Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dva dny mě šílené pálí záhy až v krku a neustále říhání a brkání, až to bolí
,zkusila sem jedlou sodu, rennie a nic..neměl někdo vyloženě léky typu Ranisan, helicid či něco podobného???
Tak to bych asi řešila u doktora bohužel zajdi tam hned zítra a t máš o víkendu klid štávy žaludeční jsou hnus
@banánice noo budu muset právě helicid je třeba bez receptu tak sem se chtěla poradit,,no zkusím ještě to rennie do zítra.. ![]()
@mysule87
tak helicid je dobrý aole poradila bych se stejně s nějakým doktorem jestli ho mlžeš všeobecně v těhu se může po poradě s lékařem jde oto jestli tě palí žáha z důvodů těhu nebo je tam něco jiného
pálela tě třeba i dříve?
Já když jsem u prvního řešila pálení žáhy s dr v porodnici, tak vtipně doporučil porodit ![]()
Hlídáš si, co jíš a kolik? Pomáhá vynechat naprosto sacharidy, které kvasí v žaludku a pálení žáhy podporují, pak také jíst po malých porcích častěji a i po malých částech pít, ono to člověka nutí pít, ale tímje to horší a horší
@banánice Nene dřív ne byla sem ted na hospital. v nemocnici 4 dny a jedla a ležela,,, nohy noře hlavu dole..
@Gladys no disku sem nasadila snad bude lip je to šílenej pocit jak to vztahuje hrdlo a všechno..
Pokud je to lekarsky indikovano (napr. gastritida), tak leky typu Omeprazol se mohou. Tedy nebyly dostatecne testovany, ale doktor je v nalehavych pripadech napise, prece jen lepsi jeden prasek nez tehule s zaludecnim vredem
Pokud mas jen „lehke“ obtize, budes bohuzel muset vystacit bud s antacidy nebo necim typu Gaviscon, ten se muze ![]()
Ahoj, helicid beru už dva měsíce a budu ho brát než porodím…na gastru mi ho doporučili, že je to lepší než rennie pořád…a od té doby mám klid…a i moje obvodačka říkala že se to může v klidu…
Zkus Gaviscon, ten jediný mi ke koncii těhotenství dokázal pomoci.
Ze začátku stačilo mlíko, pak to bylo málo a jedla jsem rennie, pak bylo i toto málo a přešla jsem na Gaviscon, ten vydržel až do konce (chuťově je to docela hnus
ale pomohl)