tt, jelikož jsem 31+5. Já si myslím, že tenm cukr není moc dobrý když pak sebou hrozně hází, navíc cukru teď jím dost protože mi chutná, ale prý nemůžu srovnávat sladký a tento hroznový cukr. Tak moc děkuji za uklidnění, chtělo se mi brečet, že miminko je pozadu:(

• Citovat
  • Upravit
5158
18.4.13 20:24

@bara 1 tak bude mít při porodu 3 kila a né 3,5 ;) a to se říká kdoví jestli, bude to OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
18.4.13 20:25

@archienka1 :hug: :kytka: děkuji…no na jednu stranu rodit o 500g menší mimi je asi taky znát… :) snad to teda dožene

• Citovat
  • Upravit
1811
18.4.13 20:29

Pred porodem byl vahovy odhad 2900 a mala mela 3530g.Je to jen odhad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
18.4.13 20:29

@bara 1 no mě dneska řekl odhad skoro 2kg, no taky mu to nevěřím, páč mě pak uklidnil, že já nejsem ten typ co by měl 4kg dítě, navíc zase podle měření je o den menší, tak si vyber :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
18.4.13 20:40

Měřila průtoky pupečníkem? To si myslím, že je způsob, jak zjistit, jestli dítě dostává, co potřebuje. Těch posledních pár týdnů navíc dítě přibývá hrozně rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
18.4.13 21:23
@Verca1989 píše:
Tyhle odhady jsou akorát o nervy. Já tohle měla kolem 32tt, doktorka taky plašila, že malá je menší než má být, tak mě poslala na kontrolní utz ještě do porodnice. Tam jsem šla hned druhý den a tam mi zase řekli, že malá je v normě, naopak že je trochu větší, tak si pak vyber :D Hodně záleží na doktorovi, na daném přístroji a celkově v tomto týdnu se už prostě miminko špatně měří, nedělej si z toho hlavu. Sladké bych kvůli tomu nejedla, to miminku nic nedá, spíš se zaměř na vyvážený jídelníček, jez pravidelně, hodně ovoce a zeleniny a buď v klidu. Odhady se mohou dost lišit, odchylka může být až půl kg ;)

známé se sekli naopak - že bude mimi je veliké, že by bylo dobré, aby šlo brzy ven (38.tt), tak známé udělala její doktorka Hamiltona, za 2 dny se malý narodil a měl 2600 gramů.
Odhad je opravdu odhad a dokud mimi roste a přibírá aspoň trochu, tak bych se nenervovala. A kdyby to bylo tak hrozné, tak by snad byla kontrola dřív, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
18.4.13 21:58

Já bych také řekla že ty odkady jsou nepřesný, asi je spíš důležitější když ten stejný dr bude sledovat váhu na dalším UZ zda miminko vyroslo o to co mělo od poslední kontroly. Mě u malé řekli 2 dny před porodem že bude mít 3,5 a měla 3920g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.4.13 22:03

Vydupej si pro jistotu prutoky pupecnikem, jak uz tady bylo zmineno, jestli ma dostatek zivin, budes mit klidne svedomi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí