Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mysule87 Brala jsem Helicid celé těhotenství a beru i teď během kojení. Nepřechází do krve, takže ho lze užívat bez obav.
Příspěvek upraven 26.05.14 v 20:27
@Prit to je teda zvláštní mě ho v těhu zakázali že se nesmí
beru maalox a taky ho nemám brát často, doporučila mi rený nebo tums ale to mě nepomáhá-mám reflux jícnu.
@Zacharova Tak to je zvláštní, všude uvádějí, že se může během těhotenství užívat. Mně teda nic jiného nepomáhá, různé pastilky mi taky nezabírájí, resp. to pomůže jenom na chvíli. Na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv o Helicidu a v něm obsažené účiné látce omeprazolu píšou:
4.6 Fertilita, těhotenství a kojení
Výsledky tří prospektivních epidemiologických studií (více než 1 000 expozic) ukazují, že omeprazol nemá nežádoucí účinky na průběh těhotenství nebo na zdraví plodu a novorozence. HELICID 10 lze užívat v průběhu těhotenství.
Omeprazol je vylučován do mateřského mléka, ale je nepravděpodobné, že by ovlivňoval kojence při užívání doporučených dávek.
Ahoj holky, píšu sem abych nemusela zakládat zbytečně novou diskuzi. Prosím poraďte už jsem zoufalá. Příští středu mám TP takže 39tt..a už přes týden mě šíleně nonstop pálí žáha. Přes den se to „dá“ ale večer a v noci se to absolutně nedá vydržet. Pálí a bolí to tak moc že mě to budí ze spaní…kolikrát nemůžu ani usnout. Dneska jsem zavítala opět do lékárny a poslední co jsem nevyzkoušela je GAVISCON. Tak jsem si ho teda koupila. Lékárnice mi udělala zase krásnou dlouhou přednášku o pálení žáhy až jsem se jí zapomněla zeptat kolikrát se může za den brát. Řekla mi jen 2-4 lžičky a to po jídle a před spaním. Momentálně po jídle nejsem a začalo to zase z ničeho nic strašně pálet a bolet je to k nevydržení..myslíte že bych si ho mohla vzít ještě jednou? A pak teda před spaním..chodím spát poslední dny pozdě tak kolem půl noci až 1 ráno..Měla jsem akorát odpoledne po jídle a musím říct že mi to asi zabralo jelikož jsem měla na pár krásných hodin klid.
Předem děkuji za co možno nejrychlejší odpověďi
předem se omlouvám jestli mám hloupý dotaz ale přece jenom bych nechtěla ublížit malému kdybych to do sebe cpala 10× za den.